13 °C Athens, GR
04/12/2021

Τελευταια Νέα
Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στη Κατεχόμενη Καρπασία (Εικόνες) – Adologala.gr Η Εορτή του Αγίου Νεοιερομάρτυρος Φιλούμενου του Αγιοταφίτη στη Σαμάρεια – Adologala.gr Δωρεά στην Ι.Μ. Χαλκίδος προσέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Θυάτειρα» Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ Η ΠτΔ εγκαινίασε την έκθεση «Αναζητώντας την αθανασία. Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου» Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιου – Adologala.gr Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Athens Photo World – Συζήτηση: 50 Χρόνια Γιατροί Χωρίς Σύνορα – Ο ρόλος της φωτογραφίας στη διάδοση της ανθρωπιστικής δράσης Open Book: Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη διαφορετικότητα – Adologala.gr Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Πρέπει να υπάρξει συνέχεια. Έχουμε ζωντανή την Ελπίδα!» Ο Μητροπολίτης Λάμπης Ειρηναίος αναλαμβάνει τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης – Adologala.gr Αλέξης Τσίπρας: Πρόταση για ανοιχτά αλλά και ασφαλή σχολεία – Αδιανόητες οι συγχωνεύσεις τμημάτων και το 50+1 εν μέσω πανδημίας Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave – Adologala.gr Τραμ: Ξεκινούν την Τετάρτη τα δρομολόγια προς Πειραιά Τον Υπαρχηγό της Ε.Φ. και τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου των Εκκλησιών Μ. Ανατολής δέχθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος Εγκαίνια έκθεσης για την 300η επέτειο από τη σύσταση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας – Adologala.gr

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για Βασικές Νομοθεσίες και Κανονισμούς στη Δημόσια Υπηρεσία

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για Βασικές Νομοθεσίες και Κανονισμούς στη Δημόσια Υπηρεσία

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας,  σε συνεργασία με την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ), διοργανώνει κατά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2021, διήμερη επιμόρφωση για τους νεοεισερχόμενους Λειτουργούς Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού και Λειτουργούς Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού Α’ του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

Το πρώτο μέρος της επιμόρφωσης πραγματοποιήθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, από τις 8:30-14:30 και σε αυτό παρουσιάστηκαν οι θεματικές: (α) Βασικές Αρχές Διοικητικού Δικαίου, (β) Περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμοι και Κανονισμοί και (γ) Πειθαρχικός Κώδικας.

Αρχικά, η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας τη σημασία της συνεχούς επιμόρφωσης των Λειτουργών του ΥΠΠΑΝ, ιδιαίτερα των Λειτουργών Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού, ευχαριστώντας τον Προϊστάμενο και τους Λειτουργούς της ΚΑΔΔ για την οργάνωση της επιμόρφωσης και τη συνεχή και αγαστή συνεργασία.

Ακολούθως, ο Προϊστάμενος της ΚΑΔΔ, κ. Μάριος Μιχαηλίδης, χαιρέτισε με τη σειρά του τους/τις παρευρισκομένους/παρευρισκόμενες, επισημαίνοντας ότι η Ακαδημία είναι πάντοτε στη διάθεση του ΥΠΠΑΝ για την διοργάνωση περαιτέρω επιμορφώσεων.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η εισηγήτρια της πρώτης θεματικής, κ. Τζένη Παπαγεωργίου-Καρακάννα, Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας στη Νομική Υπηρεσία, η οποία παρουσίασε και ανέλυσε τον περί των Γενικών Αρχών του Διοικητικού Δικαίου Νόμο του 1999.

Ακολούθως, η εισηγήτρια της δεύτερης θεματικής, κ. Μαρία Κλεάνθους, Ανώτερη Λειτουργός Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, παρουσίασε λεπτομερώς τον περί της Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμο και τους σχετικούς Κανονισμούς.

Τέλος, ο εισηγητής της τρίτης θεματικής κ. Διγενής Σάββα, Πρώτος Διοικητικός Λειτουργός στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, παρουσίασε τον Πειθαρχικό Κώδικα και ανέλυσε τη διαδικασία διαχείρισης των πειθαρχικών υποθέσεων στη Δημόσια Υπηρεσία.

Με την ολοκλήρωση κάθε παρουσίασης οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα στους/στις εισηγητές/εισηγήτριες και να επιλύσουν απορίες.

Το δεύτερο μέρος της επιμόρφωσης, θα πραγματοποιηθεί στις 5 και στις 12 Νοεμβρίου 2021 με τη θεματική να αφορά στην Εισαγωγή στην Ετοιμασία Νομοσχεδίων.

(ΕΚ/ΕΧΡ)

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Εορτή της Αγίας Άννης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 / 12 / 2020 , 15:11 από news_room Τήν Τρίτην, 9ην/22αν Δεκεμβρίου 2020, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῆς συλλήψεως τῆς ἁγίας Θεοπρομήτορος Ἄννης. Κατά τήν ἑορτήν αὐτήν ἡ Ἐκκλησία ἔχει μνήμην τοῦ γεγονότος ὅτι οἱ εὐσεβεῖς Ἰωακείμ καί Ἄννα, ἄτεκνοι ὄντες, παρεκάλεσαν τόν Θεόν, ὅπως δωρήσῃ […]

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 1

Η Εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Πανάγιο Τάφο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 4 / 2021 , 8:27 από news_room Τήν Κυριακήν, 22αν Μαρτίου/4ην Ἀπριλίου 2021, Κυριακήν Γ΄ τῶν Νηστειῶν τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς, ἑωρτάσθη ὑπό τῆς Ἐκκλησίας ὅλης,  ἰδίᾳ δέ ὑπό τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων, ἡ ἑορτή τῆς προσκυνήσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ τοῦ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ἡ Ἐκκλησία ἔχει ὁρίσει τήν […]

Pin It on Pinterest