22 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Σύναξη των Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 10 / 2021 , 20:31 από news_room

Σύναξη των Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Πραγματοποιήθηκε την 6η Οκτωβρίου ε.ε., στο Σύδνεϋ, η 10η Σύναξη των Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Κατ’ αυτήν, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στους αγίους Αρχιερείς και τους εψηφισμένους, τους ενημέρωσε για τρέχοντα θέματα και πρωτοβουλίες της τοπικής Εκκλησίας, καθώς και για τις συναντήσεις και δραστηριότητές του κατά την ενδημία του στην Ελλάδα και την Κωνσταντινούπολη. Κατόπιν, μελετήθηκαν όλα τα θέματα της ημερησίας διατάξεως και ανακοινώνονται προς τον ευαγή κλήρο και τον φιλόχριστο λαό της Αυστραλίας τα εξής:

α. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 30η Σεπτεμβρίου ε.ε. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ προκάλεσε θλίψη στον Αρχιεπίσκοπό μας, στους Επισκόπου μας και σε όλο το πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Ευχαριστούμε από καρδίας όλους όσοι έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπάθειά τους για το ατυχές γεγονός, με πρώτο τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος, αμέσως μετά το άκουσμα της θλιβερής ειδήσεως, έσπευσε να επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο, προκειμένου να ενημερωθεί και να ευχηθεί για την ταχεία αποκατάσταση του ιστορικού και πνευματικού μνημείου της Αυστραλίας. Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός έχει κριθεί, προς το παρόν, ακατάλληλος για λειτουργική χρήση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τον λόγο αυτό, τις ανάγκες του Καθεδρικού Ναού θα εξυπηρετήσει, μέχρι και της αποκαταστάσεώς του, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Marrickville στο Σύδνεϋ. Εκεί θα τελεστούν και οι χειροτονίες των νέων Επισκόπων κατά τις ημερομηνίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

β. Αποφασίστηκε να εορταστεί σε εθνικό παναυστραλιανό επίπεδο η επέτειος συμπληρώσεως 30 ετών από την εκλογή της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως. Έτσι, την Παρασκευή, 22α Οκτωβρίου, ημέρα εκλογής του Πατριάρχου, θα τελεστεί τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Marrickville, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, στο τέλος της οποίας θα τελεστεί η χειροθεσία του νέου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Χριστοφόρου Κρικέλη. Θα ακολουθήσει Ιερατική Σύναξη των κληρικών των Περιφερειών Σύδνεϋ και Καμπέρας, στους παρακείμενους χώρους του ιδίου Ναού, κατά την οποία θα παρουσιαστεί το έργο και η συνεισφορά του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Εκκλησία και τον κόσμο. Το βράδυ της ιδίας ημέρας και ώρα 7.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Kingsford θα πραγματοποιηθεί, επετειακή εκδήλωση προς τιμήν του Παναγιωτάτου κατά την οποία θα ομιλήσουν, ο Θεοφιλέστατος εψ. Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Πρόχορος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Στέφανος, Προηγούμενος της Μονής Παντανάσσης, ο Ελλογιμώτατος κ. Μιχαήλ Αντωνιάδης, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Νοτίου Ουαλίας, ο Ελλογιμώτατος κ. Μάριος Μπάγος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ανδρέου, και η κ. Βασιλική Παπασταύρου, εκπρόσωπος των νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως, η χορωδία της Χριστιανικής Ενώσεως Σύδνεϋ θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια. Την εκδήλωση θα κατακλείσει με χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπός μας, ενώ θα μπορούν να την παρακολουθήσουν ζωντανά όσοι το επιθυμούν μέσω του διαδικτύου.

γ. Την ίδια ημέρα, 22α Οκτωβρίου, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία σε όλες τις έδρες των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών και θα ακολουθήσουν Ιερατικές Συνάξεις υπό τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους.

Πιο συγκεκριμένα για τις Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες Μελβούρνης και Νορθ-Κόουτ θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.

Για την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού.

Για την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου.

Για την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Βρισβάνης θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ οι ιερείς από την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Καμπέρας θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Σύδνεϋ.

δ. Η Εθνική Μητροπολιτική Χορωδία της Αυστραλίας, η οποία επρόκειτο να παρουσιάσει την πρώτη επίσημη εκδήλωσή της την 26η Νοεμβρίου ε.ε., στο Sydney Town Hall, προς τιμήν της συμπληρώσεως 30 ετών από την εκλογή του Πατριάρχου μας στον Πατριαρχικό Θρόνο, αναβάλλει την παρουσίασή της, λόγω των μέτρων της πανδημίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαρτίου 2022, σύμφωνα με τις οδηγίες του οικείου Δήμου.

ε. Επανειλημμένως έχει απασχολήσει το ευσεβές πλήρωμα της Αυστραλίας η αντικανονική και ανάδελφος συμπεριφορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ. Πρόσφατα, με πολλή λύπη πληροφορηθήκαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι ο κ. Ιωσήφ, ως μη ώφελε, είναι ο μοναδικός μάρτυς υπερασπίσεως αντιδίκου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (Consolidated Trust) σε δικαστική υπόθεση που εκκρεμεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Νοτίου Ουαλίας. Αυτό λύπησε και σκανδάλισε τον πιστό λαό του Θεού, ακόμη και αυτούς που είχαν γνωρίσει τον ειρημένο Ιεράρχη και τον είχαν σε εκτίμηση. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωσήφ χωρίς να γνωρίζει την υπόθεση και χωρίς να έχει ζητήσει ενημέρωση από τον Αρχιεπίσκοπο, όπως θα έπρεπε, προχώρησε σε μια πράξη η οποία στρέφεται εναντίον της τοπικής Εκκλησίας και η οποία παραβαίνει τους θείους και Ιερούς Κανόνες (14ος Αποστόλων, 2ος Β΄ Οικουμενικής Συνόδου, 20ος Πενθέκτης, κ.ά.). Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε ομοφώνως να προετοιμαστεί κανονικός φάκελος προς υποβολή στον Παναγιώτατο και εξέταση από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με σκοπό την προάσπιση του δικαίου και την προστασία της τοπικής εν Αυστραλία Εκκλησίας.

στ. Ο Σεβασμιώτατος και τα μέλη της Συνάξεως εύχονται σε όλους να έχουν υγεία και προτρέπουν τον πιστό λαό του Θεού να προσεύχεται για την απαλλαγή της ανθρωπότητας από την πανδημία, ακολουθώντας συνάμα τις οδηγίες των ειδικών.

Σχετικά Άρθρα

Τέσσερις άξονες πρωτοβουλιών και 1 δισ. ευρώ σε νέα μέτρα στήριξης των εισοδημάτων των πολιτών

Τέσσερις άξονες πρωτοβουλιών και 1 δισ. ευρώ σε νέα μέτρα στήριξης των εισοδημάτων των πολιτών

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 19 / 9 / 2023 , 19:03 από news_room Σε τέσσερις άξονες εντάσσονται οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών το επόμενο διάστημα, σε εξειδίκευση των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Χάρης Θεοχάρης και Θάνος Πετραλιάς. Στο […]

O Πρόεδρος Αναστασιάδης συγχαίρει τη νέα Κυβέρνηση στο Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 15 / 6 / 2021 , 0:59 από news_room Τα συγχαρητήριά του προς τον νέο Πρωθυπουργό και αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Ισραήλ για τον σχηματισμό Κυβέρνησης εκφράζει ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. O Πρόεδρος έγραψε: “Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό Νεφτάλι Μπένετ και τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό, […]