10 °C Athens, GR
20/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Φωτορεπόρτερ & Δημοσιογράφος δολοφονήθηκαν στο Μεξικό – Κανένα μέτρο από τις αρχές για τις δολοφονίες που μαστίζουν την χώρα Χειροτονία νέου Διακόνου στον Βόλο (Εικόνες) Τοποθέτηση ψηφιδωτής παράστασης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νέο Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και τη λειτουργία των Αερολιμένων Στην Τανάγρα προσγειώθηκαν τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας (Εικόνες) Συνεχίζουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στη Χώρα – Το 13% ξεπέρασε η ανεργία τον Νοέμβριο του 2021 Σύσκεψη για τα προγράμματα σπουδών Μέσης Εκπαίδευσης και τις εξελίξεις στον χώρο της απασχόλησης Aμερικανικό πανεπιστήμιο θα καταβάλει 490 εκατ. δολάρια σε χίλια θύματα σεξουαλικής κακοποίησης Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης ανοίγει σε θεσμικό επίπεδο τον διάλογο γύρω από την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου & Δύο χειροτονίες στο Σύδνεϋ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) – Adologala.gr

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 21 / 12 / 2021 , 2:00 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β’, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Κατά την άφιξη του στο Προεδρικό Μέγαρο τιμητικό άγημα απέδιδε τιμές και έγινε η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Κύπρου – Ιορδανίας.

Στη συνέχεια ο Βασιλιάς της Ιορδανίας κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου.

Ακολούθησε κατ’ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Βασιλιά της Ιορδανίας κατά την οποία αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απένειμε στον Βασιλιά της Ιορδανίας το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’ και ο Βασιλιάς Αμπντάλλα Β’ απένειμε στον Πρόεδρο το παράσημο του Τάγματος της Αναγέννησης (Order of the Renaissance), την ανώτατη τιμητική διάκριση της χώρας του.

Εξάλλου, ενόσω πραγματοποιείτο η κατ’ιδίαν συνάντηση, στο περιθώριο της, υπεγράφησαν, στο Προεδρικό Μέγαρο, Συμφωνία για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας, Συμφωνία για την έκδοση φυγοδίκων και Μνημόνιο Αναπτυξιακής Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου και Ιορδανίας. Τις συμφωνίες υπέγραψαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Βασιλιάς Αμπντάλλα παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών υπό μορφή δείπνου.

Κατά τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Βασιλιά της Ιορδανίας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, και συζητήθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, οι διμερείς σχέσεις, οι δράσεις για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής και η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι προσπάθειες για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, οι περιφερειακές εξελίξεις, το Μεταναστευτικό, οι σχέσεις ΕΕ-Ιορδανίας και η συνεργασία των δύο χωρών σε διάφορους τομείς όπως το Εμπόριο και ο Τουρισμός.

Αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας:

Tις εξαίρετες σχέσεις Κύπρου και Ιορδανίας σε όλους τους τομείς επεσήμαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β’, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων και την κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνσή τους.

Από την πλευρά του, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας είπε, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο, «γνωρίζω την ηγεσία σας, πάντοτε την παρακολουθώ και εντός της ΕΕ και για τα θέματα της Μεσογείου και για τις ιδιαίτερες σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο χωρών μας. Γνωρίζω πόσο πολύ μιλάτε εκ μέρους της χώρας μου, με τον ίδιο τρόπο που μιλώ και εγώ και συνεπώς, εκ μέρους της Κυβέρνησής μου και του λαού της Ιορδανίας σάς ευχαριστώ για αυτή τη φιλία και για την ηγεσία σας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Ιορδανίας (Εικόνες) - Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Σε εξέλιξη η απογραφή 2021: Ποια είναι η διαδικασία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 12 / 11 / 2021 , 21:26 από news_room Σε εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Πληθυσμού- Κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται από την ΕΛΣΤΑΤ σε ολόκληρη τη χώρα, με ημερομηνία αναφοράς την 22α Οκτωβρίου. Μέσω της απογραφής, γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο […]

Κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας στην Άνω Κυψέλη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 6 / 2021 , 18:25 από news_room Σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πόλης, την Άνω Κυψέλη, έδρασε σήμερα η ομάδα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας δεν έχουν σταματήσει καθ’όλη τη διάρκεια της πανδημίας να φροντίζουν το κέντρο και τις […]

Pin It on Pinterest