29 °C Athens, GR
05/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της Ελπιδοφόρος : «Το να έχουμε μαζί μας τους δύο πρώην Αρχιεπισκόπους Αμερικής είναι τεράστια τιμή» – Adologala.gr Σέριφος : Εγκαίνια του Μουσείου «Περσεύς» στο κτήριο του ιστορικού Ξενία από την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη 52 δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα – Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 31 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ – Ασύλληπτος ο δράστης Η ελληνικής καταγωγής Σιλβίνα Μπατάκις νέα υπουργός Οικονομίας στην Αργεντινή Απονομή τίτλων των αποφοίτων της Κοινότητας Ρέμλης – Adologala.gr Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Καθηγητή Δικανικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Liverpool Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ύποπτος

Ν. Παπαθανάσης: Εξασφαλίζουμε τη διαφάνεια στις λαϊκές αγορές, στον μέγιστο βαθμό

Ν. Παπαθανάσης: Εξασφαλίζουμε τη διαφάνεια στις λαϊκές αγορές, στον μέγιστο βαθμό

Το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές εξασφαλίζει τη διαφάνεια στον μέγιστο βαθμό, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλας Παπαθανάσης, μιλώντας στην Ολομέλεια. “Πείτε μου, πότε παραδίδεις ευκολότερα τις λαϊκές αγορές στους μεσάζοντες; Όταν έχεις ένα αδιαφανές σύστημα που δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος να διαπιστώσει εάν έχει δικαίωμα να πάρει άδεια για να συμμετάσχει σε μια λαϊκή αγορά ή όταν έχεις ένα σύστημα, με διαφάνεια, που καταγράφεται το κάθε τι, ώστε να μπορεί ο καθένας να δει αν δικαιούνται να βρίσκεται εντός της αγοράς αυτής;”, είπε ο Νικόλας Παπαθανάσης, απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση μερίμνησε για να στηρίξει τους παραγωγούς και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

“Το νομοσχέδιο μεταρρυθμίζει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών με στόχο την καλύτερη και πιο ποιοτική παροχή αγαθών στους πολίτες και με στόχο τη διαφάνεια”, είπε ο κ. Παπαθανάσης και επισήμανε ότι η ψηφιακή μεταρρύθμιση είναι που ξεκαθαρίζει τους κανόνες ώστε όλοι να γνωρίζουν πότε δικαιούνται κάτι και πότε όχι. Ιδίως για το ζήτημα της μοριοδότησης στην αδειοδότηση, είπε ότι θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους και τις νέες που θέλουν να ασχοληθούν με την παραγωγή να διεκδικήσουν άδεια με όρους διαφάνειας και με τρόπο που να γνωρίζουν εάν έχουν τα μόρια για να λειτουργήσουν σε αυτή την αγορά.

Σε σχέση με τη στόχευση του νομοσχεδίου για τη στήριξη των καταναλωτών, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τις τιμές στην αγορά με την ψηφιακή μεταρρύθμιση του e-καταναλωτή, ένα εργαλείο που στηρίζει την οικονομία και τους οικονομικά ασθενέστερους.

Ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ότι πλέον η άδεια παραγωγών πωλητών, θα έχει διάρκεια πέντε ετών, ότι η προσωρινή ανάκληση θα επιβάλλεται μετά από τρεις ελέγχους κατά τους οποίους θα διαπιστώνεται ότι δεν εκδίδονται αποδείξεις (σσ στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου προβλεπόταν ανάκληση μετά από δύο ελέγχους), πως η υποχρεωτική γνωστοποίηση κενών θέσεων θα γίνεται δύο φορές το χρόνο και θα διασφαλίζονται οι θέσεις των παραγωγών διότι εκείνοι θα δηλώνουν ποια ποσότητα σκοπεύει να πουλήσει στις λαϊκές αγορές και επί αυτής της ποσότητας θα μετράει το 50%, προκειμένου να αποδεικνύεται ότι η κύρια δραστηριότητα του παραγωγού είναι στις λαϊκές αγορές.

Σε σχέση με τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες αποκτούν ένα εύχρηστο εργαλείο οργάνωσης και διαχείρισης του υπαίθριου εμπορίου και οι πωλητές ένα σαφές πλαίσιο άσκησης της δραστηριότητας τους. Για δε την επέκταση της διαδικασίας της προκήρυξης, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά, εισάγεται για όλες τις κατηγορίες των υποψηφίων πωλητών, για κάθε μορφή υπαίθριου εμπορίου, με στόχο να αποκλειστούν φαινόμενα άνισης και διακριτικής μεταχείρισης ενώ διευρύνονται και οι επιλογές για τη μεταβίβαση αδειών.

O αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές ότι σύντομα δημιουργείται ένα νέα εργαλείο, η e-ιχθυαγορά, προκειμένου και εκεί οι καταναλωτές να μπορούν να βρίσκουν τρόφιμα ποιοτικά και ανταγωνιστικά στις τιμές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Πολιτεία και ΣΠΑΥ θωρακίζουν την προστασία του Υμηττού

Πολιτεία και ΣΠΑΥ θωρακίζουν την προστασία του Υμηττού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 4 / 2022 , 7:46 από news_room Θωρακίζεται ο Υμηττός ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, με τη συνεργασία και την έμπρακτη συνδρομή τριών υπουργείων. Η μεγάλη έκταση του αττικού όρους και οι ανάγκες δασοπροστασίας και διαφύλαξης του πράσινου χαρακτήρα του, κυρίως κατά την αντιπυρική περίοδο, επιβάλλουν πιο […]

Αποκαθήλωση & Επιτάφιος στο Σύδνεϋ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 / 5 / 2021 , 0:16 από news_room Ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στο Σύδνεϋ Σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε η ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Marrickville του Σύδνεϋ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου. Στο τέλος της Ακολουθίας, […]

Pin It on Pinterest