2 °C Athens, GR
24/01/2022

Ουσιαστικές συναντήσεις για την ελληνική παιδεία στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας

Ουσιαστικές συναντήσεις για την ελληνική παιδεία στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 1 / 2022 , 22:19 από news_room

Εποικοδομητικός και ουσιαστικός ήταν ο διάλογος της προέδρου της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής Στέλλας Κοκόλη και των άλλων στελεχών της οργάνωσης με τον γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Τάμπα της Φλόριδας, Λουκά Τσώκο, με τον Ομοσπονδιακό βουλευτή της Φλόριδας Γκας Μπιλιράκη και με τον δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς Κρις (Χρυσόστομο) Αλαχούζο που έλαβαν χώρα στο δημαρχείο του Τάρπον Σπρίνγκς το πρωί της Δευτέρας, 27 Δεκεμβρίου 2021.

Αν και η συνάντηση είχε εορταστικό χαρακτήρα, εν τούτοις ο διάλογος ήταν εποικοδομητικός και ουσιαστικός, διότι τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα που αφορούν την στελέχωση των ελληνικών τμημάτων των σχολείων τσάρτερ της Φλόριδας και των ελληνικών απογευματινών σχολείων, καθώς επίσης και την απόσπαση εκπαιδευτικών από την Ελλάδα.

Ο κ. Μπιλιράκης, ο οποίος είναι συμπρόεδρος της Επιτροπής Ελληνικών Υποθέσεων του Κογκρέσου άκουσε με προσοχή τα προβλήματα τα οποία εξέθεσαν τόσο η κ. Κοκόλη, όσο και οι άλλοι συνομιλητές και δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει όλη του την επιρροή για να εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες για την έλευση εξ Ελλάδος προσοντούχων εκπαιδευτικών και για την επίλυση παρεμφερών θεμάτων που αφορούν τους εκπαιδευτικούς που ήρθαν με απόσπαση, παρέμειναν και συνεχίζουν να διδάσκουν στα σχολεία τσάρτερ και όχι μόνο.

Ο κ. Μπιλιράκης δεσμεύτηκε να στηρίξει την προσπάθεια διοργάνωσης των καθιερωμένων εκδηλώσεων στο Καπιτώλιο με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιάς και αμφότεροι προσευχήθηκαν όπως υποχωρήσει η πανδημία και διοργανώσουν δια ζώσης τις εκδηλώσεις.

Τόσο ο κ. Λουκάς Τσώκος και ο δήμαρχος Κρις Αλαχούζος όσο και η κ. Στέλλα Κοκόλη μετά την συνάντηση προέβησαν σε δηλώσεις προς «Greek Voice TV» και στον κ. Άγγελο Αγγελάτο και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της συνάντησης και ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές, στους γονείς, στους διευθυντές και στους υποστηρικτές της ελληνικής παιδείας.

Αμέσως μετά την συνάντηση μετέβησαν σε ελληνικό εστιατόριο της περιοχής, όπου ο γενικός πρόξενος Λουκάς Τσώκος παρέθεσε γεύμα προς τιμή της κ. Κοκόλη και των εκπαιδευτικών των ελληνικών τμημάτων των σχολείων τσάρτερ και των απογευματινών σχολείων και αφουγκράστηκε τα προβλήματα των σχολείων και των ιδίων των εκπαιδευτικών.

Η κυρία Κοκόλη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τον γενικό Πρόξενο για το έμπρακτο ενδιαφέρον για την ελληνική παιδεία και τους εκπαιδευτικούς και εστίασε την προσοχή της στα προγράμματα της Ομοσπονδίας για το 2022 ευχόμενη όπως μπορέσουν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης. Ανάμεσα στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις αναφερθήκαν, η εκδήλωση στις 9 Φεβρουαρίου για την Ελληνική Γλώσσα ως Παγκόσμια και η επίσκεψη τον Μάρτιο στο ξύλινο σχολείο του Αγίου Αυγουστίνου, με δέηση και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Ιωάννη Γιαννόπουλου.

Η κ. Κοκόλη αναφέρθηκε επίσης στον προγραμματισμό για την εκδήλωση στο Καπιτώλιο στο τέλος του σχολικού έτους με τη βοήθεια του Θεού και εάν η πανδημία το επιτρέψει.

Ο Διευθυντής των εννέα Charter Schools (Plato) της Φλόριντας κύριος Κωνσταντίνος Αρετής αναφέρθηκε στις διαδικτυακές διασκέψεις που διοργανώθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας και εξήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της κ. Κοκόλη.

«Ευχαριστούμε την κυρία Κοκόλη, που στέκεται πάντα στο πλευρό των σχολείων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων και όχι μόνο συμμερίζεται τα προβλήματά τους, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα δρομολογήσει και να τα επιλύσει», επεσήμανε ο κ. Αρετής υπενθυμίζοντας ότι «η ζωή της κ. Κοκόλη είναι ένας διαρκής Αγώνας για την Ελληνική Παιδεία».

Φωτογραφία: Ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρίνγκς Κρις Αλαχούζος και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλλα Κοκόλη 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Γνωρίζοντας την Αυτού Σεβασμιότητα Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 15 / 11 / 2020 , 0:05 από adologala.gr Η Αυτού Σεβασμιότητα Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος (Γρινιεζάκης) γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαρτίου 1973. Είναι απόφοιτος του Λυκείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών, σπούδασε Ιερατικά στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και κατόπιν Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του […]

Ν. Δένδιας: Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στο Διεθνές Δίκαιο

Ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων από τον Ν. Δένδια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 5 / 2021 , 8:13 από news_room Ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων από τον Ν. Δένδια Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει σήμερα, 11 Μαΐου, συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους. Οι συναντήσεις θα […]

Pin It on Pinterest