24 °C Athens, GR
17/04/2024

Τελευταια Νέα
Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024 Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Ι.Μ. Πειραιώς: «Περί του Πασχάλιου Κανόνος. Δύναται να αλλαγή;» Επετειακή Εκδήλωση Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Ξάνθης στην Ι.Μ. Ρεθύμνης Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για Βασικές Νομοθεσίες και Κανονισμούς στη Δημόσια Υπηρεσία

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για Βασικές Νομοθεσίες και Κανονισμούς στη Δημόσια Υπηρεσία

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας,  σε συνεργασία με την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ), διοργανώνει κατά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2021, διήμερη επιμόρφωση για τους νεοεισερχόμενους Λειτουργούς Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού και Λειτουργούς Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού Α’ του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

Το πρώτο μέρος της επιμόρφωσης πραγματοποιήθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, από τις 8:30-14:30 και σε αυτό παρουσιάστηκαν οι θεματικές: (α) Βασικές Αρχές Διοικητικού Δικαίου, (β) Περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμοι και Κανονισμοί και (γ) Πειθαρχικός Κώδικας.

Αρχικά, η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας τη σημασία της συνεχούς επιμόρφωσης των Λειτουργών του ΥΠΠΑΝ, ιδιαίτερα των Λειτουργών Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού, ευχαριστώντας τον Προϊστάμενο και τους Λειτουργούς της ΚΑΔΔ για την οργάνωση της επιμόρφωσης και τη συνεχή και αγαστή συνεργασία.

Ακολούθως, ο Προϊστάμενος της ΚΑΔΔ, κ. Μάριος Μιχαηλίδης, χαιρέτισε με τη σειρά του τους/τις παρευρισκομένους/παρευρισκόμενες, επισημαίνοντας ότι η Ακαδημία είναι πάντοτε στη διάθεση του ΥΠΠΑΝ για την διοργάνωση περαιτέρω επιμορφώσεων.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η εισηγήτρια της πρώτης θεματικής, κ. Τζένη Παπαγεωργίου-Καρακάννα, Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας στη Νομική Υπηρεσία, η οποία παρουσίασε και ανέλυσε τον περί των Γενικών Αρχών του Διοικητικού Δικαίου Νόμο του 1999.

Ακολούθως, η εισηγήτρια της δεύτερης θεματικής, κ. Μαρία Κλεάνθους, Ανώτερη Λειτουργός Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, παρουσίασε λεπτομερώς τον περί της Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμο και τους σχετικούς Κανονισμούς.

Τέλος, ο εισηγητής της τρίτης θεματικής κ. Διγενής Σάββα, Πρώτος Διοικητικός Λειτουργός στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, παρουσίασε τον Πειθαρχικό Κώδικα και ανέλυσε τη διαδικασία διαχείρισης των πειθαρχικών υποθέσεων στη Δημόσια Υπηρεσία.

Με την ολοκλήρωση κάθε παρουσίασης οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα στους/στις εισηγητές/εισηγήτριες και να επιλύσουν απορίες.

Το δεύτερο μέρος της επιμόρφωσης, θα πραγματοποιηθεί στις 5 και στις 12 Νοεμβρίου 2021 με τη θεματική να αφορά στην Εισαγωγή στην Ετοιμασία Νομοσχεδίων.

(ΕΚ/ΕΧΡ)

Σχετικά Άρθρα

Μνήμη του Οσίου Αμφιλοχίου Μακρή - 16 Απριλίου

Μνήμη του Οσίου Αμφιλοχίου Μακρή – 16 Απριλίου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 4 / 2021 , 9:44 από news_room Μνήμη του Οσίου Αμφιλοχίου Μακρή – 16 Απριλίου Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του νέου Οσίου Αμφιλοχίου Μακρή. Ο Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής, του οποίου η διαπίστωση και διακήρυξη της αγιότητας έγινε στις 29 Αυγούστου 2018, γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1889 στην […]

Επίσκοπος Ταλαντίου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος

Επίσκοπος Ταλαντίου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 10 / 2023 , 23:54 από news_room Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος (κατά κόσμον Βασίλειος) Καραγεώργος γεννήθηκε το 1971 στο Αγρίνιο. Γόνος πολύτεκνης οικογένειας. Απόφοιτος του 1ου Λυκείου Αγρινίου. Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στην Θεολογική Σχολή Αθηνών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας του ίδιου […]