10 °C Athens, GR
29/11/2022

Τελευταια Νέα
Οχτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες καθώς χρηματική ποινή €327χιλ, στον ψευτογιατρό Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο Λεμεσού Αθανάσιος: Το έργο μας είναι να εργαζόμαστε για τον λαό μας, την εκκλησία μας, ταπεινά, απλά και αθόρυβα Καρπασίας Χριστόφορος: «Η εκλογές δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός» H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Ψηφίστε στην δημοσκόπηση του ADOLOGALA.GR – Ποιός είναι καταλληλότερος για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου; Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου Απόψεις: Η ακρίβεια τον φετινό χειμώνα θα οδηγήσει τους πολίτες στα άκρα – Ευρωπαϊκή άνοδος της Ακροδεξιάς Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού Αποφάσεις Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου – Ορίστηκε η επιτροπή για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής “Κοσμοσυρροή” για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Κύπρου Δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις Μητροπολιτών Αιτωλίας, Ηλείας και Δράμας στην ΠτΔ – Οι ημερομηνίες των ενθρονίσεων Όλη η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Τι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β΄ Απόψεις: Καιρός των καιρ(δ)οσκόπων Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας προς κληρικούς Αδελαΐδος: «Παρακαλώ να πορευθούμε με αγάπη και ενότητα» Συνέντευξη στην εφημερίδα «Σημερινή» παραχώρησε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος Ποιμαντορικό Σαββατοκύριακο του Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικου Περικόσμηση του Έλληνος Πρέσβη στην Αίγυπτο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ στην παράσταση «ο Καστανάς» του Θεατρικού Εργαστηρίου Καμεράνο Χειροτονία Διακόνου Πέτρου Γεωργιάδη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Tον Δεκέμβριο ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γεμίζει μουσική Στο Πήλιο έπεσαν τα πρώτα χιόνια του χειμώνα Κίνα: Ελβετός δημοσιογράφος περικυκλώθηκε από αστυνομικούς όταν ήταν ζωντανά στον αέρα Ανανέωση συνεργασίας της Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων με το Γενικό Φιλόπτωχο της Ι.Α.Α.

Συμμετοχή του Υπουργού Μεταφορών στο Συνέδριο του «The Economist»

Γιάννη Καρούσου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 11 / 2021 , 17:51 από news_room

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, συμμετείχε σήμερα στο 17ο ετήσιο Συνέδριο του «The Economist» με θέμα «Working towards a secure environment for sustainable recovery».

Στην ομιλία του, με θέμα «Resetting Business and Investment – Diversifying the Growth Model. Cyprus as a promising business hub», ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων αποτελεί μια από τις πλέον παραγωγικές μηχανές βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου, που υποστηρίζει χωρίς εξαιρέσεις όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.

Επεσήμανε πως η πρόσφατη πανδημία, πέραν από τους υγειονομικούς κινδύνους, έχει αποδείξει ότι τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως διασφαλισμένο και ότι η διατήρηση υψηλών παραγωγικών δυνατοτήτων σε συνδυασμό με την προστασία της εφοδιαστικής αλυσίδας πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μας.

Ο κ. Καρούσος τόνισε ότι για τη διασφάλιση της εφοδιαστικής συνδεσιμότητας της Κύπρου, η Κυβέρνηση δίνει τη δέουσα προσοχή στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.  «Ως νησί, η διασφάλιση ικανοποιητικού επιπέδου αεροπορικής συνδεσιμότητας είναι ζωτικής σημασίας για οικονομικούς, κοινωνικούς και στρατηγικούς σκοπούς. Η ανάπτυξη του τουρισμού, εμπορίου, επιχειρηματικότητας και τεχνολογικών κόμβων είναι στρατηγικός στόχος για την κυβέρνηση της Κύπρου και η αεροπορική συνδεσιμότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο» τόνισε ο κ. Καρούσος.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα διάφορα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται και τα οποία αποτελούν το βασικό πυλώνα υποστήριξης του συνόλου της οικονομίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολουθεί του Υπουργείο σε σχέση με τα αστικά κέντρα και τα οποία συμπεριλαμβάνουν τα Τοπικά Σχέδια και τα Ολοκληρωμένα Σχέδια Βιώσιμης Κινητικότητας.

Αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η οποία προωθεί την ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της μετάβασης σε μία πιο πολυδιάστατη οικονομία στην Κύπρο η οποία δεν θα βασίζεται αποκλειστικά σε παραδοσιακούς τομείς, ο κ. Καρούσος είπε ότι «το Υπουργείο προωθεί την εισαγωγή των Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών για την αύξηση της ασφάλειας και της χωρητικότητας των δικτύων μεταφορών, τα οποία πέραν των περιβαλλοντικών και άλλων οφελών που θα έχουν, όπως η εξοικονόμηση παραγωγικού χρόνου, θα βοηθήσουν στην εδραίωση τομέων στην Κύπρο που θα στηρίζονται στην εφαρμογή και χρήση νέων τεχνολογιών και την εκμετάλλευση της πληροφορίας που αυτά παράγουν».

Ο κ. Καρούσος αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία που έχει το Υπουργείο με διάφορα Κέντρα Αριστείας Πανεπιστημίων για σκοπούς ανάπτυξης εφαρμογών, στήριξης έρευνας και δημιουργίας καινοτόμων λύσεων και προϊόντων.

Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι «η βιώσιμη επαναδραστηριοποίηση των επιχειρήσεων και επενδύσεων είναι συνυφασμένη τόσο με την τεχνολογία όσο και με τις οικολογικές προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και ως εκ τούτου θα πρέπει να επαναξιολογήσουμε το μοντέλο ανάπτυξης που καλούμαστε να εφαρμόσουμε» και επεσήμανε ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στηρίζει και ενθαρρύνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και επενδύσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

«Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, προχωρεί στην υλοποίηση σχεδίων επιχορήγησης για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την απόσυρση ρυπογόνων οχημάτων με παράλληλη παραχώρηση κινήτρων για εναλλακτικούς, χαμηλών εκπομπών, τρόπους διακίνησης και προωθεί διάφορες δράσεις συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των υποδομών φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων» υπογράμμισε ο κ. Υπουργός.

Καταλήγοντας, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση και η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Κυβέρνησης, του επιχειρηματικού κόσμου και διάφορων άλλων φορέων, έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς επίσης στην επαναφορά της σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης  στον τόπο.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Υπουργός Εσωτερικών – διμερείς συναντήσεις Σλοβενία Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής σε διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του στη Σλοβενία, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ // MOI – bilateral meetings Slovenia The Minister of Interior Mr Nicos Nouris in bilateral meetings with his counterparts, in the framework of his participation at the Informal Meeting of Home Affairs and Justice Ministers

Έμπρακτη Στήριξη Ελβετίας και Γερμανίας στο Μεταναστευτικό – Αποτέλεσμα των διμερών επαφών του Υπουργού Εσωτερικών στη Σλοβενία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 7 / 2021 , 23:55 από news_room Έμπρακτη Στήριξη Ελβετίας και Γερμανίας στο Μεταναστευτικό – Αποτέλεσμα των διμερών επαφών του Υπουργού Εσωτερικών στη Σλοβενία. Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, στη Σλοβενία, ο Υπουργός Εσωτερικών πραγματοποίησε σειρά […]

Αζερμπαϊτζάν: 14 νεκροί από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου

Αζερμπαϊτζάν: 14 νεκροί από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 / 11 / 2021 , 20:49 από news_room Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στο ανατολικό Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε η συνοριοφυλακή αυτής της χώρας του Καυκάσου, στην οποία ανήκε το ελικόπτερο. Το αεροσκάφος “συνετρίβη σήμερα γύρω στις 10:40 τοπική ώρα (09:40 ώρα Ελλάδας) στο αερόδρόμιο του […]

Pin It on Pinterest