38 °C Athens, GR
13/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Εορτασμός του Αγίου Βαρθολομαίου στην Εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου στη Νέα Υόρκη O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εντάσσεται στην Pharma.Aero Οικουμενικός στην Θεία Λειτουργία των Ονομαστηρίων του: Η ελληνορθόδοξη παράδοση μας, αποτελεί πηγή εμπνεύσεως Μήνυση πρ. Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου στη Μονή Χρυσοβαλάντου Το πρότυπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπέδειξε σε νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αρχαία Μεσσήνη με τον Λεωνίδα Καβάκο Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού ΥΠΕΣ: Μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά τις ημέρες του καύσωνα Δήλωση Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στην Θράκη Πειραιώς Σεραφείμ: «Τα διαχρονικά εγκλήματα του Παπισμού κατά της Ανθρωπότητας είναι αδιαμφισβήτητα»

H Πρόεδρος της Βουλής είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πολωνίας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 10 / 2021 , 15:27 από news_room

H Πρόεδρος της Βουλής είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πολωνίας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πολωνίας κ. Andrzej Duda, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Τον Πολωνό Πρόεδρο συνόδευαν η Πρέσβης της Πολωνίας στη Λευκωσία κ. Irena Lichnerowicz- Augustyn, ο Πρέσβης της Κύπρου στη Βαρσοβία, κ. Πέτρος Νακούζης, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από την Καγκελαρία και το Υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας.

Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή της για τη διαχρονική στάση αρχών που τηρεί η Πολωνία όσον αφορά στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Η κα Δημητρίου στηλίτευσε τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελληνοκυπριακής πλευράς για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, η οποία θα διασφαλίζει συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας για το σύνολο των Κυπρίων πολιτών.

Ο κ. Duda επαναβεβαίωσε την πάγια θέση αρχών της Πολωνίας όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας την προσήλωση της χώρας του στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκαν οι ιστορικοί δεσμοί φιλίας που συνδέουν την Κύπρο και την Πολωνία και το ορόσημο της εξηκοστής επετείου εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Εκφράστηκε, εξάλλου, η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού, μέσω ενισχυμένων ανταλλαγών σε διάφορα επίπεδα.

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της πανδημίας και το εμβολιαστικό πρόγραμμα  των δύο χωρών. Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το βασικό δίδαγμα από την πανδημική κρίση είναι η σημασία της αλληλεγγύης και της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων και τη διαμόρφωση ενός  πιο βιώσιμου και ελπιδοφόρου μέλλοντος για τους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

24 Αυγούστου – Ιερά Μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού η Πατροκοσμά

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 24 / 8 / 2020 , 14:36 από Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου: Σήμερα η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Ευτυχούς, που υπήρξε μαθητής του Ευαγγελιστή Ιωάννη και θυσίασε τη ζωή του στον αγώνα για τη διάδοση του Ευαγγελίου. Τιμούμε επίσης τη μνήμη του αγίου νέου Ιερομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του […]

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 3 / 2021 , 15:47 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου από το Μέλος του Συνεδρίου κ. Λάζαρο Λαζάρου. Επιδίδοντας την έκθεση, ο κ. Λαζάρου είπε ότι «έχω την τιμή να σας επιδώσω την ετήσια έκθεση […]