31 °C Athens, GR
05/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της Ελπιδοφόρος : «Το να έχουμε μαζί μας τους δύο πρώην Αρχιεπισκόπους Αμερικής είναι τεράστια τιμή» – Adologala.gr Σέριφος : Εγκαίνια του Μουσείου «Περσεύς» στο κτήριο του ιστορικού Ξενία από την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη 52 δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα – Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 31 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ – Ασύλληπτος ο δράστης Η ελληνικής καταγωγής Σιλβίνα Μπατάκις νέα υπουργός Οικονομίας στην Αργεντινή Απονομή τίτλων των αποφοίτων της Κοινότητας Ρέμλης – Adologala.gr Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Καθηγητή Δικανικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Liverpool Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ύποπτος

Συμμετοχή του Υπουργού Μεταφορών στο Συνέδριο του «The Economist»

Γιάννη Καρούσου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 11 / 2021 , 17:51 από news_room

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, συμμετείχε σήμερα στο 17ο ετήσιο Συνέδριο του «The Economist» με θέμα «Working towards a secure environment for sustainable recovery».

Στην ομιλία του, με θέμα «Resetting Business and Investment – Diversifying the Growth Model. Cyprus as a promising business hub», ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων αποτελεί μια από τις πλέον παραγωγικές μηχανές βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου, που υποστηρίζει χωρίς εξαιρέσεις όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.

Επεσήμανε πως η πρόσφατη πανδημία, πέραν από τους υγειονομικούς κινδύνους, έχει αποδείξει ότι τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως διασφαλισμένο και ότι η διατήρηση υψηλών παραγωγικών δυνατοτήτων σε συνδυασμό με την προστασία της εφοδιαστικής αλυσίδας πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μας.

Ο κ. Καρούσος τόνισε ότι για τη διασφάλιση της εφοδιαστικής συνδεσιμότητας της Κύπρου, η Κυβέρνηση δίνει τη δέουσα προσοχή στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.  «Ως νησί, η διασφάλιση ικανοποιητικού επιπέδου αεροπορικής συνδεσιμότητας είναι ζωτικής σημασίας για οικονομικούς, κοινωνικούς και στρατηγικούς σκοπούς. Η ανάπτυξη του τουρισμού, εμπορίου, επιχειρηματικότητας και τεχνολογικών κόμβων είναι στρατηγικός στόχος για την κυβέρνηση της Κύπρου και η αεροπορική συνδεσιμότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο» τόνισε ο κ. Καρούσος.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα διάφορα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται και τα οποία αποτελούν το βασικό πυλώνα υποστήριξης του συνόλου της οικονομίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολουθεί του Υπουργείο σε σχέση με τα αστικά κέντρα και τα οποία συμπεριλαμβάνουν τα Τοπικά Σχέδια και τα Ολοκληρωμένα Σχέδια Βιώσιμης Κινητικότητας.

Αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η οποία προωθεί την ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της μετάβασης σε μία πιο πολυδιάστατη οικονομία στην Κύπρο η οποία δεν θα βασίζεται αποκλειστικά σε παραδοσιακούς τομείς, ο κ. Καρούσος είπε ότι «το Υπουργείο προωθεί την εισαγωγή των Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών για την αύξηση της ασφάλειας και της χωρητικότητας των δικτύων μεταφορών, τα οποία πέραν των περιβαλλοντικών και άλλων οφελών που θα έχουν, όπως η εξοικονόμηση παραγωγικού χρόνου, θα βοηθήσουν στην εδραίωση τομέων στην Κύπρο που θα στηρίζονται στην εφαρμογή και χρήση νέων τεχνολογιών και την εκμετάλλευση της πληροφορίας που αυτά παράγουν».

Ο κ. Καρούσος αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία που έχει το Υπουργείο με διάφορα Κέντρα Αριστείας Πανεπιστημίων για σκοπούς ανάπτυξης εφαρμογών, στήριξης έρευνας και δημιουργίας καινοτόμων λύσεων και προϊόντων.

Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι «η βιώσιμη επαναδραστηριοποίηση των επιχειρήσεων και επενδύσεων είναι συνυφασμένη τόσο με την τεχνολογία όσο και με τις οικολογικές προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και ως εκ τούτου θα πρέπει να επαναξιολογήσουμε το μοντέλο ανάπτυξης που καλούμαστε να εφαρμόσουμε» και επεσήμανε ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στηρίζει και ενθαρρύνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και επενδύσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

«Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, προχωρεί στην υλοποίηση σχεδίων επιχορήγησης για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την απόσυρση ρυπογόνων οχημάτων με παράλληλη παραχώρηση κινήτρων για εναλλακτικούς, χαμηλών εκπομπών, τρόπους διακίνησης και προωθεί διάφορες δράσεις συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των υποδομών φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων» υπογράμμισε ο κ. Υπουργός.

Καταλήγοντας, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση και η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Κυβέρνησης, του επιχειρηματικού κόσμου και διάφορων άλλων φορέων, έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς επίσης στην επαναφορά της σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης  στον τόπο.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Το Πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λισαβόνα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 10 / 1 / 2021 , 20:17 από news_room Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί το βράδυ της Κυριακής στη Λισαβόνα, όπου τη Δευτέρα θα έχει επαφές με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας António Costa, στο πλαίσιο και της ανάληψης της εκ περιτροπής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης […]

Σύσκεψη του Υπουργού Παιδείας με τους οργανωμένους γονείς Προδημοτικής Εκπαίδευσης

Σύσκεψη του Υπουργού Παιδείας με τους οργανωμένους γονείς Προδημοτικής Εκπαίδευσης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 1 / 2022 , 23:45 από news_room Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προήδρευσε σήμερα σύσκεψης με τον Προέδρο και μέλη της ηγεσίας της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης από πλευράς Υπουργείου ο […]

Pin It on Pinterest