11 °C Athens, GR
27/11/2021

Τελευταια Νέα
Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Πατριαρχείο Αντιοχείας: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ντουμπάι των Η.Α.Ε (Εικόνες) – Adologala.gr 2η Διαδικτυακή σύναξη με τον Μητροπολίτη Εδέσσης Ιώηλ Στρόβολος: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Θεολογική Σχολή εόρτασε πανηγυρικά την εορτή του Αγίου Κλήμεντος Οχρίδας Στο Τζέρμιστον της Νότιας Αφρικής εόρτασε τα 67α γενέθλια του ο Πατριάρχης Θεόδωρος Eλληνομαροκινή βραδιά στην καρδιά της Αθήνας Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 5.250.481,51 ευρώ σε 683 δικαιούχους της Κρατικής Αρωγής στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε την Πρέσβη της Ινδονησίας Η Kavalan κερδίζει το «Παγκόσμιο Βραβείο Παραγωγού Ουίσκι» του IWSC Έκκληση του ΟΑΣΘ για σεβασμό του κοινωνικού αγαθού των αστικών συγκοινωνιών

Συμμετοχή του Υπουργού Μεταφορών στο Συνέδριο του «The Economist»

Γιάννη Καρούσου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 11 / 2021 , 17:51 από news_room

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, συμμετείχε σήμερα στο 17ο ετήσιο Συνέδριο του «The Economist» με θέμα «Working towards a secure environment for sustainable recovery».

Στην ομιλία του, με θέμα «Resetting Business and Investment – Diversifying the Growth Model. Cyprus as a promising business hub», ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων αποτελεί μια από τις πλέον παραγωγικές μηχανές βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου, που υποστηρίζει χωρίς εξαιρέσεις όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.

Επεσήμανε πως η πρόσφατη πανδημία, πέραν από τους υγειονομικούς κινδύνους, έχει αποδείξει ότι τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως διασφαλισμένο και ότι η διατήρηση υψηλών παραγωγικών δυνατοτήτων σε συνδυασμό με την προστασία της εφοδιαστικής αλυσίδας πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μας.

Ο κ. Καρούσος τόνισε ότι για τη διασφάλιση της εφοδιαστικής συνδεσιμότητας της Κύπρου, η Κυβέρνηση δίνει τη δέουσα προσοχή στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.  «Ως νησί, η διασφάλιση ικανοποιητικού επιπέδου αεροπορικής συνδεσιμότητας είναι ζωτικής σημασίας για οικονομικούς, κοινωνικούς και στρατηγικούς σκοπούς. Η ανάπτυξη του τουρισμού, εμπορίου, επιχειρηματικότητας και τεχνολογικών κόμβων είναι στρατηγικός στόχος για την κυβέρνηση της Κύπρου και η αεροπορική συνδεσιμότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο» τόνισε ο κ. Καρούσος.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα διάφορα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται και τα οποία αποτελούν το βασικό πυλώνα υποστήριξης του συνόλου της οικονομίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολουθεί του Υπουργείο σε σχέση με τα αστικά κέντρα και τα οποία συμπεριλαμβάνουν τα Τοπικά Σχέδια και τα Ολοκληρωμένα Σχέδια Βιώσιμης Κινητικότητας.

Αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η οποία προωθεί την ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της μετάβασης σε μία πιο πολυδιάστατη οικονομία στην Κύπρο η οποία δεν θα βασίζεται αποκλειστικά σε παραδοσιακούς τομείς, ο κ. Καρούσος είπε ότι «το Υπουργείο προωθεί την εισαγωγή των Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών για την αύξηση της ασφάλειας και της χωρητικότητας των δικτύων μεταφορών, τα οποία πέραν των περιβαλλοντικών και άλλων οφελών που θα έχουν, όπως η εξοικονόμηση παραγωγικού χρόνου, θα βοηθήσουν στην εδραίωση τομέων στην Κύπρο που θα στηρίζονται στην εφαρμογή και χρήση νέων τεχνολογιών και την εκμετάλλευση της πληροφορίας που αυτά παράγουν».

Ο κ. Καρούσος αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία που έχει το Υπουργείο με διάφορα Κέντρα Αριστείας Πανεπιστημίων για σκοπούς ανάπτυξης εφαρμογών, στήριξης έρευνας και δημιουργίας καινοτόμων λύσεων και προϊόντων.

Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι «η βιώσιμη επαναδραστηριοποίηση των επιχειρήσεων και επενδύσεων είναι συνυφασμένη τόσο με την τεχνολογία όσο και με τις οικολογικές προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και ως εκ τούτου θα πρέπει να επαναξιολογήσουμε το μοντέλο ανάπτυξης που καλούμαστε να εφαρμόσουμε» και επεσήμανε ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στηρίζει και ενθαρρύνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και επενδύσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

«Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, προχωρεί στην υλοποίηση σχεδίων επιχορήγησης για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την απόσυρση ρυπογόνων οχημάτων με παράλληλη παραχώρηση κινήτρων για εναλλακτικούς, χαμηλών εκπομπών, τρόπους διακίνησης και προωθεί διάφορες δράσεις συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των υποδομών φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων» υπογράμμισε ο κ. Υπουργός.

Καταλήγοντας, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση και η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Κυβέρνησης, του επιχειρηματικού κόσμου και διάφορων άλλων φορέων, έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς επίσης στην επαναφορά της σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης  στον τόπο.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 6 / 2021 , 7:49 από news_room Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών Κάθε ημέρα που αντικρίζουμε την ανατολή του ηλίου, οφείλουμε να αναλογιζόμαστε πως ό,τι βιώνουμε στην παρούσα ζωή συνιστά δωρεά του Πανάγαθου Θεού και γι’ αυτό να […]

Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 / 9 / 2021 , 19:29 από news_room Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας Εκπληρώνοντας την ετήσια οφειλή τιμής και ευγνωμοσύνης, η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε και φέτος την μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας, που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και […]

Pin It on Pinterest