8 °C Athens, GR
21/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr 30 Αποφθέγματα από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ για την προσευχή Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό δέχθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη Πατριαρχική Επιτροπεία Καϊρου ΑΑΔΕ: Τώρα «Τα Ραντεβού μου» σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του Αυστρία: Ψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ενηλίκων ΗΠΑ: Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη Με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου “Καιρός” συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Στην Τρίγλια της Βιθυνίας εόρτασε τα Θεοφάνεια κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στο Τζέρμιστον της Νότιας Αφρικής εόρτασε τα 67α γενέθλια του ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Στο Τζέρμιστον της Νότιας Αφρικής εόρτασε τα 67α γενέθλια του ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 11 / 2021 , 18:18 από news_room

Ξεχωριστή η σημερινή ημέρα για την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρο Β΄, καθώς σήμερα εορτάζει την γενέθλιο επέτειό του.

Ήταν 25 Νοεμβρίου του 1954, όταν ο κατά κόσμον Νικόλαος, ο μετέπειτα Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Θεόδωρος Β΄, αντίκρισε το φως του κόσμου. Ο Πατριάρχης της αγάπης, ο Ιεραπόστολος Πατέρας ολόκληρης της Αφρικανικής Ηπείρου, ο εκκλησιαστικός ηγέτης με το όραμα και την ελπίδα άσβεστα στην καρδιά του, κλείνει σήμερα τα εξήντα επτά έτη του, ανήμερα της εορτής της Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου της Αλεξανδρινής, η μνήμη της οποίας συμπίπτουσα με την γέννησή του, λειτούργησε ως «θεόλεκτον σημείον» για την μετέπειτα πορεία του, αφού, παρότι τον γέννησαν τα χώματα της Κρήτης, τον κέρδισε η γη της Αφρικής και με έδρα την περιώνυμο Αλεξάνδρεια περιοδεύει σε όλη την ήπειρο ασκώντας το έργο του.

Ομοίως, «σημείον» αποτελεί και το όνομα της μητρός του, της μακαριστής Κλεοπάτρας, στήριγμα του Πατριάρχου μέχρι το τέλος του βίου της.

Την σημερινή ημέρα, ως τελευταία της ιεραποστολικής περιοδείας του στην Νότιο Αφρική, ο Μακαριώτατος την αφιέρωσε στους απόδημους Έλληνες της περιοχής του Γιοχάνεσμπουργκ, εορτάζοντας μαζί τους και αντλώντας δύναμη από την αγάπη τους, πριν την επιστροφή του στην έδρα του Πατριαρχείου, την Αλεξάνδρεια και στο κοπιώδες, αλλά ευλογημένο έργο του.

Την Πέμπτη, 25η Νοεμβρίου 2021, τελέσθηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, στον κοινοτικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Τζέρμιστον, συλλειτουργούντος του οικείου Σεβ. Μητροπολίτου Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνού, του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. κ. Νικοδήμου Τότκα και των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι πρέσβεις της Αιγύπτου κ. Ahmed El Fadly, της Σερβίας κ. Goran Vujicic, της Ουκρανίας κ. Liubov Abravitova, της Λευκορωσίας κ. Alexander D. Sidoruk και Κύπρου κ. Αντώνιος Μανδρίτης, ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Στέφανος Ιωαννίδης και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε έγκριτα μέλη της ομογένειας.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, προέβη στην χειροθέτηση ως Αρχόντων Οφφικιαλίων του Αλεξανδρινού Θρόνου, κατά «Πατριαρχικήν φιλοτιμίαν και προαίρεσιν», ως ανταμοιβή υπηρεσιών προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Ειδικότερα, ο Πατριάρχης χειροθέτησε τους Εντιμοτάτους κ. Νικόλαο Γιώκο, κ. Ιωάννη Μπαλαδάκη και κ. Ιωάννη Φιλίππου, Άρχοντες Οφφικιάλιους, του Αποστολικού και Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου, οι οποίοι προσφέρουν έργο υπέρ της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στη μεγάλη και φιλόξενη χώρα της Νοτίου Αφρικής.

Ακολούθως, περιεκόσμησε με τον Τίμιο Σταυρό του Αγίου Μάρκου, τον κ. Νικήτα Κορφιά τέως πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μπενόνι, τον κ. Βασίλειο Γιαννούλια πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Σπρινγκς, τον κ.Κωνσταντίνο Καρασταυράκη πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Γιοχάνεσμπουργκ, τον κ. Αλέξανδρο Ιακωβίδη, τον Dr Jamine Azar για την προσφορά του στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου της Ιαπωνίας και τον κ.Νικόλαο Οικονομάκη ανάδοχο του Ι. Ναού Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στο Stilfontein.

Στην δεξίωση που παρατέθηκε προς τιμήν του Μακαριωτάτου στην κοινοτική αίθουσα του Τζέρμιστον, παρουσία μελών του διπλωματικού σώματος, η κυρία Γιώκου σύζυγος του τιμηθέντος τέως Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας του Τζέρμιστον, μίλησε με θερμά λόγια απευθυνόμενη στον Πατριάρχη.

Η Σερβική Κοινότητα τίμησε τον Πατριάρχη-Ιεραπόστολο με χορούς και δώρα για τα γενέθλιά του.

Ακολούθησε πλούσιο γεύμα κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πατριάρχης έκοψε συγκινημένος την τούρτα που του προσέφερε η ομογένεια και δέχθηκε τις ευχές των παρισταμένων.

Πριν την αναχώρησή του, ο Μακαριώτατος απηύθυνε μήνυμα μέσω διαδικτύου στην νεολαία της ομογένειας, την μετάδοση του οποίου ανέλαβε η Ελληνική Ομοσπονδία Νοτίου Αφρικής.

Στο Τζέρμιστον της Νότιας Αφρικής εόρτασε τα 67α γενέθλια του ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στο Τζέρμιστον της Νότιας Αφρικής εόρτασε τα 67α γενέθλια του ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στο Τζέρμιστον της Νότιας Αφρικής εόρτασε τα 67α γενέθλια του ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στο Τζέρμιστον της Νότιας Αφρικής εόρτασε τα 67α γενέθλια του ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κίνα: Η επάρκεια των Αγγλικών αγγίζει νέα υψηλά - Adologala .gr kina china english level

Κίνα: Η επάρκεια των Αγγλικών αγγίζει νέα υψηλά – Adologala

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 12 / 2020 , 22:50 από news_room Με βαθμολογία 520 στους 800 πόντους, η κατάταξη της χώρας αυξήθηκε δύο θέσεις – από 40 πέρυσι σε 38 – στον Δείκτη Αγγλικής Επάρκειας της EF Education First 2020. Η σουηδική εταιρεία εκπαίδευσης συνέταξε την έκθεση για 10 συνεχόμενα χρόνια. […]

Το Πασχάλιο μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου

Εκστρατεία συγκέντρωσης εισφορών για το Ταμείο Συνταξιοδότησης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 6 / 2021 , 19:28 από news_room Την έναρξη της εκστρατείας από άκρο σε άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τη συγκέντρωση εισφορών και δωρεών από όλους τους πιστούς, από κάθε ενορία και από κάθε οικογένεια, προκειμένου να ενισχυθεί το Ταμείο Συνταξιοδότησης και Περίθαλψης των κληρικών, […]

Pin It on Pinterest