26 °C Athens, GR
11/08/2022

Τελευταια Νέα
1,7 εκατομμύρια αδικημένοι με το Fuel Pass 2 – Έλαβαν 15€ λιγότερα Την λαϊκή αγορά της Καστοριάς επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Καλλίνικος – Adologala.gr Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενισχύει το αποτύπωμά του στο χάρτη των «πράσινων» αεροδρομίων της Ευρώπης Με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη συναντήθηκε η Υπουργός Πολιτισμούς Λίνα Μενδώνη Δυτική Όχθη: Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής Αμερικής Ελπιδοφόρος: Άμεση διάθεση 350.000$ για την ανοικοδόμηση του Νοσοκομείου του Βαλουκλή – Adologala.gr Οικουμενικός Πατριάρχης: Προσευχηθείτε όλοι για την κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία – Adologala.gr Στον Ιερό Ναό του Απόστολου Βαρνάβα λειτούργησε ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος – Adologala.gr Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονα στους Αγίους Τόπος – Adologala.gr Καταληψίες κατέλαβαν ιδιοκτησία του Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα – Adologala.gr

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 12 / 2021 , 20:21 από news_room

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι περιφερειακές εξελίξεις, η συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς και η συνεργασία στον τομέα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Naftali Bennett, στην Ιερουσαλήμ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 8ης τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, η πρώτη που διεξάγεται με τον κ. Μπένετ ως επικεφαλής της ισραηλινής αντιπροσωπείας.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Bennett είπε ότι «οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι πιο ισχυρές από ποτέ, και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στη δική σας πρωτοβουλία και ηγετική ικανότητα και το αντιλαμβανόμαστε αυτό και το εκτιμάμε. Σε μια περίοδο όπου οι δυνάμεις καταστροφής προσπαθούν να γίνουν ακόμα πιο καταστροφικές, είναι ακόμη πιο σημαντικό εμείς, οι θετικές δυνάμεις, να εργαζόμαστε μαζί διασφαλίζοντας την ευημερία, την άμυνα, την οικονομία της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας πάνε πέραν των κοινών συμφερόντων. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες και κάποτε και κοινά προβλήματα και προσβλέπω πάρα πολύ στην τριμερή Σύνοδο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ στενές και συνεχίζουν να ενισχύονται προς όφελος των δύο λαών.

Πρόσθεσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών βασίζεται στις αξίες της ειρήνης και της σταθερότητας πάντοτε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου με τον Πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών κατά τη διάρκεια των οποίων ανασκοπήθηκαν και οι διμερείς σχέσεις και εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Κατά τις συνομιλίες εξετάστηκαν, επίσης, τρόποι περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών, όπως για την κατάσβεση πυρκαγιών και την αντιμετώπιση κρίσεων στην περιοχή.

Εκτενής αναφορά έγινε, επίσης, για την κλιματική αλλαγή κατά την οποία συζητήθηκε η πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη για αντιμετώπιση των επιπτώσεων άλλες στην περιοχή άλλες Ανατολικής Μεσογείου και άλλες Μέσης Ανατολής και των περιφερειακών συνεργασιών που διαμορφώνονται στον τομέα αυτό και στη βάση άλλες πρωτοβουλίας.

Εξετάστηκαν ακόμη, ζητήματα που άπτονται του τομέα άλλες Ενέργειας και υπογραμμίστηκε η τεράστια σημασία άλλες ηλεκτρικής διασύνδεσης μέσα από έργα άλλες ο Eurasia interconnector, καθώς και η συμβολή άλλες κατασκευής του αγωγού EastMed στον τομέα άλλες ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή.

Από κυπριακής πλευράς άλλες συνομιλίες παρακάθισαν οι Υπουργοί Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης και Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολούθως, υπεγράφη Μνημόνιο μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα άλλες Επιστημονικής Συνεργασίας. Από κυπριακής πλευράς το Μνημόνιο υπέγραψε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και από πλευράς Ισραήλ η Υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας κα Orit Farkash-Hacohen.

Μεταξύ άλλων, το Μνημόνιο προνοεί συνεργασία στην προώθηση ερευνητικών ανταλλαγών σε επιστημονικούς τομείς με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη και περιλαμβάνει δράσεις άλλες, η στήριξη κοινών ερευνητικών προγραμμάτων από επιστήμονες των δύο χωρών, η από κοινού διεξαγωγή σεμιναρίων, επιστημονικών συμποσίων και άλλων συναφών συναντήσεων, καθώς και άλλες δραστηριότητες συνεργασίας.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Σύλληψη 21χρονου σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 4 / 8 / 2021 , 22:27 από news_room Σύλληψη 21χρονου σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 21 ετών προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου, που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο, στη Λεμεσό. Στις 30 Απριλίου συγκεκριμένα, γύρω στις 11.00 το […]

Σύσκεψη του Υπουργού Παιδείας με τη Γραμματεία της ΠΟΕΔ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 8 / 2021 , 10:23 από news_room Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προήδρευσε την Τετάρτη σύσκεψης, στο Υπουργείο, με την Πρόεδρο και μέλη της Γραμματίας της ΠΟΕΔ. Από πλευράς Υπουργείου συμμετείχε  ο Γενικός Διευθυντής κ. Κύπρος Κυπριανού και, εκ μέρους της […]

Pin It on Pinterest