12 °C Athens, GR
04/12/2022

Τελευταια Νέα
Πυρετώδεις οι διεργασίες ενόψει Αρχιεπισκοπικών – Την Δευτέρα οι εκλογικοί προκαταρκτικοί κατάλογοι σε ενορίες & κοινότητες Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στην Κωνσταντινούπολη Αθήνα: Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Συντάγματος (Φωτογραφίες) Νέα Υόρκη: Ο ανεπανάληπτος χριστουγεννιάτικος στολισμός του Dyker Heights (Φωτογραφίες) Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στο Γηροκομείο Αθηνών (Φωτορεπορτάζ) Ο πρώην Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος στο Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν Οχτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες καθώς χρηματική ποινή €327χιλ, στον ψευτογιατρό Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο Λεμεσού Αθανάσιος: Το έργο μας είναι να εργαζόμαστε για τον λαό μας, την εκκλησία μας, ταπεινά, απλά και αθόρυβα Καρπασίας Χριστόφορος: «Η εκλογές δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός» H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου Απόψεις: Η ακρίβεια τον φετινό χειμώνα θα οδηγήσει τους πολίτες στα άκρα – Ευρωπαϊκή άνοδος της Ακροδεξιάς Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού Αποφάσεις Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου – Ορίστηκε η επιτροπή για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής “Κοσμοσυρροή” για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Κύπρου Όλη η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Τι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β΄ Απόψεις: Καιρός των καιρ(δ)οσκόπων Επίσκεψη Αρχόντων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι Αλ. Τσίπρας – Κιλκίς: Η αισχροκέρδεια στην χώρα μας δεν είναι εισαγόμενη, είναι γέννημα θρέμμα της πολιτικής Μητσοτάκη Η Τουρκία ενισχύει το κατασταλτικό «οπλοστάσιο» της κατά του Τύπου Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στην αποκατάσταση του σπιτιού της Μαρίας Κάλλας Μητροπολίτης Ταμασού: «Απαράδεκτη η διακοπή κύησης» Υπόσχεση Μητροπολίτη Πάφου ότι θα διατηρήσει την παράδοση της εκκλησίας Αφρός & Νέκταρ Προδόρπιοι και Επιδόρπιοι Οίνοι στο Ωδείο Αθηνών Ερώτημα Εμμανουήλ Φράγκου στην ΕΕ για την Γενοκτονία των Χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Η εορτή της Παναγίας της Γερόντισσας & του Αγίου Πορφυρίου στο Τρίκορφο Φωκίδος

Η Νέα Κλειστή Δομή των Μεταναστών στη Λέρο έγινε πραγματικότητα (Βίντεο) – Adologala.gr

Η Νέα Κλειστή Δομή των Μεταναστών στη Λέρο έγινε πραγματικότητα (Βίντεο) - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 / 12 / 2021 , 2:54 από news_room

Μία ακόμη νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή, αυτή της Λέρου, ανέγειρε, μέσα σε μόλις λίγους μήνες, η ανάδοχος εταιρεία Mytilineos με τη συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου. Η νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή, προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, όπως αρμόζει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος να προσφέρει σε ξένους, και ασφάλεια στους ωφελούμενους, στο απασχολούμενο προσωπικό και στις τοπικές κοινωνίες εξασφαλίζοντας αρμονική συμβίωση εντός και εκτός της δομής. Η νέα #ΚΕΔ χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) της European Commission.

Το έργο:

Η νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη Λέρο αναπτύσσεται σε έκταση περίπου 60 στρ., στην τοποθεσία Λέπιδα.

Είναι δυναμικότητας 2.140 φιλοξενούμενων, η οποία αναλύεται ως ακολούθως:

 • 1.440 άτομα γενικός πληθυσμός
 • 100 ασυνόδευτα ανήλικα
 • 240 ευάλωτες ομάδες, μονογονεϊκές οικογένειες, γυναίκες
 • 360 άτομα στα ΠΡΟΚΕΚΑ

Περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες τεχνικές και λειτουργικές υποδομές που την καθιστά μία ασφαλή, ελεγχόμενης πρόσβασης εγκατάσταση, με αναβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων αλλά και εργασίας για το προσωπικό της.

Το έργο κατασκευής ανατέθηκε στην κατασκευαστική εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., τον Οκτώβριο του 2020, έπειτα από διεθνή ανοικτό διαγωνισμό, στον οποίο εκδήλωσαν συμμετοχή όλες οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες της Χώρας. Ο προϋπολογισμός κατασκευής είναι περίπου 30,18 εκ. ευρώ πλέον ΦΠΑ 17% (σύνολο 35,30 εκ. ευρώ) και χρηματοδοτείται 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης/ Επείγουσα Βοήθεια.

Διαβάστε επίσης: Εγκαινιάστηκαν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές σε Λέρο και Κω από τους Μ. Σχοινά και Ν. Μηταράκη

Το σύνολο της δομής περιβάλλεται από εξωτερική περίφραξη ασφαλείας τύπου ΝΑΤΟ, η οποία σε συνδυασμό με την εγκατάσταση στην είσοδο των απαραίτητων συστημάτων ελέγχου, όπως τουρνικέ, μαγνητικές πύλες, x-rays, σύστημα access control δύο παραγόντων (ταυτότητα και δακτυλικό αποτύπωμα), εξασφαλίζει την ασφαλή και ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο από τη δομή σε όποιον το δικαιούται. Επιπλέον, σε όλη την έκταση της δομής έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση Κλειστού Συστήματος Παρακολούθησης (CCTV), το οποίο χρησιμοποιεί «έξυπνο» λογισμικό με σκοπό να προειδοποιεί εγκαίρως για τυχόν έκτακτα συμβάντα, ενώ έχει τη δυνατότητα να δίνει ειδοποιήσεις και εικόνα στο Τοπικό Κέντρο Συμβάντων, στο Κέντρο Ελέγχου στην Αθήνα και στα Κέντρα Ελέγχου λοιπών εμπλεκόμενων φορέων (π.χ. Ελληνική Αστυνομία). Επίσης, περίφραξη καθώς και τουρνικέ με καρταναγνώστες έχουν τοποθετηθεί και στις διακριτές ενότητες της δομής για την προστασία των εργαζόμενων σε αυτές αλλά και των ευάλωτων ομάδων, όπως τα ασυνόδευτα παιδιά και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Για την ανάπτυξη της δομής ελήφθησαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, το Δασαρχείο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη περιβαλλοντική αδειοδότησή της. Η μελέτη και η κατασκευή της δομής έλαβε υπόψη τους σχετικούς Ελληνικούς και διεθνείς Κανονισμούς καθώς και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), ενώ έχουν ληφθεί υπόψιν οι απαιτήσεις για προσβασιμότητα των ΑμΕΑ.

Οι χώροι διαμονής αναπτύσσονται σε 8.900 τ.μ. και διαιρούνται σε διακριτές ζώνες, ενώ αποτελούνται από 7 διώροφα κτίρια διαμονής των 1.000 τ.μ. με χωρητικότητα 240 άτομα ανά κτίριο, 3 ισόγεια κτίρια διαμονής των 500 τ.μ. με χωρητικότητα 120 άτομα ανά κτίριο και 1 των 400 τ.μ. με χωρητικότητα 100 άτομα. Η τοποθέτηση των αιτούντων άσυλο θα γίνεται βάσει εθνοτικών και κοινωνικών κριτηρίων (οικογένειες, άτομα με κινητικές αναπηρίες, σοβαρά προβλήματα υγείας, έγκυοι).

Στη νέα ΚΕΔ Λέρου θα λειτουργούν οι κάτωθι χώροι:

 • Χώροι Διαμονής διαιρούμενοι σε διακριτές ζώνες (7 διώροφα κτίρια διαμονής των 1.000 τ.μ., και 1 ισόγειο των 400 τ.μ., συνολικής δυναμικότητας 1.780 ατόμων),
 • Χώρος Διαμονής ΠΡΟΚΕΚΑ (3 ισόγεια κτίρια διαμονής των 500 τ.μ. έκαστο, συνολικής δυναμικότητας 360 ατόμων),
 • Υγειονομικοί χώροι (5 οικίσκοι και 3 ισόγεια κτίρια συνολικής επιφάνειας 850 τ.μ.),
 • Χώροι διοίκησης (1 οικίσκος και 6 ισόγεια κτίρια, συνολικής επιφάνειας 1.045τ.μ.),
 • Χώροι φρουράς (3 ισόγεια κτίρια, συνολικής επιφάνειας 510 τ.μ.),
 • Χώροι συντήρησης και αποθήκης (1 ισόγειο κτίριο και 2 RUBHALL, συνολικής επιφάνειας 490τ.μ.),
 • Χώροι δημιουργικής απασχόλησης (11 οικίσκοι, συνολικής επιφάνειας 550 τ.μ.),
 • Αίθουσα υπολογιστών (1 οικίσκος 50 τ.μ.),
 • Εστιατόρια (6 ισόγεια κτίρια, συνολικής επιφάνειας 2.650 τ.μ.)
 • Χώροι καταστημάτων (12 οικίσκοι συνολικής επιφάνειας 300 τ.μ.),
 • Χώροι πλυντηρίων κουζίνας (20 οικίσκοι συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ.),
 • Χώροι εκδηλώσεων (2 ισόγεια κτίρια, συνολικής επιφάνειας 250 τ.μ.)
 • 2 παιδικές χαρές,
 • 3 γήπεδα,
 • Χώρος στάθμευσης.
 • 7 ισόγεια κτίρια ατόμων με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ) συνολικής επιφάνειας 175 τ.μ.
 • 1 Στέγαστρο 300τμ.
 • 7 Στέγαστρα 150τμ.

Τα κτίρια είναι είτε μεταλλικές κατασκευές είτε προκατασκευασμένα containers με πλήρη ξενοδοχειακό και γραφειακό εξοπλισμό.

Για τη μετακίνηση περιμετρικά αλλά και εντός της δομής μεταξύ των ενοτήτων έχει κατασκευαστεί ασφαλτοστρωμένος δρόμος.

Στη δομή έχουν επίσης προβλεφθεί όλες οι απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της, όπως:

 • Σύστημα πυρασφάλειας με μόνιμο υδροδοτικό συγκρότημα, sprinklers, σύστημα πυρασφάλειας
 • Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη για την εξασφάλιση της ηλεκτρικής τροφοδοσίας της δομής
 • Αντλητικό συγκρότημα για τη σύνδεση με το δίκτυο του δήμου Λέρου
 • Εξοικονόμηση ενέργειας με σύστημα παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) με αντλίες θερμότητας τύπου VRV
 • Κλιματισμός, θέρμανση-ψύξη με αντλίες θερμότητας τύπου VRV & διαιρούμενου τύπου
 • Πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
 • Διαχείριση και παρακολούθηση λειτουργίας του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού μέσω συστήματος αυτοματισμού BMS (Building Management System)
 • Χρήση φωτιστικών Led σε εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό
 • Βιολογική επεξεργασία λυμάτων τριτοβάθμιου επιπέδου
 • Εξοικονόμηση νερού με επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου προϊόντος της βιολογικής επεξεργασίας (grey water) σε καζανάκια και άρδευση

Για τη λειτουργία της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου έχει προβλεφθεί η δημιουργία γραφειακής υποδομής για περίπου 300 θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Aπό την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος - Adologala.gr

Aπό την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 9 / 2022 , 4:17 από news_room Αρχίζουν οι εγγραφές των μαθητών στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», η οποία είναι αναγνωρισμένη επισήμως από το Υπουργείο Πολιτισμού (ΦΕΚ Β΄ 1205/1.9.2006) και εντεταγμένη στα Μουσικά Εκπαιδευτήρια της Πατρίδος μας. Οι ενδιαφερόμενοι […]

Εξειδικευμένη καθημερινή εποπτεία στο οδικό δίκτυο της Κω εγκαθιστά η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου θα αποκτήσουν σταδιακά το πιο εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης του οδικού δικτύου, για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και λειτουργικότητα Μετά το νησί της Ρόδου και η Κως πρόκειται να αποκτήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα την πιο σύγχρονη και καινοτόμα υπηρεσία εποπτείας και επέμβασης στο οδικό […]

Pin It on Pinterest