14 °C Athens, GR
30/11/2021

Τελευταια Νέα
Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιου – Adologala.gr Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Ημέρα τιμής και μνήμης για την Εθνική Αντίσταση και τη θυσία των Σπαρτιατών στο Μονοδένδρι Πανηγυρικός Εσπερινός Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στη Λευκωσία – Adologala.gr Τροπολογία για τη διαφημιστική δραστηριότητα του δημοσίου και την ΕΡΤ Η ΠτΔ εγκαινίασε την έκθεση «Αναζητώντας την αθανασία. Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου» Σε συναγερμό η βόρεια Γαλλία λόγω της κακοκαιρίας Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Επίσκεψη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον νέο Πρέσβη του Ισραήλ Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ήπειρο και Τρίκαλα – Kαταπτώσεις βράχων στην Καρδίτσα Τουρκία: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε καταιγίδα στην Κωνσταντινούπολη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 11 / 2021 , 6:51 από news_room

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, χοροστάτησε την Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021, στον Μ. Εσπερινό που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά Υψωμαθείων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Τριτεύων Πανοσιολ. κ. Καλλίνικος.

Μετά τον Μ. Εσπερινό ο Παναγιώτατος μίλησε προς το εκκλησίασμα και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της Πατριαρχικής επισκέψεώς μας στην Αμερική όχι μόνο είχαμε την τιμή να συναντηθούμε με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, τους Εξοχωτάτους, Πρόεδρο των Η.Π.Α. κύριο Biden, Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κυρία Pelosi και Υπουργό Εξωτερικών κύριο Blinken, αλλά και να επισκεφθούμε ποιμαντορικώς δύο μικρές κοινότητες στις κωμοπόλεις Weirton της Δυτικής Βιρτζίνια και South Bend της Ιντιάνα, οι οποίες υπάγονται στις Ιερές Μητροπόλεις Πιττσβούργου και Σικάγου, αντιστοίχως. Και στις δύο αυτές κοινότητες διακρίναμε, με ιδιαίτερη πατρική εγκαύχησι, την ευσέβεια, την υπομονή, την αρχοντιά, το θάρρος, τη φιλογένεια, την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και υπεράνω όλων την πίστι στον Θεό, πίστι πηγαία, ζώσα και σταθερά. Από την πίστι αυτή τρέφεται η ευλογημένη προσπάθεια των σημερινών ενοριτών στη μακρινή Αμερική να διασώσουν και να διαφυλάξουν την παρακαταθήκη των πατέρων τους και να εξασφαλίσουν τη συνέχεια της Ορθοδόξου παρουσίας στις περιοχές αυτές. Έχουν και οι ομογενείς της Αμερικής όλες εκείνες τις αρετές, οι οποίες χαρακτηρίζουν το Γένος μας σε κάθε γωνιά της γης.

Για τον ίδιο λόγο, οσάκις επισκεπτόμεθα τους ναούς και τις Κοινότητές μας και εδώ στην Πόλι ως Αρχιεπίσκοπος και ποιμενάρχης αυτής, αισθανόμεθα πραγματικός προσκυνητής όχι απλώς των κτιρίων των ναών, αλλά του ζωντανού ναού που είναι οι προσφιλείς μας Χριστιανοί, όλοι εσείς, ο λαός του Θεού, ο οποίος ξέρει να φυλάσση Θερμοπύλες.

Ακόμη και όταν οι Εκκλησίες και οι Κοινότητες αυτές δεν έχουν την παλαιά αίγλη και δόξα, και πάλι ομιλούν περί της πληρότητος της ζωής εκείνης στην οποία μας προσεκάλεσε ο Κύριος. Πάντοτε βλέπουμε σ᾽ αυτές την αλήθεια της εν Χριστώ ζωής, η οποία είναι αιώνια και ακατάλυτη και ανεπηρέαστη από τον χρόνο και τους άλλους εξωτερικούς φθοροποιούς παράγοντες. Ο ίδιος ο Χριστός μας λέγει: «ου γαρ εισι δύο η τρεις συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμι εν μέσω αυτών» (Ματθ. ιη΄, 20).

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Παναγιώτατος, επαίνεσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο, Επόπτη της Περιφερείας Υψωμαθείων, για το έργο του.

“Την στιγμή αυτή, θα ήταν παράλειψι να μην εκφράσουμε, κατά τρόπο ιδιαίτερο, την ευαρέσκεια της Μητρός Εκκλησίας και ημών προσωπικώς προς τον Ιερώτατο και αγαπητό αδελφό άγιον Σηλυβρίας, ο οποίος ωργάνωσε και εφέτος και προέστη την προηγούμενη Κυριακή της Ευχαριστιακής συνάξεως, επ᾽ ευκαιρία της εορτής του “γόνου της Σηλυβρίας”, μεγάλου Αγίου μας Νεκταρίου, Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού. Εξαιρέτως σας συγχαίρουμε, άγιε αδελφέ, και διά τον ένθεο ζήλο και την εργατικότητά σας και σας ευχόμαστε την εξ ύψους ενίσχυσι διά να συνεχίσετε τη σημαντική προσφορά σας στην πολύπαθη περιφέρεια Υψωμαθείων και στη Μητέρα Εκκλησία”.

Επίσης, συνεχάρη τον εφημέριο του Ναού Αιδεσ. κ. Στυλιανό Ζωγραφίδη, καθώς και την υπό την προεδρία της Ευγεν. κ. Βασιλικής Κατσώνη Εκκλησιαστική Επιτροπή, και όλους τους συνεργάτες τους, για το επιτελούμενο έργο στην Κοινότητα.

Τον Παναγιώτατο προσφώνησε προηγουμένως ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε:Δοξολογούμε το όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού που μετά την μικρή περιπέτεια της υγείας Σας, κατά τη διάρκεια του κοπιώδους ταξιδίου Σας στις Η.Π.Α., επιστρέψατε εις τα ίδια υγιής και δυνατός ψυχή τε και σώματι. Παρά τη σωματική κόπωση, σπεύσατε με πατρική αγάπη και στοργή να επισκεφθείτε την Κοινότητά μας και να χοροστατήσετε στον Εσπερινό της μνήμης του Αγίου μας και Σας ευχαριστούμε θερμά γι’αυτό“.

Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας αναφέρθηκε και στα ανακαινιστικά έργα που πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό.

“Με την επιστασία του Αγίου και με τις πατρικές ευχές και ευλογίες της Παναγιότητάς Σας, κατά το τρέχον έτος 2021 και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, έγιναν έργα εξωραϊσμού και ανακαίνισης του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου του Ναού. Όπως βλέπετε, οι τοίχοι του Ναού εβάφησαν με έξοδα του τοπικού Δήμου Φατίχ, οι δε κίονες και τα κιονόκρανα φιλοτεχνήθηκαν από ειδήμονες-απόφοιτους της Σχολής Καλών Τεχνών, με την επίβλεψη του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου Ελλογιμ. κ. Vahit Okumuş, του Εντιμ. κ. Αναστασίου Χονδροπούλου, Πολιτικού Μηχανικού, και της Ευγεν. κ. Ελένης Σκουμπρή”.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Μηνά Υψωμαθείων

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

«Όλοι Μετράμε» – Αρχίζει η απογραφή του πληθυσμού από την ΕΛΣΤΑΤ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 11 / 10 / 2021 , 4:23 από news_room «Όλοι Μετράμε» – Αρχίζει η απογραφή του πληθυσμού από την ΕΛΣΤΑΤ Με βασικό μότο «Όλοι Μετράμε», ήρθε μετά από μια δεκαετία η στιγμή να μετρηθούμε εκ νέου. Πρόκειται για την απογραφή πληθυσμού – κατοικιών 2021, που θα ξεκινήσει στα […]

Π.Ο.Υ.

Ο ΠΟΥ καλεί τους Ρουμάνους να εμβολιαστούν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 9 / 11 / 2021 , 2:07 από news_room Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέτρεψε σήμερα τους Ρουμάνους να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 για να αποφευχθεί μια νέα υπερφόρτωση των νοσοκομείων, ακόμα κι αν το τέταρτο κύμα της πανδημίας αρχίζει να υποχωρεί. “Βλέπουμε μια μείωση (στον αριθμό) των νέων […]

Pin It on Pinterest