5 °C Athens, GR
22/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Ο Άγιος Επίκτητος, ο Θαυματουργός – Πόνημα του Αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κεφαλόπουλου 30 Αποφθέγματα από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ για την προσευχή Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό δέχθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη Πατριαρχική Επιτροπεία Καϊρου ΑΑΔΕ: Τώρα «Τα Ραντεβού μου» σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του Αυστρία: Ψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ενηλίκων ΗΠΑ: Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη Με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου “Καιρός” συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Επέκταση των ποδηλατικών υποδομών – Προώθηση της ποδηλασίας ως μέσο διακίνησης

Επέκταση των ποδηλατικών υποδομών – Προώθηση της ποδηλασίας ως μέσο διακίνησης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 11 / 12 / 2021 , 23:37 από news_room

Στο πλαίσιο των δράσεων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για προώθηση της ποδηλασίας ως μέσο διακίνησης, καθώς και της πολυτροπικότητας των διακινήσεων, δρομολογούνται για κατασκευή από το Κράτος άλλα 55 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων που θα προστεθούν στα υφιστάμενα 186 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων που υπάρχουν παγκύπρια. Συνολικά 17 δράσεις τροχιοδρομούνται για την προώθηση της ποδηλασίας και της ενεργής διακίνησης εν γένει.

Οι υφιστάμενες ποδηλατικές υποδομές καλύπτουν 186 χιλιόμετρα ανά το παγκύπριο. Πιο αναλυτικά, στην Επαρχία Λάρνακας οι ποδηλατοδρόμοι φτάνουν περίπου στα 11,5 χιλιόμετρα, στην Επαρχία Αμμοχώστου στα 54,5 χλμ, στην Επαρχία Λεμεσού στα 22,5 χλμ, στην Επαρχία Λευκωσίας στα 61 χλμ και στην Επαρχία Πάφου στα 36 χλμ. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι παραλιακοί ποδηλατοδρόμοι και τα γραμμικά πάρκα.

Επιπρόσθετα, μέσα από την υλοποίηση των Σχεδίων Βιώσιμης Ανάπτυξης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το Υπουργείο Μεταφορών προγραμματίζει την κατασκευή επιπλέον 18 χιλιομέτρων ποδηλατοδρόμων στην Λεμεσό και 23 χιλιομέτρων στην Λάρνακα. Τα δύο έργα έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Παράλληλα, στοχεύοντας στην προώθηση της ποδηλασίας ως μέσο διακίνησης, προωθούνται οι συνδέσεις όλων των ασύνδετων ποδηλατοδρόμων μεταξύ τους. Επισημαίνεται επίσης πως στους σχεδιασμούς όλων των πολεοδομικών έργων προβλέπεται και η δημιουργία ποδηλατοδρόμων, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, συνδέονται και με τα εκπαιδευτικά, διοικητικά, αθλητικά και εμπορικά κέντρα.

Επιπλέον, επιδιώκοντας να δημιουργήσει περιοχές κοινής χρήσης (shared spaces) για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου (πεζούς, ποδηλάτες, αυτοκινητιστές), το Υπουργείο Μεταφορών προχωρά σε μείωση του ορίου ταχύτητας στα 20 ή 30 χλμ/ώρα σε πυρήνες/κέντρα πόλεων και γειτονιές. Διευκρινίζεται ότι στα 186 χλμ ποδηλατοδρόμων δεν συνυπολογίζονται οι περιοχές κοινής χρήσης όπως επίσης και οι υφιστάμενοι ποδηλατοδρόμοι στους αυτοκινητοδρόμους (π.χ. δρόμος Αστρομερίτη-Τροόδους, κτλ).

Επιδίωξη του Υπουργείου Μεταφορών και της Κυβέρνησης είναι πρωτίστως η δημιουργία ενός ασφαλούς και λειτουργικού οδικού δικτύου για όλους τους χρήστες, το οποίο θα συμβάλει στην ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας και τις προσπάθειες που γίνονται για μείωση των ρύπων και προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 1 / 2022 , 2:18 από news_room Σειρά από σημαντικές συσκέψεις θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Οι συσκέψεις θα αφορούν: Την ασφάλεια στο Βασιλικό, τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, τον ρόλο της ΑΗΚ σε ανταγωνιστικό περιβάλλον και τα σχέδια έλευσης […]

Εόρτιο μήνυμα της Ιεράς Συνόδου προς τους μαθητές εν όψει της εορτής των Τριών Ιεραρχών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 1 / 2021 , 23:46 από news_room Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης των Προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας, Τριών Ιεραρχών (Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου), απευθύνει και εφέτος […]

Pin It on Pinterest