27 °C Athens, GR
23/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Ο Ελληνορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας γιορτάζει τα 100 χρόνια στην κοινότητα Charlotte Άφιξη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας Αγιασμός για την έναρξη της νέας Δικαστικής Χρονιάς στη Καστοριά Πειραιώς Σεραφείμ: Ο ΛΟΑΤΚΙ-σμός είναι μια σύγχρονη λυδία λίθος για την υποταγή στην «προοδευτική» παγκόσμια τάξη Η εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Αγίους Τόπους Ο επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Αρχιεπισκοπικός Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για την έναρξη της νέας Δικαστικής χρονιάς Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη – Γενικού Γραμματέα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη – Οι δηλώσεις του Προέδρου Κρεμλίνο: Αναπόφευκτη η αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στο Κίεβο και τους Ευρωπαίους συμμάχους του

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ για την ίδρυση του Υφυπουργείου Πολιτισμού

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 10 / 2021 , 20:36 από news_room

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ για την ίδρυση του Υφυπουργείου Πολιτισμού

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που πραγματοποιεί με τα πολιτικά κόμματα για συζήτηση του θέματος της ίδρυσης Υφυπουργείου Πολιτισμού, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ, κ. Χρίστο Χρίστου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Είχαμε συνάντηση σήμερα με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ, τον κ. Χρίσου, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Ως γνωστόν, το νομοσχέδιο βρίσκεται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού και εξετάζεται αυτή την περίοδο. Εδώ, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Χρίσου για τη γενική λογική και την “αρχιτεκτονική” του Υφυπουργείου που σχεδιάζουμε.

Υπογραμμίζω ξανά ότι έχουμε την ευκαιρία σήμερα, μετά από αρκετά χρόνια συζητήσεων, να υλοποιήσουμε ένα οραματισμό και ένα στρατηγικό στόχο, δηλαδή να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά, δίνοντας στην πολιτεία ένα θεσμικό όργανο, μια εξειδικευμένη δομή διακυβέρνησης για να ασκεί μια πιο συγκροτημένη πολιτική για τον πολιτισμό, κάτι το οποίο πιστεύω ότι είναι η επιθυμία όλων μας αλλά και η υποχρέωση σε μια χώρα της οποίας ο πλούτος είναι ο πολιτισμός και η Κύπρος σεμνύνεται για το μεγάλο βάθος αυτού του τόπου μέσα στην Ιστορία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χρίσου, άκουσα απόψεις, άκουσα και εισηγήσεις από την πλευρά του ΕΛΑΜ. Βεβαίως η εξέταση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί στη Βουλή που ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσει να εγκρίνει το νομοσχέδιο, για να μπορέσουμε να έχουμε το Υφυπουργείο».

Σχετικά Άρθρα

Με κατάνυξη και συγκίνηση οι Αγκαστινιώτες εκκλησιάστηκαν στην πατρώα γη της Αγκαστίνας

Με κατάνυξη και συγκίνηση οι Αγκαστινιώτες εκκλησιάστηκαν στην πατρώα γη της Αγκαστίνας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 10 / 2022 , 23:23 από news_room Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022, οι εκτοπισμένοι της Αγκαστίνας μαζεύθηκαν στον ιερό ναό Παναγίας Μακεδονιτίσσης για να τελέσουν τον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Άγιου Ιερομάρτυρα Θεράποντα Επισκόπου Κύπρου και του Οσίου Θεράποντα του εν Σίντα και Αγκαστίνα ασκήσαντος. […]

Εαρινές συναντήσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποχαιρετά την άνοιξη με μουσική, θέατρο και χορό μέσα από ένα νέο κύκλο διαδικτυακών προβολών στο www.dithepi.gr από 5 έως 30 Μαΐου. Μουσική Στις 13 Μαΐου εγκαινιάζεται ψηφιακά το «éαρ fέστιβαλ» που φιλοδοξεί να μετατρέψει τον τελευταίο μήνα της άνοιξης, σε μήνα σύγχρονης μουσικής, συστήνοντάς μας […]

Pin It on Pinterest