11 °C Athens, GR
08/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ολοκληρώθηκε η Δεύτερη Ημέρα του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2023 Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου του υμνογράφου στους Αγίους Τόπους Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη: «Επιτακτική η ανάγκη για μια νέα φαρμακευτική πολιτική» Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Αμαθούντος Νικόλαου στη Λεμεσό Έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σήμερα η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2024 στη Μητρόπολη Σαν Φρανσίσκο Έναρξη Πανελληνίου Συνεδρίου και Απονομή του πρώτου «Βραβείου Γιάννη Κυριόπουλου» στον Ηλία Μόσιαλο Ο Μητροπολίτης Θήρας Αμφιλόχιος στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου στη Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ)

Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Θεολογική Σχολή εόρτασε πανηγυρικά την εορτή του Αγίου Κλήμεντος Οχρίδας

Πατριαρχείο Βουλγαρίας Η Θεολογική Σχολή εόρτασε πανηγυρικά την εορτή του Αγίου Κλήμεντος Οχρίδας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 11 / 2021 , 18:28 από news_room

Και φέτος η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Κλήμεντος Οχρίδας – προστάτη και πνευματικό συνήγορο όλων των λογίων στη Βουλγαρία. Στις 25 Νοεμβρίου το παρεκκλήσιο της Θεολογικής Σχολής γιόρτασε πανηγυρικά την εορτή του ναού.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέξήρχε ο Επισκόπος Μέλνικ κ. Γερασίμος. Τα άσματα έψαλλαν καθηγητές της Θεολογικής Σχολής.

Το κήρυγμα της εορτής έκανε ο διδάκτορας Miloslav Bonov, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο σημαντικό έργο του Αγίου Κλήμεντος Οχρίδας, καθώς και στο κατόρθωμά του να κηρύξει τον Λόγο του Θεού και να διαδώσει την ευαγγελική αλήθεια στους Βούλγαρους.

Στο τέλος της λειτουργίας ο Επίσκοπος Γεράσιμος ανέγνωσε τη συγχαρητήρια προσφώνηση εκ μέρους του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου.Η οποία αναφέρει: «Την ημέρα της εορτής, δεχθείτε την ολόψυχη αρχιερατική μας ευλογία, μαζί με τις ευχές για ψυχική και σωματική υγεία, για ευφροσύνη πνεύματος και για αποστολική τόλμη στον επιλεγμένο σας τομέα, που είναι ένα ευγενικό πεδίο και μια θαυμάσια ευκαιρία να προσφέρετε στον Θεό το πιο το καλύτερο στον άνθρωπο – ο έπαινος που ανήκει μόνο σε Αυτόν και που Του οφείλουμε ως παιδιά Του, μαζί με τα λόγια για Εκείνον, που πηγάζουν από τα βάθη της ανθρώπινης καρδιάς. Έχετε πάντα τέλειο πρότυπο σε όλα αυτά στο πρόσωπο του Αγίου Κλήμεντος και όλων των πνευματικών πατέρων και θεολόγων, παιδαγωγών του λαού μας. Ακολουθήστε τα βήματά τους και περπατήστε στο μονοπάτι που έχουν πατήσει, και ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο αληθινός Δάσκαλος όλων μας,

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, Αναπληρωτής Καθ. Δρ. Ivaylo Naidenov, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Γερασίμο που συμμετείχε και φέτος στον πνευματικό εορτασμό της Ανωτάτης Θεολογικής Σχολής, καθώς επίσης ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Πατριάρχη κ.κ. Νεόφυτο. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ. Ivaylo Naydenov εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια του πατέρα Angel Angelov, ο οποίος ήταν μεγάλος πνευματικός φίλος της Θεολογικής Σχολής και καθηγητής χριστιανικής φιλοσοφίας.

Φέτος τελέστηκε η καθιερωμένη λιτανεία, καθώς η εικόνα του Αγίου Κλήμεντος διέσχισε όλο το κέντρο της πρωτεύουσας από την πλατεία «Αγ. Κυριακή» στο μνημείο του Αγίου Κλήμεντος, που βρίσκεται στον κήπο μεταξύ του Κοινοβουλίου και του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Πατριαρχείο Βουλγαρίας  Η Θεολογική Σχολή εόρτασε πανηγυρικά την εορτή του Αγίου Κλήμεντος Οχρίδας Πατριαρχείο Βουλγαρίας  Η Θεολογική Σχολή εόρτασε πανηγυρικά την εορτή του Αγίου Κλήμεντος Οχρίδας Πατριαρχείο Βουλγαρίας  Η Θεολογική Σχολή εόρτασε πανηγυρικά την εορτή του Αγίου Κλήμεντος Οχρίδας Πατριαρχείο Βουλγαρίας  Η Θεολογική Σχολή εόρτασε πανηγυρικά την εορτή του Αγίου Κλήμεντος Οχρίδας Πατριαρχείο Βουλγαρίας  Η Θεολογική Σχολή εόρτασε πανηγυρικά την εορτή του Αγίου Κλήμεντος Οχρίδας Πατριαρχείο Βουλγαρίας  Η Θεολογική Σχολή εόρτασε πανηγυρικά την εορτή του Αγίου Κλήμεντος Οχρίδας Πατριαρχείο Βουλγαρίας  Η Θεολογική Σχολή εόρτασε πανηγυρικά την εορτή του Αγίου Κλήμεντος Οχρίδας

Σχετικά Άρθρα

16 πρακτορεία ειδήσεων δημιουργούν μια «ευρωπαϊκή αίθουσα σύνταξης»

16 πρακτορεία ειδήσεων δημιουργούν μια «ευρωπαϊκή αίθουσα σύνταξης»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 29 / 11 / 2021 , 19:52 από news_room Δεκαέξι ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν, με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, “μια ευρωπαϊκή αίθουσα σύνταξης” ώστε να εργάζονται από κοινού για ευρωπαϊκά θέματα, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. “Η πλειονότητα αυτών των πρακτορείων ειδήσεων θα […]

Ουκρανία: Σκοτώθηκε αμερικανός δημοσιογράφος - Άλλος ένας τραυματίστηκε

Ουκρανία: Σκοτώθηκε αμερικανός δημοσιογράφος – Άλλος ένας τραυματίστηκε

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 / 3 / 2022 , 23:14 από news_room Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε κι ένας άλλος τραυματίστηκε από σφαίρες σήμερα στο Ιρπίν, βορειοδυτικά του Κιέβου, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές. Οι δύο άνδρες επλήγησαν το μεσημέρι, ενώ κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο μαζί με […]