24 °C Athens, GR
20/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λαμπρός εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Γλυφάδας Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί Συνάντηση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια με Επίτιμους Αρχηγούς Π.Σ. Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αλβανία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του Πρόσκληση παρέδωσε αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη 20 Μαϊου Παγκόσμια ημέρα κλινικών μελετών Με λαμπρότητα εορτάστηκε η σύναξη πάντων των εν Θεσσαλονίκη αγίων στη Πυλαία Πατριαρχικό και Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Βαλουκλή Λαμπρό συλλείτουργο για τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης Τουλάχιστον 35 χιλιάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΙΜΕ και Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΙΜΕ και Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 12 / 2021 , 22:12 από news_room

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου υπεγράφη σήμερα το πρωί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄.

Το Μνημόνιο υπεγράφη από την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο του ΙΜΕ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και την Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κα Αδαμαντία Ματθαίου Λιάπη.

Σκοπός είναι η εκπαιδευτική, επιστημονική, πολιτισμική και ερευνητική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων και αφορά, μεταξύ άλλων, στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση προγραμμάτων και έργων που συμβάλλουν στην εθνική, κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο της χώρας. Επίσης, στην μελέτη, αξιολόγηση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον τομέα διαφύλαξης και διάδοσης της Ορθόδοξης Χριστιανικής Τέχνης και Παράδοσης, της Ιστορίας και του Πολιτισμού, αλλά και στην από κοινού διοργάνωση πνευματικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και εν γένει κοινωνικών εκδηλώσεων με ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Ακόμη θα υπάρχει διοργάνωση από κοινού συνεδρίων, ημερίδων, επιστημονικών εκδηλώσεων, αλλά και ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, συνεργασία των ερευνητικών ομάδων των Ιδρυμάτων, κοινές δημοσιεύσεις και κοινές ανακοινώσεις σε συνέδρια. Και βέβαια η δημιουργία ενός Ψηφιακού Μουσείου της Ορθοδοξίας.

«Σήμερα, κάτω από τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, άρχισε μία συνεργασία των δύο ιδρυμάτων προκειμένου να αναπτυχθούν δράσεις που αφορούν την εκπαίδευση, την επιστήμη και εν γένει τον πολιτισμό» δήλωσε η κα Αδαμαντία Ματθαίου Λιάπη υπογραμμίζοντας πως «τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιήσουμε θα επικεντρωθούν στον τομέα της διαφύλαξης και διάδοσης της Ορθόδοξης Χριστιανικής Τέχνης και Παράδοσης και της Ιστορίας της Ορθοδοξίας ανά τους αιώνες. Για τον σχεδιασμό αυτών των προγραμμάτων θα χρησιμοποιηθεί η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία ώστε το κοινό να μπορέσει να τα προσεγγίσει άμεσα και διαδραστικά».

Από την πλευρά της η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εν λόγω συνεργασία και αναφέρθηκε στις κοινές δράσεις και στην δημιουργία του ψηφιακού Μουσείου Ορθοδοξίας, το οποίο θα διατεθεί σε όλους τους μαθητές δωρεάν. «Είναι μία ευκαιρία το κοινό να έρθει σε επαφή με την Ορθοδοξία και την προσφορά της στην ιστορία του Ελληνισμού» επεσήμανε η κ. Εφραίμογλου.

Σχετικά Άρθρα

Cypra Ltd: Δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Γιώργου Σαββίδη

Δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Γιώργου Σαββίδη για τον διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής σε σχέση με το σφαγείο της εταιρείας Cypra Ltd Τις τελευταίες βδομάδες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας γεγονότα, ισχυρισμοί και καταγγελίες που αφορούν το σφαγείο της εταιρείας Cypra Ltd. και τις διάφορες σχέσεις του με κρατικές αρχές και αξιωματούχους του κράτους. […]

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 / 9 / 2022 , 14:04 από news_room Αναγόρευση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (5/9/2022) Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 στο αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης «Γιάννης Καράλης», η τελετή αναγόρευσης […]