33 °C Athens, GR
07/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Πέθανε ο σπουδαίος ζωγράφος Γιώργος Λαζόγκας Γιατί δεν πρέπει να αναρτάτε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την ESET Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δέχθηκε τον επίσκοπο Margveti & Ubisa Μελχισεδέκ του Πατριαρχείου Γεωργίας – Adologala.gr Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : «Ο τόπος, οι πολιτικοί & ο λαός έχουν δυνατότητες, η Εκκλησία δίνει την ελπίδα, τον αγώνα & την υπομονή – Adologala.gr Ιερά Μητρόπολη Κώου : Ανακοίνωση Εγκαινίων Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού Κώ – Adologala.gr Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για τις πλημμύρες στη Νέα Νότια Ουαλία Ικανοποίηση ΙΣΚΕ για την τακτοποίηση των θέσεων των Κληρικών που εκκρεμούσε από το 1945 – Adologala.gr Αμερικής Ελπιδοφόρος : Η ανοικοδόμησή του Αγίου Νικολάου συνιστά πράξη πίστης: Πίστης στον Θεό, αλλά & πίστης στο αμερικανικό όραμα της θρησκευτικής ελευθερίας Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της

Χαιρετισμό στην 9η Απονομή του βραβείου «Nemitsas 2021» απεύθυνε ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης

Χαιρετισμό στην 9η Απονομή του βραβείου «Nemitsas 2021» απεύθυνε ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 11 / 2021 , 21:32 από news_room

Ο ΠτΔ κος Νίκος Αναστασιάδης παρέστη στην εκδήλωση για την απονομή του βραβείου «Nemitsas 2021» όπου και απεύθυνε χαιρετισμό. Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην 9η απονομή του Βραβείου «NEMITSAS 2021» του Ιδρύματος «Τάκης και Λούκη Νέμιτσας»:

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που σας καλωσορίζω στην εκδήλωση απονομής του Βραβείου «NEMITSAS 2021», που διοργανώνει για 9η χρονιά το Ίδρυμα «Τάκης και Λούκη Νέμιτσας».

Ενός θεσμού ο οποίος αποτέλεσε και τον σκοπό της δημιουργίας του Ιδρύματος από τους φίλτατους Τάκη και Λούκη Νέμιτσα, επιδιώκοντας με την καθιέρωσή του να εξυπηρετήσουν έναν διττό στόχο:

Αφενός την επιβράβευση της αριστείας και της σημαίνουσας δράσης που ανέπτυξαν καταξιωμένοι Κύπριοι επιστήμονες προς όφελος της πατρίδας, της κοινωνίας και του πολιτισμού και αφετέρου η αναγνώριση της εν λόγω δράσης ως κινήτρου για ενθάρρυνση της νέας γενιάς, προκειμένου να αναπτύξει πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας.

Η φετινή βράβευση αποτελεί σταθμό ιδιαίτερης σημασίας, αφού διοργανώνεται για πρώτη φορά με συμμετοχή της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, αφού πλέον το Ίδρυμα Νέμιτσα, ως η επιθυμία των ιδρυτών του, έχει ενταχθεί στην Ακαδημία.

Έχοντας κατά νου πως η λειτουργία της Ακαδημίας, ως εστίας συνεργασίας διακεκριμένων επιστημόνων, λογίων, καλλιτεχνών, αλλά και διαφόρων φορέων και ιδρυμάτων, εντός και εκτός των συνόρων της Κύπρου, είμαι απόλυτα βέβαιος πως ο θεσμός των βραβείων αναμένεται να λάβει νέα διάσταση.

Είναι με βάση τα αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια που η Επιτροπή της Ακαδημίας αξιολόγησε τη συμβολή του Καθηγητή Τόνι Κουζαρίδη, που τιμάται απόψε με το Βραβείο Νέμιτσας 2021.

Δυστυχώς, ο κ. Κουζαρίδης δεν κατέστη δυνατόν να είναι παρών στη σημερινή εκδήλωση λόγω προσβολής του από τον κορωνοϊό. Παρακαλώ κ. Κυρμιζή όπως μεταφέρετε τις ευχές τόσο του ιδίου όσο και της Πολιτείας για ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Ο καθηγητής Κουζαρίδης, με ένα βιογραφικό πλούσιων σπουδών και της εντατικής ενασχόλησής του με το πεδίο της έρευνας, πέτυχε να διαγράψει μία διακεκριμένη πορεία στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εξέλιξη της ιατρικής και των συναφών με αυτήν επιστημών. Μια πορεία άρρηκτα συνδεδεμένη με το όραμά του για την αντιμετώπιση της νόσου του καρκίνου.

Ο καθηγητής Κουζαρίδης, θέτοντας στο επίκεντρο των στοχευμένων ερευνητικών του κατευθύνσεων τις επιγενετικές τροποποιήσεις και τον ρόλο τους στον καρκίνο συνέδεσε το όνομά του με την εξεύρεση αποτελεσματικών θεραπευτικών μεθόδων, σχετικά με συγκεκριμένες μορφές της ασθένειας.

Την ίδια στιγμή, οι σημαντικές ανακαλύψεις από τις ερευνητικές του προσπάθειες, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό επιστημονικών του άρθρων και δημοσιεύσεων αποτέλεσαν το έναυσμα για τη δημιουργία της σύγχρονης εποχής της Επιγενετικής, διανοίγοντας, παράλληλα, νέους ορίζοντες στις προσπάθειες για εξεύρεση νέων φαρμάκων.

Εξίσου σημαντική αποδεικνύεται και η ανιδιοτελής του προσφορά, διακριτή στη φιλανθρωπική δράση με στόχο τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο.

Στο πλαίσιο αυτό, τα εξαιρετικά επιστημονικά του επιτεύγματα και η ουσιαστική δράση του όσον αφορά την επωφελή για την ανθρωπότητα εξέλιξη του αντικειμένου που διαπραγματεύεται, δικαιολογούν απόλυτα την απόφαση των κριτών.

Ο θεσμός βράβευσης των αρίστων από το Ίδρυμα Τάκης & Λούκη Νέμιτσας που από φέτος καταξιώνεται με την ανάληψη του θεσμού από την Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών καταδεικνύεται και από το πλήθος συμμετοχών και το εύρος του πεδίου επιστημών των προτεινομένων.

Προτού καταλήξω, θα ήθελα να εκφράσω, για ακόμη μια φορά, τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Πολιτείας στο Ίδρυμα Τάκης και Λούκη Νέμιτσας.

Αναντίλεκτα, το Ίδρυμα μέσα από το έργο που επιτελεί και την πορεία που έχει χαράξει στέκεται πολύτιμος αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες που καταβάλλουμε ως Πολιτεία.

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι υπό την Προεδρία του Καθηγητή Σωτήρη Καλογήρου και υπό τη Διοίκηση πλέον της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, η πορεία αυτή θα είναι στη συνέχεια ακόμη πιο δυναμική.

Ευχαριστίες εκφράζω, επίσης, προς τη Διεθνή Επιτροπή Κριτών για το ομολογουμένως δύσκολο έργο της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων των οποίων η διακεκριμένη διαδρομή που ακολουθούν αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της πατρίδας μας. Και για αυτό τους ευχαριστούμε.

Τέλος, συγχαίρω, για ακόμη μία φορά τον καθηγητή Τόνι Κουζαρίδη, ο οποίος δικαίως χαρακτηρίστηκε ως ηγέτης στον τομέα της τροποποίησης της χρωματίνης και του ρόλου της στον μεταγραφικό έλεγχο και τον καρκίνο.

Στο πλήθος των βραβεύσεων των οποίων έχει μέχρι στιγμής αξιωθεί τιμώντας τον εαυτό του, την επιστήμη του και την ιδιαίτερη του πατρίδα, σήμερα προστίθεται ακόμη μία.

Είμαι βέβαιος ότι η νέα αυτή διάκριση θα αποτελέσει ένα ακόμη κίνητρο, ώστε να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες με τις οποίες ο Θεός τον προίκισε.

Χαιρετισμό στην 9η Απονομή του βραβείου «Nemitsas 2021» απεύθυνε ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης Χαιρετισμό στην 9η Απονομή του βραβείου «Nemitsas 2021» απεύθυνε ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν παρουσίασε ένα «ιστορικό σχέδιο» επενδύσεων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 10 / 2021 , 21:00 από news_room ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν παρουσίασε ένα «ιστορικό σχέδιο» επενδύσεων  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα ότι παρουσίασε στο Κογκρέσο ένα «ιστορικό σχέδιο» ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις στον κοινωνικό και περιβαλλοντικό τομέα που θα […]

Φώφη Γεννηματά: «Είναι ώρα να τελειώσει το επικοινωνιακό show της Κυβέρνησης με τα εμβόλια»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Είναι ώρα να τελειώσει το επικοινωνιακό show της Κυβέρνησης με τα εμβόλια. Η δουλειά της είναι ο αποτελεσματικός εμβολιασμός και το ασφαλές άνοιγμα. Ευθύνη του Πρωθυπουργού είναι να εφαρμοστεί επιτέλους ένα σχέδιο, με διαφάνεια, χωρίς εξαιρέσεις και παρεμβάσεις. Θυμήθηκαν τα τεστ στο και […]

Pin It on Pinterest