29 °C Athens, GR
19/08/2022

Τελευταια Νέα

Επίσκεψη Αρχηγού Εθνικής Φρουράς στη Σχολή Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας

Επίσκεψη Αρχηγού Εθνικής Φρουράς στη Σχολή Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 12 / 12 / 2021 , 0:11 από news_room

Την Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Σχολή Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, όπου παρουσίασε στους αξιωματικούς σπουδαστές της 74ης εκπαιδευτικής σειράς κανονικής φοίτησης, ενημέρωση με τίτλο «Προκλήσεις, Προοπτικές και Στρατηγικοί Στόχοι της ΕΦ».
Στην ενημέρωση, ο κ. Αρχηγός αφού αναφέρθηκε αρχικά στις δυναμικές που αναπτύσσονται στο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου και στις προκλήσεις ασφαλείας που αναδύονται, στη συνέχεια διασύνδεσε το περιβάλλον αυτό, με τους τρόπους που η ΕΦ, ως μια εκ των συνιστωσών ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), καλείται να εκτελέσει την κύρια αποστολή της. Οι τρόποι αυτοί, όπως ανέφερε, βασίζονται σε τέσσερεις άξονες δράσεων, ήτοι την διαδικασία μετεξέλιξης και μετασχηματισμού της ΕΦ, την υλοποίηση ενός ορθολογιστικού εξοπλιστικού προγράμματος, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και τέλος την διεύρυνση του πλέγματος διεθνών και πολυμερών στρατιωτικών συνεργασιών.
Αναφερόμενος στις τρέχουσες προκλήσεις της ΕΦ, επισήμανε ότι μεταξύ άλλων αυτές αφορούν στην ομαλή και εντός των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό ήδη υφισταμένων οπλικών συστημάτων και δυνατοτήτων, στην προσπάθεια διατήρησης εξειδικευμένου προσωπικού με τις δυνατότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για χειρισμό των νέων συστημάτων, δεδομένης της τεχνολογίας που τα χαρακτηρίζει, καθώς και η προσπάθεια ενίσχυσης του προσωπικού της ΕΦ τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.
Έκανε επίσης αναφορά στην προσπάθεια της ΕΦ για προσαρμογής στις νέες απαιτήσεις που υπάρχουν για τις ΕΔ σε παγκόσμιο επίπεδο για συνδρομή σε άλλους κρατικούς φορείς σε λειτουργίες και αποστολές διπλής χρήσης, όπως συνηθίζονται να λέγονται, λόγω των σύγχρονων μορφών που λαμβάνουν πλέον οι απειλές, επισημαίνοντας ως βασική προϋπόθεση, ότι αυτό δεν πρέπει να αποβαίνει σε βάρος της εκτέλεσης της κυρίας αποστολής τους.
Τέλος, αναφέρθηκε στις συνέπειες της πανδημίας για την αντιμετώπιση της οποίας η ΕΦ έπρεπε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να προσαρμόσει διαδικασίες και τρόπους λειτουργίας δεκαετιών σε νέα δεδομένα. Σημείωσε δε, ότι η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση έφερε και ευκαιρίες τις οποίες η ΕΦ αξιοποίησε, φέροντας ως παράδειγμα την υιοθέτηση και εφαρμογή του νέου, καινοτόμου τρόπου κατάταξης των οπλιτών θητείας ο οποίος έχει πολλαπλά οφέλη τόσο σε ότι αφορά στην μείωση των πόρων κυρίως σε προσωπικό και εγκαταστάσεις, όσο και κυριότερα, στην ταχύτερη ένταξη και ενσωμάτωση των νέων οπλιτών στις Μονάδες.
Καταλήγοντας, τόνισε ότι η ΕΦ και το προσωπικό της δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει να εργάζεται ακατάπαυστα για την επαύξηση της ετοιμότητας και της μαχητικής ισχύος της ΕΦ, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Πολιτικής Ηγεσίας, για συνεχή αναβάθμιση, εξέλιξη και εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών δυνάμεών και των αμυντικών δυνατοτήτων της ΚΔ, αποτελώντας αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη, ισχυρό παράγοντα διαχείρισης κρίσεων και συνεισφορέα ασφάλειας.
Επίσκεψη Αρχηγού Εθνικής Φρουράς στη Σχολή Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Επίσκεψη Αρχηγού Εθνικής Φρουράς στη Σχολή Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Επίσκεψη Αρχηγού Εθνικής Φρουράς στη Σχολή Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας
Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 4 / 2021 , 16:29 από news_room Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» «Αυτές οι μονάδες τις οποίες εγκαινιάσαμε είναι κινητές μονάδες. Θεωρητικά θα μπορούσαν να φύγουν από εδώ και να πάνε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε μία άλλη υγειονομική […]

Ιερά Μητρόπολις Πάφου : Λειτουργίες & Κηρύγματα 28 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου 2021

Λειτουργίες – Κηρύγματα Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου (14 -20 Αυγούστου)

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 8 / 2021 , 20:25 από news_room Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος το προσεχές Σάββατο 14 Αυγούστου θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό και θα κηρύξει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Τροοδιτίσσης. Την Κυριακή 15 Αυγούστου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Τροοδιτίσσης. […]

Pin It on Pinterest