16 °C Athens, GR
02/12/2021

Τελευταια Νέα
Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στη Κατεχόμενη Καρπασία (Εικόνες) – Adologala.gr Η Εορτή του Αγίου Νεοιερομάρτυρος Φιλούμενου του Αγιοταφίτη στη Σαμάρεια – Adologala.gr Δωρεά στην Ι.Μ. Χαλκίδος προσέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Θυάτειρα» Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ Η ΠτΔ εγκαινίασε την έκθεση «Αναζητώντας την αθανασία. Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου» Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιου – Adologala.gr Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου με εντυπωσιακή φωταγώγηση στο Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΝ (Εικόνες) – Adologala.gr To Harvard University προσφέρει δωρεάν online courses & σεμινάρια – Adologala.gr Οικουμενικός Πατριάρχης σε Πρόεδρο Ερντογάν : Έκκληση να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή Χάλκης ΗΠΑ: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας σκότωσε με εννέα σφαίρες πολίτη σε αναπηρικό αμαξίδιο Περισσότεροι από 34 οι αστυνομικοί στο κύκλωμα έκδοσης διαβατηρίων & νομιμοποιητικών εγγράφων – Adologala.gr Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών: «Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα είναι ένα κάλεσμα στην πίστη» Βραζιλία: Ξεκίνησε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά σε νάιτ κλαμπ, με απολογισμό 242 νεκρούς Στις 3 Δεκεμβρίου τα Εγκαίνια της δωροέκθεσης της Ι.Μ. Πειραιώς – Adologala.gr O Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με Αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση Κοινό Ανακοινωθέν της 1ης Τριμερής Συνάντησης μεταξύ των Υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας & Ιορδανίας

Ν. Παπαθανάσης: Εξασφαλίζουμε τη διαφάνεια στις λαϊκές αγορές, στον μέγιστο βαθμό

Ν. Παπαθανάσης: Εξασφαλίζουμε τη διαφάνεια στις λαϊκές αγορές, στον μέγιστο βαθμό

Το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές εξασφαλίζει τη διαφάνεια στον μέγιστο βαθμό, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλας Παπαθανάσης, μιλώντας στην Ολομέλεια. “Πείτε μου, πότε παραδίδεις ευκολότερα τις λαϊκές αγορές στους μεσάζοντες; Όταν έχεις ένα αδιαφανές σύστημα που δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος να διαπιστώσει εάν έχει δικαίωμα να πάρει άδεια για να συμμετάσχει σε μια λαϊκή αγορά ή όταν έχεις ένα σύστημα, με διαφάνεια, που καταγράφεται το κάθε τι, ώστε να μπορεί ο καθένας να δει αν δικαιούνται να βρίσκεται εντός της αγοράς αυτής;”, είπε ο Νικόλας Παπαθανάσης, απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση μερίμνησε για να στηρίξει τους παραγωγούς και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

“Το νομοσχέδιο μεταρρυθμίζει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών με στόχο την καλύτερη και πιο ποιοτική παροχή αγαθών στους πολίτες και με στόχο τη διαφάνεια”, είπε ο κ. Παπαθανάσης και επισήμανε ότι η ψηφιακή μεταρρύθμιση είναι που ξεκαθαρίζει τους κανόνες ώστε όλοι να γνωρίζουν πότε δικαιούνται κάτι και πότε όχι. Ιδίως για το ζήτημα της μοριοδότησης στην αδειοδότηση, είπε ότι θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους και τις νέες που θέλουν να ασχοληθούν με την παραγωγή να διεκδικήσουν άδεια με όρους διαφάνειας και με τρόπο που να γνωρίζουν εάν έχουν τα μόρια για να λειτουργήσουν σε αυτή την αγορά.

Σε σχέση με τη στόχευση του νομοσχεδίου για τη στήριξη των καταναλωτών, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τις τιμές στην αγορά με την ψηφιακή μεταρρύθμιση του e-καταναλωτή, ένα εργαλείο που στηρίζει την οικονομία και τους οικονομικά ασθενέστερους.

Ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ότι πλέον η άδεια παραγωγών πωλητών, θα έχει διάρκεια πέντε ετών, ότι η προσωρινή ανάκληση θα επιβάλλεται μετά από τρεις ελέγχους κατά τους οποίους θα διαπιστώνεται ότι δεν εκδίδονται αποδείξεις (σσ στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου προβλεπόταν ανάκληση μετά από δύο ελέγχους), πως η υποχρεωτική γνωστοποίηση κενών θέσεων θα γίνεται δύο φορές το χρόνο και θα διασφαλίζονται οι θέσεις των παραγωγών διότι εκείνοι θα δηλώνουν ποια ποσότητα σκοπεύει να πουλήσει στις λαϊκές αγορές και επί αυτής της ποσότητας θα μετράει το 50%, προκειμένου να αποδεικνύεται ότι η κύρια δραστηριότητα του παραγωγού είναι στις λαϊκές αγορές.

Σε σχέση με τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες αποκτούν ένα εύχρηστο εργαλείο οργάνωσης και διαχείρισης του υπαίθριου εμπορίου και οι πωλητές ένα σαφές πλαίσιο άσκησης της δραστηριότητας τους. Για δε την επέκταση της διαδικασίας της προκήρυξης, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά, εισάγεται για όλες τις κατηγορίες των υποψηφίων πωλητών, για κάθε μορφή υπαίθριου εμπορίου, με στόχο να αποκλειστούν φαινόμενα άνισης και διακριτικής μεταχείρισης ενώ διευρύνονται και οι επιλογές για τη μεταβίβαση αδειών.

O αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές ότι σύντομα δημιουργείται ένα νέα εργαλείο, η e-ιχθυαγορά, προκειμένου και εκεί οι καταναλωτές να μπορούν να βρίσκουν τρόφιμα ποιοτικά και ανταγωνιστικά στις τιμές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Εκκλησίας της Ελλάδος και του Δ.Ε.Π.ΑΝ.

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 10 / 2020 , 14:13 από adologala.gr Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος – Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Εκκλησίας και ΔΕΠΑΝ υπογράφηκε σήμερα το πρωί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη […]

Υποδοχή του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Επιφάνιου στην Ίμβρο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 13 / 8 / 2021 , 1:16 από news_room Στις 12 Αυγούστου 2021, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος του Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Ευστράτιου του Τσερνιχίβ και Νίζιν, τον πρύτανη της Εκκλησίας της Μικρής Σοφίας, τον Αρχιερέα Πέτρο Λάντβιτοβιτς και τον Διάκονο Αντρί Σίντορ, έφτασαν με […]

Pin It on Pinterest