28 °C Athens, GR
06/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της Ελπιδοφόρος : «Το να έχουμε μαζί μας τους δύο πρώην Αρχιεπισκόπους Αμερικής είναι τεράστια τιμή» – Adologala.gr Σέριφος : Εγκαίνια του Μουσείου «Περσεύς» στο κτήριο του ιστορικού Ξενία από την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη 52 δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα – Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 31 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ – Ασύλληπτος ο δράστης Η ελληνικής καταγωγής Σιλβίνα Μπατάκις νέα υπουργός Οικονομίας στην Αργεντινή Απονομή τίτλων των αποφοίτων της Κοινότητας Ρέμλης – Adologala.gr Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Καθηγητή Δικανικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Liverpool Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ύποπτος

Δείπνο γνωριμίας από την διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπ. Παιδείας

Δείπνο γνωριμίας από την διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπ. Παιδείας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 11 / 2021 , 2:45 από news_room

Την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αλλιώτικο δείπνο είχαν την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021, οι προσκεκλημένοι και προσκεκλημένες της Διεύθυνσης Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) που παρευρέθηκαν στην Α’ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας. Το δείπνο ετοιμάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τους μαθητές και τις μαθήτριες του κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων της Σχολής, καθώς και τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του κλάδου Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ). Την όλη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τόσο ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, όσο και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής κ. Παύλος Μυλωνάς, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, καθώς και ο Διευθυντής Δρ. Ηλίας Μαρκάτζιης και οι επιθεωρητές της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Στο δείπνο επίσης παρευρέθηκαν διευθυντές και εκπρόσωποι Υπουργείων, καθώς και εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και κοινωνικών εταίρων.

Στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, επισήμανε ότι η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της Βιομηχανίας του τόπου μας και στην ανάπτυξη μίας βιώσιμης οικονομίας. Σημείωσε δε, ότι το ΥΠΠΑΝ έχει θέσει ως μία από τις προτεραιότητές του την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη του δημόσιου Συστήματος Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΤΕΕΚ), μέσα από μια σειρά ουσιαστικών μεταρρυθμιστικών ενεργειών και μέτρων. Έκανε αναφορά στις συνεργασίες της ΔΜΤΕΕΚ και του ΥΠΠΑΝ με τις εργοδοτικές οργανώσεις και την υπογραφή σχετικών Μνημονίων Συνεργασίας, που αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, στον σχεδιασμό νέων προγραμμάτων σπουδών ή τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων, έτσι ώστε να συνάδουν με τις ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και υλικοτεχνικών υποδομών στη βιομηχανία, καθώς και στην παροχή κινήτρων προς τους εργοδότες για εργοδότηση μαθητών/ μαθητριών και σπουδαστών/ σπουδαστριών που φοιτούν στο ΣΤΕΕΚ.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την πολύτιμη συμβολή τους στην ενημέρωση του κοινού όσον αφορά στα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές που προσφέρει η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Τόνισε ότι ο ρόλος τους στη διαμόρφωση μίας πιο θετικής στάσης απέναντι στα τεχνικά επαγγέλματα και στην ενίσχυση της εικόνας της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης είναι πολύ σημαντικός και καθοριστικός.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους, καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του δείπνου.

Στη συνέχεια, ο Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, επισήμανε ότι στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, με τη συμβολή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από τα Διαρθρωτικά Ταμεία, έχει γίνει μια μεγάλη επένδυση σε όλους τους τομείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Απόρροια της επένδυσης αυτής είπε, αποτελεί και η δημιουργία του Συστήματος Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΤΕΕΚ) που εφαρμόζεται από το 2015 και αποτελείται από πέντε (5) πυλώνες, οι οποίοι δημιουργούν ένα ενιαίο σύστημα μέσα από την αλληλουχία και τη μεταξύ τους σχέση. Συνέχισε επεξηγώντας ότι, οι 5 αυτοί πυλώνες εξυπηρετούν όλο το φάσμα αναγκών της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του τόπου, αφού καλύπτουν τη Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια και Διά Βίου Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Ενημέρωσε επιγραμματικά για τα προγράμματα και συγκεκριμένα για τη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΜΤΕΕ), τη Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ), τις Εσπερινές Σχολές Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΣΤΕΕ), τα Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΠΔΒΕΕΚ), και το Σύστημα Μαθητείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΜΕΕΚ), ενώ αναφέρθηκε και σε επιτυχημένα παραδείγματα αποφοίτων.

Όπως υπογράμμισε, όλο και περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες και σπουδαστές και σπουδάστριες επιλέγουν τη συνέχιση της εκπαίδευσης και κατάρτισής τους, όχι ως λύση ανάγκης αλλά ως επιλογή που θα οδηγήσει στην επαγγελματική αποκατάστασή τους στο μέλλον.

Επιπρόσθετα, έκανε αναφορά στη διασύνδεση του ΣΤΕΕΚ με τη Βιομηχανία, όπως και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης, στοιχεία τα οποία καθιστούν το ΣΤΕΕΚ ικανό να ανταποκρίνεται στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας.

Ο Διευθυντής της Α’ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας κ. Πόλυς Γιάννακας, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τις προσκεκλημένες, μίλησε για την προφανή αξία και σημαντικότητα της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην προώθηση της επιστήμης, της τεχνολογίας, αλλά και στη βελτίωση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης της χώρας. Έκανε αναφορά στις μελέτες του Γερμανού φιλόσοφου Max Weber και στο βιβλίο του «Προτεσταντική Ηθική του Καπιταλισμού», στο οποίο αποδεικνύεται ότι τα ψηλά επίπεδα των πιο πάνω σε Γερμανία, Σκανδιναβικές και Κάτω Χώρες οφείλονται στην εκπαίδευση, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι περισσότερο από το 50% των πολιτών τους φοιτούν σε Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές. Κλείνοντας, χρησιμοποίησε τη φράση του Γάλλου φιλόσοφου Ζακ Αρνό «Λαοί που δεν έμαθαν να σμιλεύουν το ατσάλι είναι καταδικασμένοι στην υποτέλεια και την εξάρτηση».

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να διαπιστώσουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση παρακολουθώντας επίδειξη ενός ρομποτικού βραχίονα, ο οποίος αξιοποιείται στο πλαίσιο των μαθημάτων των κλάδων «Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών Εφαρμογών» και «Μηχανολογίας». Συγκεκριμένα, ο ρομποτικός βραχίονας προγραμματίστηκε από παιδιά του Β΄ έτους και εκτέλεσε με απόλυτη ακρίβεια όλες τις κινήσεις Barista προσφέροντας στους προσκεκλημένους καφέ.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι, εντυπωσιασμένοι από της εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα που ετοιμάστηκαν, έδωσαν τα εύσημα στους εκπαιδευόμενους και τις εκπαιδευόμενες για την εξαιρετική τους δουλειά.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ΣΤΕΕΚ μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού,. Αθλητισμού και Νεολαίας http://www.moec.gov.cy/dmteek/steek.html .

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ουάσινγκτον: «Δεν μπορούμε πια να καθυστερούμε την υιοθέτηση φιλόδοξων μέτρων» για την καταπολέμηση της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 8 / 2021 , 2:23 από news_room Ο κόσμος «δεν μπορεί πλέον να καθυστερεί την υιοθέτηση φιλόδοξων μέτρων για το κλίμα», μετά τη δημοσίευση της νέας έκθεσης – σοκ των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. «Η στιγμή αυτή απαιτεί από […]

Πατριαρχείο Γεωργίας: Συλλυπητήρια Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία για τον Θάνατο του Temur Tsiklauri

Πατριαρχείο Γεωργίας: Συλλυπητήρια Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία για τον Θάνατο του Temur Tsiklauri

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 10:16 από news_room Συλλυπητήρια του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία για το θάνατο του Temur Tsiklauri 04.02.2021 Όλη η Γεωργία θρηνεί το θάνατο του Temur Tsiklauri. Είναι σπάνιο για ένα άτομο να είναι τόσο αγαπητό από το κοινό, όχι μόνο ως τραγουδιστής αλλά […]

Pin It on Pinterest