29 °C Athens, GR
09/08/2022

Τελευταια Νέα
Drones στη διάθεση του Τμήματος Δασών για τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών Η Ελλάδα «Αγαπημένη Χώρα» στα αμερικανικά ταξιδιωτικά βραβεία «The Trazees» 2022 Κροατία: Δημοσιογράφος έσωσε τον Όρμπαν από φουσκωτό που βούλιαζε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός & Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Νικάνορα στη Καστοριά – Adologala.gr Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας – Adologala.gr Τρείς μήνες «συγκεκριμένος τουρισμός» για να στηρίξει την χώρα για άλλους εννέα Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Πορτ Σαϊντ της Αιγύπτου – Adologala.gr Πατριαρχικό Ιερό Μνημόσυνο του Αλεξανδρείας Θεόδωρου στον Εθνάρχη, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού σε Λέρο και Κάλυμνο – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Φιλιππούπολη – Adologala.gr

Περισσότεροι από 34 οι αστυνομικοί στο κύκλωμα έκδοσης διαβατηρίων & νομιμοποιητικών εγγράφων – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 12 / 2021 , 0:11 από news_room

NewsRoom| Ένα μεγάλο ζήτημα εγείρει η εξιχνίαση σπείρας, μετά από πολύμηνη έρευνα του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία εξέδιδε πλαστά νομιμοποιητικά & ταξιδιωτικά έγγραφα νόμιμα στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή το ελληνικό διαβατήριο εκδίδεται και είναι ένα από τα ισχυρότερα όλου του κόσμου με το οποίο οι πολίτες της Ελλάδας μπορούν να ταξιδεύουν με αυτό σε πλήθος χωρών-κρατών χωρίς το αίτημα βίζας. Ωστόσο το ζήτημα ασφάλειας και διακίνησης ταξιδιωτικών εγγράφων δεν απασχολεί πρώτη φορά την Ελληνική Κοινωνία αφού και παλαιότερα όταν τα διαβατήρια εξέδιδαν οι κατά τόπους νομαρχίες είχαν προκύψει τα τεράστια σκάνδαλα, απλά τώρα, θεωρητικά το τίμημα για ένα διαβατήριο ανέβασε το “κασέ” και πλέον πωλείται σύμφωνα με το  ΑΠΕ-ΜΠΕ 30 χιλιάδες ευρώ.

Η Ελλάδα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι είναι η μοναδική σχεδόν χώρα στον πλανήτη που αντικαθιστά τα διαβατήρια της κάθε 5 χρόνια και όχι κάθε 10 όπως ισχύει σε πάρα πολλές χώρες του δυτικού κόσμου ενώ το κόστος παραμένει υψηλότερο από κάθε προσδοκία το οποίο αγγίζει μαζί με το κόστος της εκτύπωσης των φωτογραφιών τα 100 ευρώ/5 χρόνια και με διαδικασίες που απαιτούν πολύ χρόνο ώστε να γίνει η παραλαβή του διαβατηρίου από τους πολίτες αφού δεκάδες είναι τα παράπονα στον συνήγορο του πολίτη για το θέμα έκδοσης των διαβατηρίων από την Ελλήνική Αστυνομία που και αυτό είναι πρωτοφανές και δεν συμβαίνει σε άλλη χώρα-κράτος αλλά βέβαια είναι ελληνική πρωτοτυπία και όπως κάθε πρωτοτυπία ταλαιπωρεί  την Ελληνική Κοινωνία.

Τώρα όσον αναφορά την εξιχνίαση του κυκλώματος από το σώμα των αδιάφορων της ΕΛ.ΑΣ. του οποίου κυκλώματος για τη “χορήγηση” ενός διαβατήριο ήθελε 30 χιλιάδες ευρώ ή  συγκεκριμένη σπείρα «Ξέπλυμα» κακοποιών έκανε κατά κύριο λόγο παράνομες ελληνοποιήσεις, με εμπλεκόμενους δεκάδες αστυνομικούς, που αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπως και προαναφέρθηκε.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ , οι επίορκοι αστυνομικοί χορηγούσαν νόμιμα δελτία ταυτότητας, διαβατήρια και άλλα έγγραφα σε ποινικούς, προκειμένου να «σβήσουν» με αυτό τον τρόπο το εγκληματικό τους παρελθόν και να μπορούν να κινούνται ελεύθερα.

Για το λόγο αυτό ήταν και τόσο υψηλή η τιμή του κάθε εγγράφου. Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, οι ενδιαφερόμενοι πλήρωναν 30.000 ευρώ για κάθε έγγραφο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, «πελάτες» του κυκλώματος ήταν στην πλειοψηφία τους Αλβανοί με «ανοιχτούς λογαριασμούς» με το νόμο, στους οποίους τα μέλη του κυκλώματος χορηγούσαν δικαιολογητικά με τα οποία φαίνονταν κυρίως ως ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, διευκολύνοντας έτσι την παράνομη παραμονή στη χώρα, με όλα τα δικαιώματα, όπως ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και άλλα και ταυτόχρονα την άνετη έξοδό τους από την Ελλάδα προς άλλες χώρες, ιδιαιτέρως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης Σένγκεν, όπου και ορισμένοι κάτοχοι των εγγράφων αυτών έχουν συλληφθεί.

Επισήμως έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή 34 αστυνομικών στο κύκλωμα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται και στη δικογραφία. Σύμφωνα ωστόσο με τις ίδιες πηγές, εκτιμάται ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται ακόμα περισσότεροι αστυνομικοί και ότι απ’ την έρευνα που συνεχίζεται, θα προκύψουν και άλλα στοιχεία, ακόμα και για βρώμικο χρήμα που αποκτήθηκε με αυτό τον τρόπο. Γι’ αυτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε σαφές στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων το αίτημά του να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να οδηγηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Δικαιοσύνη στην οποία θα οδηγηθεί η δικογραφία για σωρεία αδικημάτων που αφορούν τη δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης και στην οποία στην ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των 20 συλληφθέντων στην οποία μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα που εξέδιδε τα πλαστά δικαιολογητικά, έγγραφα ταυτοποίησης σε πολίτες τρίτων χωρών για να μπορέσουν να παραμείνουν στη χώρα ή να διεκδικήσουν υπηκοότητα ή ακόμη και να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας.

Βάση της ογκώδους δικογραφίας που σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των συλληφθέντων περιλαμβάνει αδικήματα κυρίως κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ εμπλεκόμενοι στην υπόθεση πλην των αστυνομικών είναι υπάλληλοι ΟΤΑ, δικηγόρος και ιδιώτες.

Η δίωξη που ασκήθηκε κατά περίπτωση αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκίας υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκίας υπάλληλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατά μόνας, ψευδούς βεβαίωσης, διευκόλυνσης εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη από κοινού και κατά συρροή από υπαίτιους που ενήργησαν με σκοπό τη κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα, διευκόλυνσης παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών των αστυνομικών αρχών για σύλληψη και απέλασή τους, διακίνησης ναρκωτικών (αγορά και κατοχή), συνέργειας σε ψευδή βεβαίωση, συνέργειας στη διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη τρίτης χώρας και συνέργειας στη διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας .

Επιπλέον κάποιοι εκ των κατηγορουμένων βαρύνονται και με κατηγορίες για ψευδή υπεύθυνη δήλωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και μη, προμήθεια και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών και ψευδή βεβαίωση.

Την υπόθεση θα χειριστεί Ανακριτής.

Με πληροφορίες από το Αθηναικό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: «Ο κ. Τσίπρας υπονομεύει συστηματικά την προσπάθεια της χώρας να αντιμετωπίσει την πανδημία»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 4 / 2021 , 21:50 από news_room ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: «Ο κ. Τσίπρας υπονομεύει συστηματικά την προσπάθεια της χώρας να αντιμετωπίσει την πανδημία» «Ο κ. Τσίπρας υπονομεύει συστηματικά την προσπάθεια της χώρας να αντιμετωπίσει την πανδημία» παρατήρησε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε […]

Κατάθεση Στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Χώρας στο Πολυτεχνείο – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 17 / 11 / 2020 , 15:25 από Adologala.gr – NewsDesk: 15:06:56 – 17/11/2020 Η ΠτΔ κ.Κατερίνα Σακελλαροπούλου καθώς και ο Πρωθυπουργός της χώρας κ.Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσαν στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Στεφάνι κατέθεσαν και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων ή αντιπροσωπείες τους. Ακολουθούν δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, του […]

Pin It on Pinterest