12 °C Athens, GR
27/11/2021

Τελευταια Νέα
Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Πατριαρχείο Αντιοχείας: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ντουμπάι των Η.Α.Ε (Εικόνες) – Adologala.gr 2η Διαδικτυακή σύναξη με τον Μητροπολίτη Εδέσσης Ιώηλ Στρόβολος: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Θεολογική Σχολή εόρτασε πανηγυρικά την εορτή του Αγίου Κλήμεντος Οχρίδας Στο Τζέρμιστον της Νότιας Αφρικής εόρτασε τα 67α γενέθλια του ο Πατριάρχης Θεόδωρος Eλληνομαροκινή βραδιά στην καρδιά της Αθήνας Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 5.250.481,51 ευρώ σε 683 δικαιούχους της Κρατικής Αρωγής στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε την Πρέσβη της Ινδονησίας Η Kavalan κερδίζει το «Παγκόσμιο Βραβείο Παραγωγού Ουίσκι» του IWSC Έκκληση του ΟΑΣΘ για σεβασμό του κοινωνικού αγαθού των αστικών συγκοινωνιών

Ποιμαντικές Δράσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου

Ποιμαντικές Δράσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 15 / 11 / 2021 , 15:40 από news_room

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Άτταλης Μεσσαπίων, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Εφημερίου της Ενορίας, Σταυροφόρου-Οικονόμου Ευαγγέλου Γραμματικόγιαννη (+14.11.2020), συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Οικον. Φώτιο Πάσχο-τοποτηριτή Εφημέριο της Ενορίας και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.

Κατάτο κήρυγμά του προς το εκκλησίασμα, ο Σεβασμιωτατος αναφέρθηκε στην σημασία της επί θύραις Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων και τονίζοντας την αξία και τηνσημασία της ενανθρωπίσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για την σωτηρία του κόσμου, ανέπτυξε τις αρετές της νηστείας, της προσευχής και της ελεημοσύνης, στις οποίες πρέπει να καλλιεργηθούμε εντατικά κατ’ αυτή την ιερή περίοδο.

Αμέσωςμετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ανεχώρησε για την έδρα της Ι. Μητροπόλεως, τη Χαλκίδα και μετέβη στο κτήριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού, το οποίο, από το 2007, ο τ. Βουλευτής και μεγάλος ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος κ. Άγγελος Πνευματικός το έχει παραχωρήσει δωρεάν προς την Ι. Μητρόπολη, η οποία στεγάζει εκεί μέρος των υπηρεσιών της.

Εκεί, περιορισμένη αντιπροσωπεία μελών της Χορωδίας-Ορχήστρας Νέων της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, παρουσίασαν εκδήλωση για την ονοματική εορτή του Σεβασμιωτάτου.

Αυτή η μουσική παρουσία της Χορωδίας-Ορχήστρας, κάθε χρόνο, πραγματοποιείται στις 13Νοεμβρίου το απόγευμα, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως , με τη συμμετοχή περισσοτέρωναπό 150 χορωδών, τις ώρες που ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος δέχεται τις ευχές του Ιερού Κλήρου,των Αρχών και του Λαού. Ωστόσο, λόγω των συνθηκών πανδημίας, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε πέρυσι και φέτος. Έτσι, τα παιδιά και οι νέοι της Χορωδίας-Ορχήστρας θέλησαν να προσφέρουν στον Πνευματικό τους Πατέρα και Επίσκοπό τους, ως δώρο, αυτή την διαφορετική εκδήλωση, με πολύ λιγότερους χορωδούς και χωρίς την παρουσία κοινού κατά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Σεβασμιώτατος, κλείνοντας την εκδήλωση, απευθύνθηκε πασίχαρος και συγκινημένος προς τα νεαρά πνευματικά του παιδιά, τα οποία, αφού συνεχάρη, τα ευχαρίστησε για την τιμή που του έκαναν να οργανώσουν αυτή την εκδήλωση, αλλά κυρίως για την ελπίδα που χαρίζουν σε όλους μας, μέσα σε αυτή την δύσκολη καμπή της ζωής όλης της ανθρωπότητας, με την έμπνευσή τους να ξανασυναντιούνται, να καλλιεργούνται και να ετοιμάζονται για κάθε τους εκδήλωση, δίχως δυσθυμία για την διαφορετική, απ’ότι άλλοτε, πραγματοποίησή τους ή και το ενδεχόμενο ματαίωσης.

Επίσης συμβούλευσε πατρικά όλα τα μέλη της Χορωδίας, μαζί με την καλλιέργεια τους στη μουσική, να εφοδιάζονται πνευματικά από αυτήν και να διαλέγουν προσεκτικά τα είδη μουσικής, αφού, δυστυχώς, δεν προάγουν όλα την ποιότητα. Ευχαρίστησε επίσης καιόλα τα στελέχη της Χορωδίας, την Υπεύθυνη κ. Μαγδαληνή Αργυράκη και τους βοηθούς της κ. Χρυσούλα Καλαφάτη, κ. Σταύρο και κ. Αναστασία Μιχαήλ, τον Μαέστρο κ. Παύλο Κουρμπέτη, την Υπεύθυνη ενορχήστρωσης κ. Βίκυ Κουρμπέτη, τους Μουσικούς κ. Κωνστανίνο Κουρμπέτη και κ. Αλεξάνδρα Αραβίδου και την Υπεύθυνη παιδικού τμήματος Άννα Ροδά.

Αμέσως μετά το τέλος της εκδηλώσεως, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε κάθε νέα και νέο τον νεοεκδοθέντα Β’ τόμο της Υπευθύνου της Χορωδίας κ. Μαγδαληνής Αργυράκη-Θεολόγου,με τίτλο «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΧΟΡΩΔΙΑΣ-ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ 1981-2020».

Ποιμαντικές Δράσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου Ποιμαντικές Δράσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου Ποιμαντικές Δράσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου Ποιμαντικές Δράσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου Ποιμαντικές Δράσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου Ποιμαντικές Δράσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου Ποιμαντικές Δράσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου Ποιμαντικές Δράσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου Ποιμαντικές Δράσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου Ποιμαντικές Δράσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η E’ Κυριακή των Νηστειών στο Φανάρι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 4 / 2021 , 21:08 από news_room Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Θεία Λειτουργία της E’ Κυριακής των Νηστειών, 18ης Απριλίου 2021, που τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μύρων κ. Χρυσοστόμου.   Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Σαράντα Εκκλησιών […]

Χιόνια σε όλη την Ελλάδα – Φωτογραφίες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 18 / 1 / 2021 , 1:13 από news_room Το έστρωσε για τα καλά σε ολόκληρη τη χώρα και οι φωτογραφίες το μαρτυρούν. Παρακάτω τοπικά site και η ερτ παρουσιάζουν τον καιρό μέσα από φωτογραφίες: Κρήτη: Καβάλα: Αχαΐα: Φλώρινα:   Θεσσαλονίκη:   Διαβάστε Επίσης: Καιρός – Η πρόγνωση […]

Pin It on Pinterest