31 °C Athens, GR
09/08/2022

Τελευταια Νέα
Drones στη διάθεση του Τμήματος Δασών για τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών Η Ελλάδα «Αγαπημένη Χώρα» στα αμερικανικά ταξιδιωτικά βραβεία «The Trazees» 2022 Κροατία: Δημοσιογράφος έσωσε τον Όρμπαν από φουσκωτό που βούλιαζε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός & Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Νικάνορα στη Καστοριά – Adologala.gr Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας – Adologala.gr Τρείς μήνες «συγκεκριμένος τουρισμός» για να στηρίξει την χώρα για άλλους εννέα Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Πορτ Σαϊντ της Αιγύπτου – Adologala.gr Πατριαρχικό Ιερό Μνημόσυνο του Αλεξανδρείας Θεόδωρου στον Εθνάρχη, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού σε Λέρο και Κάλυμνο – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Φιλιππούπολη – Adologala.gr

Μπισκότα με… πιπερόριζα σε μεγάλες ποσότητες στη Σουηδία για τα παραδοσιακά σπιτάκια!

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 25 / 12 / 2021 , 2:59 από news_room

Προς τα τέλη κάθε χρονιάς ετοιμάζονται τεράστιες ποσότητες μπισκότων με πιπερόριζα και αποστέλλονται σε κάθε τοπικό σούπερ μάρκετ στη Σουηδία για κατανάλωση αλλά και επειδή πολλοί τα χρησιμοποιούν ως χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Πολλοί αγοράζουν επίσης σετ με τοίχους, στέγες και καμινάδες για να φτιάξουν το δικό τους μικροσκοπικό σπιτάκι με μπισκότα με πιπερόριζα.

Έχοντας αυτή την εορταστική διάθεση κατά νου, οι αρχιτέκτονες του γραφείου Ulf ejergren Architects (UMA) πήραν φέτος την απόφαση να εξερευνήσουν τι μπορεί να γίνει αν χρησιμοποιήσουν τα μπισκότα με πιπερόριζα ως δομικό υλικό για ένα μεγαλύτερης κλίμακας κατάλυμα. Το αποτέλεσμα ήταν μια βρώσιμη καλύβα από εκατοντάδες μπισκότα με πιπερόριζα. Αντί να τα ετοιμάσουν οι ίδιοι στον φούρνο, επέλεξαν να αγοράσουν έτοιμα μπισκότα με απαράλλακτο σχήμα.

Έκοψαν ένα λάστιχο κήπου για σκελετό, δημιουργώντας δύο μεγάλους δίσκους που συνδέονται. Οι δύο δίσκοι γέρνουν στο πάνω μέρος ο ένας προς τον άλλον και σταδιακά η απόσταση μεταξύ τους μεγαλώνει προς τα κάτω και έτσι μετατρέπονται και σε τοίχους και σε στέγη της καλύβας.

Έβαλαν στο στο έδαφος και τέσσερις υψηλής ποιότητας ράβδους οπλισμού για να είναι πιο ανθεκτική η κατασκευή ( https://www.instagram.com/p/CXTYYVNs1GH/ ). Επιλέγοντας κλασικά μπισκότα με πιπερόριζα σε σχήμα καρδιάς, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν πιστόλι κόλλησης για να τα κολλήσουν το ένα με το άλλο αντί για λιωμένη ζάχαρη μιας και αυτή η λύση δεν θα ήταν λειτουργική σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Καθώς τα μπισκότα δεν στηρίζονταν παρά μόνο περιμετρικά από τους δίσκους, οι όψεις των τοιχωμάτων σύντομα έγιναν παραμετρικές και τα κενά ανάμεσα στις μπισκοτένιες καρδούλες έγιναν εκατοντάδες μικρά “παραθυράκια” μέσα από τα οποία ο ένοικος της καλύβας μπορούσε να κοιτάει έξω. Στην πρώτη προσπάθεια, η υγρασία ήταν τέτοια που σύντομα τα τοιχώματα μαλάκωσαν και η καλύβα κατέρρευσε.

Επανέλαβαν το εγχείρημα όταν ο αέρας ήταν πιο ξηρός αλλά μετά από δύο μέρες η καλύβα κατέρρευσε και πάλι όταν τα ζώα του δάσους ανακάλυψαν ότι μπορούσαν να τη φάνε!

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Πτήσεις drone απο τον ΚΟΑΠ στο πλαίσιο του Ερευνητικού Έργου «Dione»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 12:59 από news_room Διεξαγωγή δοκιμαστικών πτήσεων με drone από τον ΚΟΑΠ στο πλαίσιο του Ερευνητικού Έργου «Dione» Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) ανακοινώνει ότι, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες πτήσεις με drone από τον Δρ. Ευάγγελο Μαλτέζο του ερευνητικού γκρουπ ISenseGroup του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού […]

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με μαθητές Λυκείου

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με μαθητές Λυκείου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 4 / 2022 , 22:13 από news_room Μαθητές της Α’ τάξης Λυκείου από το Κολλέγιο Ψυχικού επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνοδευόμενοι από τον υποδιευθυντή και καθηγητές του Σχολείου, καθώς και τον π. Ιωάννη Λάμπρου, καθηγητή Θρησκευτικών του Σχολείου. […]

Pin It on Pinterest