28 °C Athens, GR
28/09/2022

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών έξω από τη Βουλή

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 10 / 2021 , 0:46 από news_room

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών έξω από τη Βουλή

Μαζικό παρών στη διπλή κινητοποίηση έδωσε τη Δευτέρα η εκπαιδευτική κοινότητα.

Η πορεία των καθηγητών και των δασκάλων που ξεκίνησε από το Εφετείο ενώθηκε μπροστά στη Βουλή με εκείνη των μαθητών και των φοιτητών που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, με αντικυβερνητικά συνθήματα και κοινό βηματισμό στα αιτήματα για ουσιαστική ενίσχυση του σχολείου και απόσυρση του νόμου για την αξιολόγηση.

Ειδικότερα, αρχικά οι εκπαιδευτικοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου εκδικαζόταν η έφεση του υπουργείου Παιδείας στην πρωτόδικη απόφαση για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, όπου το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι η αποχή της ΟΛΜΕ δεν είναι καταχρηστική και δεν διέταξε την απαγόρευση της συνέχισής της.

Παράλληλα, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών, καταλήγοντας στη Βουλή.

Η Φιλάνθη Γκιώνη, μαθήτρια Λυκείου από την Καισαριανή έθεσε πρώτα «τα υγειονομικά μας προβλήματα, τα οποία θέλουμε να λυθούνε άμεσα, γιατί μπορούνε να λυθούνε και είναι δικαίωμα των μαθητών και των καθηγητών να τα διεκδικούνε», ενώ για το θέμα της αξιολόγησης των καθηγητών ξεκαθάρισε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ, αλλά όχι με τη μορφή που θεσμοθετείται από το υπουργείο, διότι έτσι «συγκεκριμένοι δάσκαλοι θα μείνουν χωρίς δουλειά».

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών επισημαίνουν στις ανακοινώσεις τους, μεταξύ άλλων, πως το ΥΠΑΙΘ, με τις διαδικασίες της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, στοχεύει «στη διάλυση του δημόσιου σχολείου». Ειδικότερα, στοχεύει «στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, τον ανταγωνισμό μεταξύ τους και τη διαμόρφωση συνθηκών μεταβίβασης αρμοδιοτήτων εκτός του κεντρικού κράτους, που στο βάθος οδηγεί στην απόσυρση του κράτους από την ευθύνη παροχής δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά και καλεί τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο να αναζητήσουν χορηγούς και χρηματοδότες».

Μαθητές και φοιτητές καταγγέλλουν τις ελλείψεις σε υποδομές, ενώ αντιτίθενται και στα σχέδια για συγχωνεύσεις τμημάτων, προκειμένου, όπως λένε να καλυφθούν τα 6.000 κενά σε προσωπικό και ζήτησαν δωρεάν rapid test’s για όλους τους σπουδαστές και φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί και πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Κατά τον μαθητή Λυκείου από το Πέραμα Ξάνθο Γερμανάκο, «μέσα στα τμήματα είμαστε μαντρωμένοι 25 μαθητές, στην Κατεύθυνση είμαστε πάρα πολλοί. Μέχρι και πρόσφατα είχαμε κενά σε κατευθύνσεις της Γ’ Λυκείου. Αλλά δεν είναι μόνο στο δικό μου σχολείο το πρόβλημα. Υπάρχουν σχολεία, όπου τα παιδιά κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, σχολεία όπου τα κτίρια καταρρέουν κυριολεκτικά τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα γι’ αυτό».

Στις διαδηλώσεις έλαβαν συνολικά μέρος, σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότερα από 3.000 άτομα.

Πηγή: gr.euronews.com

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Τανάγρας και τον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αγίου Βλασίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 10 / 2021 , 5:22 από news_room Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Τανάγρας και τον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αγίου Βλασίου Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Nαό του Αγίου Αντωνίου Τανάγρας, […]

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 11 / 2020 , 21:42 από Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και σύντομη επάνοδο στα σημαντικά ποιμαντικά του καθήκοντα. Ακολουθήστε μας :

Pin It on Pinterest