18 °C Athens, GR
28/11/2021

Τελευταια Νέα
Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Θεματικά πάρκα των Χριστουγέννων – Ποιες πόλεις κάνουν επανεκκίνηση φέτος Μήνυμα Πάπα Φραγκίσκου: Ως προσκυνητής στις πηγές της ανθρωπιάς, θα ξαναπάω στη Λέσβο Ονδούρα: Προεδρικές εκλογές, σε ατμόσφαιρα βίας και διαφθοράς Νεαρός με προορισμό τις Η.Π.Α. κρύφτηκε σε αεροσκάφος για να μεταναστεύσει – Βρέθηκε σώος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Στις κάλπες των 63 δικηγορικών συλλόγων της χώρας θα προσέλθουν Κυριακή και τη Δευτέρα οι δικηγόροι Ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα: “Πέθανα δυο φορές” Αποτελέσματα αρχαιρεσιών του συνδέσμου Μουσικoφίλων Πέραν – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος συνάντησε τον πρόεδρο της Γερουσίας του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας του Καζαχστάν Η αδιαπραγμάτευτη παντοδυναμία του καφέ στους αιώνες – Adologala.gr Εγκαινιάστηκαν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές σε Λέρο και Κω από τους Μ. Σχοινά και Ν. Μηταράκη

Ο Υπουργός Εσωτερικών μίλησε στους Κύπριους Απόδημους του Λονδίνου

Ο Υπουργός Εσωτερικών μίλησε στους Κύπριους Απόδημους του Λονδίνου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 11 / 2021 , 18:54 από news_room

«Θεωρώ ότι είναι η ώρα που όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι επιβάλλεται να υπάρξει ομοψυχία και ομογνωμία στο ιστορικό μέτωπο γιατί ο εχθρός ένας είναι, η Τουρκία, η οποία προσπαθεί να επιβάλει τα επεκτατικά της σχέδια», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής στην Κυπριακή παροικία χθες το βράδυ, 22 Νοεμβρίου 2021, στο Λονδίνο.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, το μεταναστευτικό και η στεγαστική πολιτική του Υπουργείου ήταν, μεταξύ άλλων, τα θέματα που συζητήθηκαν στην παρουσία εκπροσώπων της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας και της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), στην Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συζήτησης με τους Κύπριους Απόδημους, ο κ. Υπουργός είπε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει «στην παροικία, στην ομογένεια, στους ανθρώπους της Κύπρου που μας εκπροσωπούν εδώ επάξια, και βεβαίως αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων για τα οποία το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να δώσει συγκεκριμένες λύσεις».

Ανέφερε ότι, πέραν της ενημέρωσης, έγινε και ανταλλαγή απόψεων για σειρά θεμάτων με ιδιαίτερη αναφορά στο εθνικό θέμα, το Κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν «τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από τις συναντήσεις στο Κρανς Μοντανά και την άδικη κριτική που κάποιοι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ασκούσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για δήθεν ασυνέπεια στη συμφωνημένη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Θεωρώ, τόνισε ο κ. Υπουργός, ότι «είναι η ώρα που όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι επιβάλλεται να υπάρξει ομοψυχία και ομογνωμία στο εσωτερικό μέτωπο, γιατί ο εχθρός ένας είναι. Είναι η Τουρκία, η οποία συστηματικά και προκλητικά προσπαθεί να επιβάλει τα επεκτατικά της σχέδια σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Και ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να αντισταθούμε», είπε ο κ. Νουρής, «είναι η ενότητα, και βεβαίως η σύναψη εκείνων των εξωτερικών συνεργασιών και συμφωνιών που θα αποτελέσουν το ανάχωμα της ανακοπής του επεκτατισμού της Τουρκίας».

Στην ομιλία του προς τους Απόδημους της Κύπρου στο Λονδίνο ανέφερε, επίσης, ότι τα πρακτικά των συνομιλιών του Κρανς Μοντανά απερίφραστα δικαιώνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις προσπάθειες του για μια λειτουργική λύση, λέγοντας πως, παρά τις δυσκολίες, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, συνεχίζει την προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ακολούθως, στο πλαίσιο της παρουσίασης μέρους των πολιτικών που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, μίλησε για το μεταναστευτικό ζήτημα. Είπε ότι, η μικρή μας πατρίδα για 5η συνεχή χρονιά καταγράφει μια ανεπιθύμητη πρωτιά ως το κράτος μέλος με τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου κατ΄αναλογία πληθυσμού.

Ενημέρωσε ότι η Τουρκία συστηματικά προωθεί μέσω των κατεχομένων παράτυπους μετανάστες προερχόμενους από τα νότια της παράλια. Το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης, πρόσθεσε, εστιάζεται στη παράνομη μετανάστευση, κυρίως στον περιορισμό των ροών από την πράσινη γραμμή, αλλά και στην εντατικοποίηση των επιστροφών.

Στην ενημέρωσή του για τη στεγαστική πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Νουρής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τον κόσμο σε ό,τι αφορά στα σχέδια για ιδιοκατοίκηση στις ορεινές, ακριτικές και μειονεκτικές περιοχές και στην ύπαιθρο, σημειώνοντας πως έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

«Στην προσπάθεια μας να δώσουμε ακόμη καλύτερες προοπτικές για τους πολίτες και τον τόπο μας», αρχές του νέου έτους 2022, όπως είπε, θα επαναπροκηρυχθούν τα στεγαστικά σχέδια με αναθεωρημένα κριτήρια, προκειμένου αυτά να καταστούν ακόμη πιο ελκυστικά κυρίως για τους νέους.

Αναφερθείς στη στεγαστική πολιτική για τους πρόσφυγες, είπε πως οι δαπάνες για τη στέγαση των προσφύγων αυξήθηκαν από τα €41 εκ. το 2018, στα €76 εκ. ευρώ το 2021.

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των Τ/Κ περιουσιών, στόχος είναι διορθωθούν τα κενά και οι στρεβλώσεις, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών. Για τον σκοπό αυτό εξήγησε πως έχει ετοιμαστεί πρόταση αλλαγής των κριτηρίων, η οποία θα προωθηθεί στη Βουλή, με στόχο κύρια να βοηθηθεί ο προσφυγικός κόσμος.

Παρόντες στη συζήτηση ήταν ο Ύπατος Αρμοστής στο Λονδίνο κ. Ανδρέας Κακουρής, ο Γενικός Πρόξενος κ. Θεόδωρος Γκότσης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου κ. Χρίστος Καραολής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών σήμερα το πρωί είναι ο κύριος ομιλητής στο Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο με τίτλο «Επιχειρηματικός προσανατολισμός: Κύπρος 2021» που διοργανώνει ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεγάλης Βρετανίας — Κύπρου. Ο κ. Νουρής επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη το μεσημέρι.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μίλησε στους Κύπριους Απόδημους του Λονδίνου Ο Υπουργός Εσωτερικών μίλησε στους Κύπριους Απόδημους του Λονδίνου

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 20:53 από news_room Η Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς Σε μια όμορφη τοποθεσία με αιωνόβια πλατάνια, στην όχθη της λίμνης της Καστοριάς, σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από την πόλη και απέναντι από το χωριό Μαύροβο (Μαυροχώρι), βρίσκεται η Μονή […]

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 4 / 2021 , 13:41 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο […]

Pin It on Pinterest