18 °C Athens, GR
24/10/2021

Τελευταια Νέα
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έφτασε στο Ξενοδοχείο St. Regis – Adologala.gr Αρχιερατικό Συλλείτουργο στις 14 Νοεμβρίου στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα, Αλίμου για την αδελφοποίηση των Δήμων Κυθήρων & Αλίμου Στις Η.Π.Α. Έφτασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για τα 30έτη Πατριαρχικής διακονίας του Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου Η Aνακομιδή των λειψάνων του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού Λαμπρή εκδήλωση στο Σύδνεϋ για την επέτειο της 30ετηρίδος του Οικουμενικού Πατριάρχη Τον Πατριάρχη Θεόφιλο επισκέφθηκε ο Γενικός Ηγούμενος των Φραγκισκανών – Adologala.gr Σουηδία : Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τον σουηδικό φιλελληνισμό διοργάνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας ΗΠΑ: Κοινό μέτωπο ελληνικών & τριών ακόμα οργανώσεων στο Κογκρέσο για την αποφυγή της πώλησης των F-16 στην Τουρκία Πάπας: «Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου θα επισκεφθώ την Ελλάδα και την Κύπρο»

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών έξω από τη Βουλή

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 10 / 2021 , 0:46 από news_room

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών έξω από τη Βουλή

Μαζικό παρών στη διπλή κινητοποίηση έδωσε τη Δευτέρα η εκπαιδευτική κοινότητα.

Η πορεία των καθηγητών και των δασκάλων που ξεκίνησε από το Εφετείο ενώθηκε μπροστά στη Βουλή με εκείνη των μαθητών και των φοιτητών που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, με αντικυβερνητικά συνθήματα και κοινό βηματισμό στα αιτήματα για ουσιαστική ενίσχυση του σχολείου και απόσυρση του νόμου για την αξιολόγηση.

Ειδικότερα, αρχικά οι εκπαιδευτικοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου εκδικαζόταν η έφεση του υπουργείου Παιδείας στην πρωτόδικη απόφαση για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, όπου το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι η αποχή της ΟΛΜΕ δεν είναι καταχρηστική και δεν διέταξε την απαγόρευση της συνέχισής της.

Παράλληλα, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών, καταλήγοντας στη Βουλή.

Η Φιλάνθη Γκιώνη, μαθήτρια Λυκείου από την Καισαριανή έθεσε πρώτα «τα υγειονομικά μας προβλήματα, τα οποία θέλουμε να λυθούνε άμεσα, γιατί μπορούνε να λυθούνε και είναι δικαίωμα των μαθητών και των καθηγητών να τα διεκδικούνε», ενώ για το θέμα της αξιολόγησης των καθηγητών ξεκαθάρισε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ, αλλά όχι με τη μορφή που θεσμοθετείται από το υπουργείο, διότι έτσι «συγκεκριμένοι δάσκαλοι θα μείνουν χωρίς δουλειά».

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών επισημαίνουν στις ανακοινώσεις τους, μεταξύ άλλων, πως το ΥΠΑΙΘ, με τις διαδικασίες της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, στοχεύει «στη διάλυση του δημόσιου σχολείου». Ειδικότερα, στοχεύει «στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, τον ανταγωνισμό μεταξύ τους και τη διαμόρφωση συνθηκών μεταβίβασης αρμοδιοτήτων εκτός του κεντρικού κράτους, που στο βάθος οδηγεί στην απόσυρση του κράτους από την ευθύνη παροχής δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά και καλεί τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο να αναζητήσουν χορηγούς και χρηματοδότες».

Μαθητές και φοιτητές καταγγέλλουν τις ελλείψεις σε υποδομές, ενώ αντιτίθενται και στα σχέδια για συγχωνεύσεις τμημάτων, προκειμένου, όπως λένε να καλυφθούν τα 6.000 κενά σε προσωπικό και ζήτησαν δωρεάν rapid test’s για όλους τους σπουδαστές και φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί και πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Κατά τον μαθητή Λυκείου από το Πέραμα Ξάνθο Γερμανάκο, «μέσα στα τμήματα είμαστε μαντρωμένοι 25 μαθητές, στην Κατεύθυνση είμαστε πάρα πολλοί. Μέχρι και πρόσφατα είχαμε κενά σε κατευθύνσεις της Γ’ Λυκείου. Αλλά δεν είναι μόνο στο δικό μου σχολείο το πρόβλημα. Υπάρχουν σχολεία, όπου τα παιδιά κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, σχολεία όπου τα κτίρια καταρρέουν κυριολεκτικά τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα γι’ αυτό».

Στις διαδηλώσεις έλαβαν συνολικά μέρος, σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότερα από 3.000 άτομα.

Πηγή: gr.euronews.com

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επισκέψεις εργασίας σε Λετονία και Λιθουανία πραγματοποιεί ο Υπουργός Εξωτερικών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Επισκέψεις εργασίας σε Λετονία και Λιθουανία πραγματοποιεί ο Υπουργός Εξωτερικών  Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχώρησε χθές για τη Λετονία και τη Λιθουανία, όπου θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις εργασίας το επόμενο διήμερο. Ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει σήμερα Τετάρτη, 5 Μαΐου, στη Ρίγα, κατ’ ιδίαν συνάντηση και διμερείς διαβουλεύσεις […]

Ελληνικής καταγωγής μια από τις κορυφαίες μαθήτριες του Queensland

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 12 / 2020 , 14:56 από news_room Η ελληνικής καταγωγής μαθήτρια Ματίνα Σάμιος είναι μια από τις κορυφαίες μαθήτριες του among Queensland για το 2020. Στις απολυτήριες εξετάσεις της πολιτείας που είναι συγχρόνως και εισαγωγικές για το πανεπιστήμιο η 18χρονη Ματίνα συγκέντρωσε 99.95 βαθμούς (Australian Tertiary […]

Pin It on Pinterest