33 °C Athens, GR
17/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ για την ίδρυση του Υφυπουργείου Πολιτισμού

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 10 / 2021 , 20:36 από news_room

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ για την ίδρυση του Υφυπουργείου Πολιτισμού

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που πραγματοποιεί με τα πολιτικά κόμματα για συζήτηση του θέματος της ίδρυσης Υφυπουργείου Πολιτισμού, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ, κ. Χρίστο Χρίστου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Είχαμε συνάντηση σήμερα με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ, τον κ. Χρίσου, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Ως γνωστόν, το νομοσχέδιο βρίσκεται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού και εξετάζεται αυτή την περίοδο. Εδώ, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Χρίσου για τη γενική λογική και την “αρχιτεκτονική” του Υφυπουργείου που σχεδιάζουμε.

Υπογραμμίζω ξανά ότι έχουμε την ευκαιρία σήμερα, μετά από αρκετά χρόνια συζητήσεων, να υλοποιήσουμε ένα οραματισμό και ένα στρατηγικό στόχο, δηλαδή να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά, δίνοντας στην πολιτεία ένα θεσμικό όργανο, μια εξειδικευμένη δομή διακυβέρνησης για να ασκεί μια πιο συγκροτημένη πολιτική για τον πολιτισμό, κάτι το οποίο πιστεύω ότι είναι η επιθυμία όλων μας αλλά και η υποχρέωση σε μια χώρα της οποίας ο πλούτος είναι ο πολιτισμός και η Κύπρος σεμνύνεται για το μεγάλο βάθος αυτού του τόπου μέσα στην Ιστορία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χρίσου, άκουσα απόψεις, άκουσα και εισηγήσεις από την πλευρά του ΕΛΑΜ. Βεβαίως η εξέταση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί στη Βουλή που ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσει να εγκρίνει το νομοσχέδιο, για να μπορέσουμε να έχουμε το Υφυπουργείο».

Σχετικά Άρθρα

Την Τρίτη συνέρχεται η Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 7 / 2021 , 23:30 από news_room Συνέρχεται από αύριο Τρίτη 13 έως και την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Χειροτονία Διακόνου π. Αναστάσιου Κυρμιτσάκη, στους Αγίους Τόπους

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 10 / 2021 , 2:26 από news_room Εἰς νυκτερινήν θείαν Λειτουργίαν τῆς 1ης/14ης Ὀκτωβρίου 2021, ὥραν 1.00-3.00 π.μ. εἰς τόν Πανάγιον καί Ζωοδόχον Τάφον, ἔλαβε χώραν ἡ εἰς διάκονον χειροτονία τοῦ μοναχοῦ Ἀναστασίου Κυρμιτσάκη. Οὗτος διηκόνει ἐπί διετίαν ὡς δόκιμος μοναχός εἰς τόν Ναόν τῆς Ἀναστάσεως. Δοκιμασθείς καλῶς ἐκρίθη ἄξιος προσφάτως δι’ […]