18 °C Athens, GR
24/10/2021

Τελευταια Νέα
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έφτασε στο Ξενοδοχείο St. Regis – Adologala.gr Αρχιερατικό Συλλείτουργο στις 14 Νοεμβρίου στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα, Αλίμου για την αδελφοποίηση των Δήμων Κυθήρων & Αλίμου Στις Η.Π.Α. Έφτασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για τα 30έτη Πατριαρχικής διακονίας του Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου Η Aνακομιδή των λειψάνων του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού Λαμπρή εκδήλωση στο Σύδνεϋ για την επέτειο της 30ετηρίδος του Οικουμενικού Πατριάρχη Τον Πατριάρχη Θεόφιλο επισκέφθηκε ο Γενικός Ηγούμενος των Φραγκισκανών – Adologala.gr Σουηδία : Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τον σουηδικό φιλελληνισμό διοργάνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας ΗΠΑ: Κοινό μέτωπο ελληνικών & τριών ακόμα οργανώσεων στο Κογκρέσο για την αποφυγή της πώλησης των F-16 στην Τουρκία Πάπας: «Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου θα επισκεφθώ την Ελλάδα και την Κύπρο»

ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Αλλάζει επίπεδο η εκπαίδευση στη ΔΗΔ – Στενότερη συνεργασία Ε.Κ.Δ.Δ.Α. με τη Γαλλική Ecole Nationale d’ Administration

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 10 / 2021 , 18:21 από news_room

ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Αλλάζει επίπεδο η εκπαίδευση στη Δημόσια Διοίκηση – Στενότερη συνεργασία Ε.Κ.Δ.Δ.Α. με τη γαλλική Ecole Nationale d’ Administration

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε εφαρμογή της στρατηγικής που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Εσωτερικών για την αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) και τη μετατροπή του σε κορυφαίο επιμορφωτικό ίδρυμα ενισχύει την πολιτική εξωστρέφειας του φορέα ενδυναμώνοντας τη συνεργασία του με τη γαλλική Ecole Nationale d’ Administration (ENA).

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία επίσκεψης 10μελούς αντιπροσωπείας σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στη γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης που θα επιλεγούν βάσει των, έως τώρα, επιδόσεών τους.

Για τον λόγο αυτό έχει ήδη μεταβεί στο Παρίσι κλιμάκιο του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. υπό την Πρόεδρό του Παρασκευή Δραμαλιώτη και τον Αντιπρόεδρο Βασίλη Έξαρχο, το οποίο σε συνεργασία με τους ανθρώπους της ENA προετοιμάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν οι αριστούχοι σπουδαστές της Σχολής.

Στόχος των νέων εκπαιδευτικών κύκλων που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών είναι η ουσιαστική εξοικείωση των μελλοντικών αποφοίτων της Ε.Σ.Δ.Δ.Α. με τον τρόπο λειτουργίας της γαλλικής Δημόσιας Διοίκησης και η εμβάθυνση σε ζητήματα καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια διαδικτυακού προγράμματος επιμόρφωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ε.Σ.Δ.Δ.Α. τον Απρίλιο του 2021 με εκπαιδευτές εμπειρογνώμονες της γαλλικής ΕΝΑ και θέμα «Η Καινοτομία στον Δημόσιο Τομέα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές της Σχολής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν κεντρικούς φορείς και οργανισμούς του γαλλικού κράτους.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επικήδειος λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην κηδεία του Παντελή Κούρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 5 / 2021 , 15:05 από news_room Επικήδειος λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην κηδεία του Παντελή Κούρου Aγαπημένε μου φίλε, Η είδηση του θανάτου σου, κατ’ αντίθεση με την εν ζωή μακράν δημοσιότητας δράση σου, αποτέλεσε τη μόνη παρέκκλιση από τις αρχές […]

ΗΠΑ: Ένας 34χρονος σκότωσε δύο συναδέλφους του σε εργοστάσιο στην Αλαμπάμα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 16 / 6 / 2021 , 0:52 από news_room Ένας 34χρονος εργαζόμενος σε εργοστάσιο που κατασκευάζει πυροσβεστικούς κρουνούς, στο Άλμπερτβιλ της Αλαμπάμας, άνοιξε πυρ μέσα στον χώρο εργασίας του, σκοτώνοντας δύο συναδέλφους του και τραυματίζοντας άλλους δύο, προτού να βάλει τέλος στη ζωή του, ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα […]

Pin It on Pinterest