17 °C Athens, GR
05/12/2021

Τελευταια Νέα
Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στη Κατεχόμενη Καρπασία (Εικόνες) – Adologala.gr Η Εορτή του Αγίου Νεοιερομάρτυρος Φιλούμενου του Αγιοταφίτη στη Σαμάρεια – Adologala.gr Δωρεά στην Ι.Μ. Χαλκίδος προσέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Θυάτειρα» Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ Η ΠτΔ εγκαινίασε την έκθεση «Αναζητώντας την αθανασία. Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου» Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιου – Adologala.gr Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Πάπας Φραγκίσκος στον Ναό Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών: «Να συνεχίσετε το έργο στο ιστορικό σας εργαστήριο της πίστεως» Ξεκινά τη Δευτέρα η δωρεάν διάθεση self test Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δικαίωμα της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους που βρίσκονται εντός της ΑΟΖ Κρεμλίνο: Συνομιλίες Πούτιν – Μπάιντεν την Τρίτη Επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη – Adologala.gr 3η Διαδικτυακή Σύναξη με τον Μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ με θέμα: «Η τιμή και η προσκύνηση των ιερών εικόνων» Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Πάπα Φραγκίσκο Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πάπας Φραγκίσκος – Είχε συνάντηση με την ΠτΔ (Εικόνες)

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Γεωργίας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Γεωργίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 9 / 11 / 2021 , 22:16 από news_room

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου είχε, σήμερα, συνάντηση με την Πρόεδρο της Γεωργίας κα Salome Zourabichvili, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Την Γεωργιανή Πρόεδρο συνόδευαν ο Πρέσβης της Γεωργίας στη Λευκωσία κ. Temur Kekelidze, η Αναπλ. Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Γεωργίας-Κύπρου στο Κοινοβούλιο της Γεωργίας κα Eka Sepashvili και άλλοι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη συνάντηση σημειώθηκαν οι πολύ στενοί δεσμοί φιλίας που συνδέουν την Κύπρο και την Γεωργία, στη βάση της κοινής τους ιστορικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή της για τη στάση αρχών που τηρεί η Γεωργία όσον αφορά στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Εξέφρασε, παράλληλα, την αλληλεγγύη της Κύπρου στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Γεωργιανός λαός, στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και τη στήριξή της στη διαδικασία των Διεθνών Συνομιλιών της Γενεύης. Η κα Δημητρίου επισήμανε τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα νέα τετελεσμένα που επιδιώκει να δημιουργήσει η Τουρκία, ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την προσήλωση της Ελληνοκυπριακής πλευράς στην επανέναρξη των συνομιλιών προς επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, η οποία θα διασφαλίζει συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας για το σύνολο των Κυπρίων πολιτών.

Εξάλλου, η Πρόεδρος της Βουλής επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Κύπρου στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Γεωργίας. Η κα Δημητρίου τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών και της ενδυνάμωσης των δημοκρατικών θεσμών, περιλαμβανομένης της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική και στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.

Η Πρόεδρος της Γεωργίας επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών της χώρας της όσον αφορά το Κυπριακό. Σημείωσε ότι η παρούσα, πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην Κύπρο, σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Γεωργίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού. Η κα Zourabichvili ανέφερε ότι η επίτευξη μακροπρόθεσμων συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην πολύπαθη περιοχή του Νοτίου Καυκάσου αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη Γεωργία, εκφράζοντας την επιθυμία της χώρας της για ενεργότερη παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε η πρόσθετη αξία του διακοινοβουλευτικού διαλόγου και της κοινοβουλευτικής διπλωματίας στην προώθηση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών και λαών. Στο πλαίσιο αυτό, η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την πρόθεση περαιτέρω ενίσχυσης των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων της Κύπρου και της Γεωργίας, τόσο στο επίπεδο των Προέδρων όσο και των αντίστοιχων Ομάδων Φιλίας στα δύο Κοινοβούλια.

(ΕΚ)

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση για επισκέψεις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Abu Dhabi και το Βατικανό

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 9 / 2021 , 19:55 από news_room Διά τοῦ παρόντος ἀνακοινοῦται ὅτι ἡ Α.Θ.Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος, προσκληθείς ἐπισήμως, θά συμμετάσχῃ καί θά ὁμιλήσῃ εἰς τήν 14ην Διεθνῆ Διάσκεψιν «World Policy Conference», ἡ ὁποία τήν φοράν αὐτήν θά πραγματοποιηθῇ ἐν Abu Dhabi τῶν Ἡνωμένων […]

Διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία καταγραφής της κάρπωσης των τρυγονιών κατά την προσεχή κυνηγετική περίοδο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 21 / 8 / 2021 , 6:28 από news_room Διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία καταγραφής της κάρπωσης των τρυγονιών κατά την προσεχή κυνηγετική περίοδο Αναφορικά με έναρξη της θερινής περιόδου κυνηγίου, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας διευκρινίζει ότι μόνο η θήρευση των τρυγονιών είναι υποχρεωτική να καταγράφεται στην […]

Pin It on Pinterest