26 °C Athens, GR
01/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; O Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων Φερίκιοϊ – Adologala.gr Η Εκκλησία της Ελλάδος εόρτασε την ιερά μνήμη του Αποστόλου των Εθνών και ιδρυτού της, Αποστόλου Παύλου – Adologala.gr ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Δεν θα επιτρέψω να ευτελίζεται η λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκου Κόμματος στο Φανάρι – Adologala.gr Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Εθνοσυνελεύσεως της Αυστρίας – Adologala.gr Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων Απόστολου – Adologala.gr Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: «Χρειαζόμαστε Ιερείς στην Αμερική, που να πιστεύουν στον Θεό και όλα τα άλλα τα συμπληρώνει το Άγιο Πνεύμα»» Συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρώτη ημέρα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ισπανία Ρωσία στον ΓΓ του ΟΗΕ: Έτοιμοι να βοηθήσουμε στην αποτροπή της επισιτιστικής κρίσης

Ο Υπουργός Εσωτερικών μίλησε στους Κύπριους Απόδημους του Λονδίνου

Ο Υπουργός Εσωτερικών μίλησε στους Κύπριους Απόδημους του Λονδίνου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 11 / 2021 , 18:54 από news_room

«Θεωρώ ότι είναι η ώρα που όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι επιβάλλεται να υπάρξει ομοψυχία και ομογνωμία στο ιστορικό μέτωπο γιατί ο εχθρός ένας είναι, η Τουρκία, η οποία προσπαθεί να επιβάλει τα επεκτατικά της σχέδια», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής στην Κυπριακή παροικία χθες το βράδυ, 22 Νοεμβρίου 2021, στο Λονδίνο.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, το μεταναστευτικό και η στεγαστική πολιτική του Υπουργείου ήταν, μεταξύ άλλων, τα θέματα που συζητήθηκαν στην παρουσία εκπροσώπων της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας και της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), στην Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συζήτησης με τους Κύπριους Απόδημους, ο κ. Υπουργός είπε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει «στην παροικία, στην ομογένεια, στους ανθρώπους της Κύπρου που μας εκπροσωπούν εδώ επάξια, και βεβαίως αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων για τα οποία το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να δώσει συγκεκριμένες λύσεις».

Ανέφερε ότι, πέραν της ενημέρωσης, έγινε και ανταλλαγή απόψεων για σειρά θεμάτων με ιδιαίτερη αναφορά στο εθνικό θέμα, το Κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν «τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από τις συναντήσεις στο Κρανς Μοντανά και την άδικη κριτική που κάποιοι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ασκούσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για δήθεν ασυνέπεια στη συμφωνημένη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Θεωρώ, τόνισε ο κ. Υπουργός, ότι «είναι η ώρα που όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι επιβάλλεται να υπάρξει ομοψυχία και ομογνωμία στο εσωτερικό μέτωπο, γιατί ο εχθρός ένας είναι. Είναι η Τουρκία, η οποία συστηματικά και προκλητικά προσπαθεί να επιβάλει τα επεκτατικά της σχέδια σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Και ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να αντισταθούμε», είπε ο κ. Νουρής, «είναι η ενότητα, και βεβαίως η σύναψη εκείνων των εξωτερικών συνεργασιών και συμφωνιών που θα αποτελέσουν το ανάχωμα της ανακοπής του επεκτατισμού της Τουρκίας».

Στην ομιλία του προς τους Απόδημους της Κύπρου στο Λονδίνο ανέφερε, επίσης, ότι τα πρακτικά των συνομιλιών του Κρανς Μοντανά απερίφραστα δικαιώνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις προσπάθειες του για μια λειτουργική λύση, λέγοντας πως, παρά τις δυσκολίες, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, συνεχίζει την προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ακολούθως, στο πλαίσιο της παρουσίασης μέρους των πολιτικών που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, μίλησε για το μεταναστευτικό ζήτημα. Είπε ότι, η μικρή μας πατρίδα για 5η συνεχή χρονιά καταγράφει μια ανεπιθύμητη πρωτιά ως το κράτος μέλος με τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου κατ΄αναλογία πληθυσμού.

Ενημέρωσε ότι η Τουρκία συστηματικά προωθεί μέσω των κατεχομένων παράτυπους μετανάστες προερχόμενους από τα νότια της παράλια. Το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης, πρόσθεσε, εστιάζεται στη παράνομη μετανάστευση, κυρίως στον περιορισμό των ροών από την πράσινη γραμμή, αλλά και στην εντατικοποίηση των επιστροφών.

Στην ενημέρωσή του για τη στεγαστική πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Νουρής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τον κόσμο σε ό,τι αφορά στα σχέδια για ιδιοκατοίκηση στις ορεινές, ακριτικές και μειονεκτικές περιοχές και στην ύπαιθρο, σημειώνοντας πως έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

«Στην προσπάθεια μας να δώσουμε ακόμη καλύτερες προοπτικές για τους πολίτες και τον τόπο μας», αρχές του νέου έτους 2022, όπως είπε, θα επαναπροκηρυχθούν τα στεγαστικά σχέδια με αναθεωρημένα κριτήρια, προκειμένου αυτά να καταστούν ακόμη πιο ελκυστικά κυρίως για τους νέους.

Αναφερθείς στη στεγαστική πολιτική για τους πρόσφυγες, είπε πως οι δαπάνες για τη στέγαση των προσφύγων αυξήθηκαν από τα €41 εκ. το 2018, στα €76 εκ. ευρώ το 2021.

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των Τ/Κ περιουσιών, στόχος είναι διορθωθούν τα κενά και οι στρεβλώσεις, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών. Για τον σκοπό αυτό εξήγησε πως έχει ετοιμαστεί πρόταση αλλαγής των κριτηρίων, η οποία θα προωθηθεί στη Βουλή, με στόχο κύρια να βοηθηθεί ο προσφυγικός κόσμος.

Παρόντες στη συζήτηση ήταν ο Ύπατος Αρμοστής στο Λονδίνο κ. Ανδρέας Κακουρής, ο Γενικός Πρόξενος κ. Θεόδωρος Γκότσης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου κ. Χρίστος Καραολής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών σήμερα το πρωί είναι ο κύριος ομιλητής στο Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο με τίτλο «Επιχειρηματικός προσανατολισμός: Κύπρος 2021» που διοργανώνει ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεγάλης Βρετανίας — Κύπρου. Ο κ. Νουρής επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη το μεσημέρι.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μίλησε στους Κύπριους Απόδημους του Λονδίνου Ο Υπουργός Εσωτερικών μίλησε στους Κύπριους Απόδημους του Λονδίνου

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Άνθισαν τα κρίνα του γιαλού

Άνθισαν τα κρίνα του γιαλού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 9 / 2021 , 23:41 από news_room Άνθισαν τα κρίνα του γιαλού Λευκά και εύοσμα άνθη στολίζουν το φυτό από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο Με τα λευκά κρίνα της θάλασσας, γνωστά και από την αρχαιότητα, υποδέχτηκε τον Σεπτέμβριο το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. […]

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 2 / 2022 , 23:13 από news_room Την Τρίτη στις 09:30 θα συνεδριάσει εκτάκτως, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα εξετάσει με τους αρμόδιους […]

Pin It on Pinterest