14 °C Athens, GR
06/12/2021

Τελευταια Νέα
Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στη Κατεχόμενη Καρπασία (Εικόνες) – Adologala.gr Η Εορτή του Αγίου Νεοιερομάρτυρος Φιλούμενου του Αγιοταφίτη στη Σαμάρεια – Adologala.gr Δωρεά στην Ι.Μ. Χαλκίδος προσέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Θυάτειρα» Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ Η ΠτΔ εγκαινίασε την έκθεση «Αναζητώντας την αθανασία. Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου» Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιου – Adologala.gr Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Συνοδικές Εκδηλώσεις προς τιμήν των 30 ετών Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου – Adologala.gr Από το Άργος Ορεστικό στην Μεσοποταμία (Εικόνες) – Adologala.gr Ανταποδοτική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον Πάπα – Adologala.gr Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος Η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στους Αγίους Τόπους – Adologala.gr Αθήνα: Η Καλλιθέα τιμά τον Άγιο Νικόλαο (Εικόνες)- Adologala.gr Εορτή του Αγίου Σάββα στην Αθήνα (Εικόνες)- Adologala.gr Πάπας Φραγκίσκος στον Ναό Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών: «Να συνεχίσετε το έργο στο ιστορικό σας εργαστήριο της πίστεως» Ξεκινά τη Δευτέρα η δωρεάν διάθεση self test Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr

Χαιρετισμό στην 9η Απονομή του βραβείου «Nemitsas 2021» απεύθυνε ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης

Χαιρετισμό στην 9η Απονομή του βραβείου «Nemitsas 2021» απεύθυνε ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 11 / 2021 , 21:32 από news_room

Ο ΠτΔ κος Νίκος Αναστασιάδης παρέστη στην εκδήλωση για την απονομή του βραβείου «Nemitsas 2021» όπου και απεύθυνε χαιρετισμό. Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην 9η απονομή του Βραβείου «NEMITSAS 2021» του Ιδρύματος «Τάκης και Λούκη Νέμιτσας»:

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που σας καλωσορίζω στην εκδήλωση απονομής του Βραβείου «NEMITSAS 2021», που διοργανώνει για 9η χρονιά το Ίδρυμα «Τάκης και Λούκη Νέμιτσας».

Ενός θεσμού ο οποίος αποτέλεσε και τον σκοπό της δημιουργίας του Ιδρύματος από τους φίλτατους Τάκη και Λούκη Νέμιτσα, επιδιώκοντας με την καθιέρωσή του να εξυπηρετήσουν έναν διττό στόχο:

Αφενός την επιβράβευση της αριστείας και της σημαίνουσας δράσης που ανέπτυξαν καταξιωμένοι Κύπριοι επιστήμονες προς όφελος της πατρίδας, της κοινωνίας και του πολιτισμού και αφετέρου η αναγνώριση της εν λόγω δράσης ως κινήτρου για ενθάρρυνση της νέας γενιάς, προκειμένου να αναπτύξει πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας.

Η φετινή βράβευση αποτελεί σταθμό ιδιαίτερης σημασίας, αφού διοργανώνεται για πρώτη φορά με συμμετοχή της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, αφού πλέον το Ίδρυμα Νέμιτσα, ως η επιθυμία των ιδρυτών του, έχει ενταχθεί στην Ακαδημία.

Έχοντας κατά νου πως η λειτουργία της Ακαδημίας, ως εστίας συνεργασίας διακεκριμένων επιστημόνων, λογίων, καλλιτεχνών, αλλά και διαφόρων φορέων και ιδρυμάτων, εντός και εκτός των συνόρων της Κύπρου, είμαι απόλυτα βέβαιος πως ο θεσμός των βραβείων αναμένεται να λάβει νέα διάσταση.

Είναι με βάση τα αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια που η Επιτροπή της Ακαδημίας αξιολόγησε τη συμβολή του Καθηγητή Τόνι Κουζαρίδη, που τιμάται απόψε με το Βραβείο Νέμιτσας 2021.

Δυστυχώς, ο κ. Κουζαρίδης δεν κατέστη δυνατόν να είναι παρών στη σημερινή εκδήλωση λόγω προσβολής του από τον κορωνοϊό. Παρακαλώ κ. Κυρμιζή όπως μεταφέρετε τις ευχές τόσο του ιδίου όσο και της Πολιτείας για ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Ο καθηγητής Κουζαρίδης, με ένα βιογραφικό πλούσιων σπουδών και της εντατικής ενασχόλησής του με το πεδίο της έρευνας, πέτυχε να διαγράψει μία διακεκριμένη πορεία στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εξέλιξη της ιατρικής και των συναφών με αυτήν επιστημών. Μια πορεία άρρηκτα συνδεδεμένη με το όραμά του για την αντιμετώπιση της νόσου του καρκίνου.

Ο καθηγητής Κουζαρίδης, θέτοντας στο επίκεντρο των στοχευμένων ερευνητικών του κατευθύνσεων τις επιγενετικές τροποποιήσεις και τον ρόλο τους στον καρκίνο συνέδεσε το όνομά του με την εξεύρεση αποτελεσματικών θεραπευτικών μεθόδων, σχετικά με συγκεκριμένες μορφές της ασθένειας.

Την ίδια στιγμή, οι σημαντικές ανακαλύψεις από τις ερευνητικές του προσπάθειες, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό επιστημονικών του άρθρων και δημοσιεύσεων αποτέλεσαν το έναυσμα για τη δημιουργία της σύγχρονης εποχής της Επιγενετικής, διανοίγοντας, παράλληλα, νέους ορίζοντες στις προσπάθειες για εξεύρεση νέων φαρμάκων.

Εξίσου σημαντική αποδεικνύεται και η ανιδιοτελής του προσφορά, διακριτή στη φιλανθρωπική δράση με στόχο τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο.

Στο πλαίσιο αυτό, τα εξαιρετικά επιστημονικά του επιτεύγματα και η ουσιαστική δράση του όσον αφορά την επωφελή για την ανθρωπότητα εξέλιξη του αντικειμένου που διαπραγματεύεται, δικαιολογούν απόλυτα την απόφαση των κριτών.

Ο θεσμός βράβευσης των αρίστων από το Ίδρυμα Τάκης & Λούκη Νέμιτσας που από φέτος καταξιώνεται με την ανάληψη του θεσμού από την Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών καταδεικνύεται και από το πλήθος συμμετοχών και το εύρος του πεδίου επιστημών των προτεινομένων.

Προτού καταλήξω, θα ήθελα να εκφράσω, για ακόμη μια φορά, τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Πολιτείας στο Ίδρυμα Τάκης και Λούκη Νέμιτσας.

Αναντίλεκτα, το Ίδρυμα μέσα από το έργο που επιτελεί και την πορεία που έχει χαράξει στέκεται πολύτιμος αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες που καταβάλλουμε ως Πολιτεία.

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι υπό την Προεδρία του Καθηγητή Σωτήρη Καλογήρου και υπό τη Διοίκηση πλέον της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, η πορεία αυτή θα είναι στη συνέχεια ακόμη πιο δυναμική.

Ευχαριστίες εκφράζω, επίσης, προς τη Διεθνή Επιτροπή Κριτών για το ομολογουμένως δύσκολο έργο της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων των οποίων η διακεκριμένη διαδρομή που ακολουθούν αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της πατρίδας μας. Και για αυτό τους ευχαριστούμε.

Τέλος, συγχαίρω, για ακόμη μία φορά τον καθηγητή Τόνι Κουζαρίδη, ο οποίος δικαίως χαρακτηρίστηκε ως ηγέτης στον τομέα της τροποποίησης της χρωματίνης και του ρόλου της στον μεταγραφικό έλεγχο και τον καρκίνο.

Στο πλήθος των βραβεύσεων των οποίων έχει μέχρι στιγμής αξιωθεί τιμώντας τον εαυτό του, την επιστήμη του και την ιδιαίτερη του πατρίδα, σήμερα προστίθεται ακόμη μία.

Είμαι βέβαιος ότι η νέα αυτή διάκριση θα αποτελέσει ένα ακόμη κίνητρο, ώστε να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες με τις οποίες ο Θεός τον προίκισε.

Χαιρετισμό στην 9η Απονομή του βραβείου «Nemitsas 2021» απεύθυνε ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης Χαιρετισμό στην 9η Απονομή του βραβείου «Nemitsas 2021» απεύθυνε ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος : «Να δώσουμε χείρα βοηθείας στην πατρίδα μας την Ελλάδα»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 8 / 2021 , 22:20 από news_room Ποιμαντορική εγκύκλιος του σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ.κ. Σωτήριου με αφορμή τις πυρκαγιές που έκαψαν πολλά μέρη της Ελλάδας .  Αύγουστος, 11 – 2021 Ευλαβεστάτους Ιερατικώς Προϊσταμένους, Αξιότ.Προέδρους και Εντιμ. Μέλη των Διοικ. Συμβουλίων, Εντιμ. Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Φιλοπτώχους […]

Σύλληψη ύποπτου υπεύθυνου της νεοναζιστικής “NSU 2.0”

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Μετά από τρία χρόνια συλλαμβάνεται στο Βερολίνο ακροδεξιός, ύποπτος για αποστολή απειλών σε πολιτικούς και θεσμούς. Είχε πρόσβαση και σε αστυνομικές πηγές; Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας συνέλαβαν χθες στο Βερολίνο ύποπτο για τη σύνταξη πάνω από 100 απειλητικών μηνυμάτων ακροδεξιού περιεχόμενου. Οι διωκτικές αρχές έχουν βάσιμες ενδείξεις ότι 53χρονος άνεργος είναι […]

Pin It on Pinterest