14 °C Athens, GR
30/11/2021

Τελευταια Νέα
Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιου – Adologala.gr Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Ημέρα τιμής και μνήμης για την Εθνική Αντίσταση και τη θυσία των Σπαρτιατών στο Μονοδένδρι Πανηγυρικός Εσπερινός Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στη Λευκωσία – Adologala.gr Τροπολογία για τη διαφημιστική δραστηριότητα του δημοσίου και την ΕΡΤ Η ΠτΔ εγκαινίασε την έκθεση «Αναζητώντας την αθανασία. Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου» Σε συναγερμό η βόρεια Γαλλία λόγω της κακοκαιρίας Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Επίσκεψη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον νέο Πρέσβη του Ισραήλ Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ήπειρο και Τρίκαλα – Kαταπτώσεις βράχων στην Καρδίτσα Τουρκία: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε καταιγίδα στην Κωνσταντινούπολη

Στην τελετή απονομής του Βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “Αθηναγόρας” παρέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Adologala.gr

Στην τελετή απονομής των Βραβείων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 31 / 10 / 2021 , 22:34 από news_room

Στην τελετή απονομής του Βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “Αθηναγόρας” παρέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Adologala.gr

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος και ο Δρ. Αντώνιος Ι. Λιμπεράκης, Εθνικός Διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, απένειμαν το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “Αθηναγόρας” στον Δρ. Albert Bourla, τον Dr. Ugur Sahin και τον Dr. το ετήσιο Βραβείο του Άρχοντα. Ο Alex Azar, πρώην Γραμματέας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, υπηρέτησε ως Master of Ceremonies.

Στην τελετή απονομής των Βραβείων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Adologala.gr Στην τελετή απονομής των Βραβείων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Adologala.gr Στην τελετή απονομής των Βραβείων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Adologala.gr Στην τελετή απονομής των Βραβείων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Adologala.gr Στην τελετή απονομής των Βραβείων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Adologala.gr

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι : «Έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από τότε που μπορέσαμε να είμαστε παρόντες σε αυτή την υπέροχη περίσταση, που ονομάστηκε από τον δίκαιο και αείμνηστο προκάτοχό μας στον Οικουμενικό Θρόνο, Πατριάρχη Αθηναγόρα. Εκείνο το βράδυ, τονίσαμε τη σημασία του έργου του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, και πρέπει να το κάνουμε ξανά τώρα. Οι Άρχοντες υπήρξαν ένας αληθινός και σταθερός πυλώνας υποστήριξης για τη Μητέρα Εκκλησία με τρόπους που συχνά δεν είναι αμέσως εμφανείς στον περιστασιακό παρατηρητή. Προσφέρουν πολύ αναγκαία συνηγορία και πόρους, ώστε οι πνευματικές πρωτοβουλίες της Μητέρας Εκκλησίας να μπορούν να ασκούνται αποτελεσματικά και χωρίς περιορισμούς. Αρκεί να αναφέρουμε ότι με την ίδρυση του Ιδρύματος, που ονομάστηκε για το ταπεινό μας πρόσωπο, το οποίο γιορτάσαμε χθες το βράδυ, οι Άρχοντες του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα έχουν περάσει σε ένα νέο και εξέχον επίπεδο παγκόσμιας ηγεσίας. Όπως πάντα, διέπρεψαν σε ό,τι κάνουν, σε συνεργασία με τον Έξαρχο τους, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, και με τη σοφή καθοδήγηση του πνευματικού τους συμβούλου, Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου, Αλέξανδρου Καρλούτσου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Άρχοντες, ιδιαίτερα τον Εθνικό Διοικητή Δρ. Αντώνη Λιμπεράκη, και όλους εσάς που κάνατε αυτές τις προσπάθειες καρποφόρες».

Διαβάστε επίσης:

Τον λόγο έλαβε και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους τρεις άνδρες, που τιμώνται για την ανάπτυξη εμβολίων Covid-19 με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα: «Είμαι και προσωπικά ευγνώμων και ευγνώμων εκ μέρους της Εκκλησίας και όλων των ανθρώπων καλής θέλησης σε αυτούς τους λαμπρούς επιστήμονες. Μέσω της ηγεσίας τους, της σκληρής δουλειάς των ομάδων τους και με τη χάρη του Θεού, υπήρξαν ηγέτες στην παραγωγή και την παράδοση εμβολίων που σώζουν ζωές. Κανείς φέτος δεν αξίζει περισσότερο αυτό το τιμητικό βραβείο από αυτούς τους τρεις άνδρες, που έχουν κάνει τόσα πολλά για να βγάλουν τον κόσμο από αυτή τη μάστιγα που έχει καταστρέψει τόσες πολλές ζωές».

Ακόμα, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των Δρ. Bourla, Sahin και Yancopoulos στην προσπάθεια να μπει ένα τέλος στην παγκόσμια πανδημία, ο Εθνικός Διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, διοργανωτή της βραδιάς, Anthony Limberakis, σημείωσε: «Ως γιατρός ο ίδιος, έχω δει από κοντά τη φρίκη του Covid-19 και έτσι έχω βαθιά επίγνωση του μεγάλου καλού πουέχουν καταφέρει αυτοί οι άνδρες, παρέχοντας αυτά τα εμβόλια στον κόσμο γρήγορα και με ασφάλεια. Η υπηρεσία που έχουν προσφέρει είναι πραγματικά μεταμορφωτική και έχει δώσει ξανά ελπίδα στον κόσμο. Όλοι τους οφείλουμε ένα βαθύ χρέος ευγνωμοσύνης».

Ο Δρ. Albert Bourla είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer από τον Ιανουάριο του 2019. Οδήγησε την ομάδα επιστημόνων και συναδέλφων του, σε συνεργασία με την BioNTech, στην επίτευξη ενός άνευ προηγουμένου επιτεύγματος: αυτού της ανάπτυξης και διανομής του πρώτου εμβολίου στον κόσμο κατά του COVID-19 σε 300 ημέρες. Κατείχε πολλές άλλες ηγετικές θέσεις στην Pfizer, συμπεριλαμβανομένου του Chief Operating Officer και του Group President της Pfizer Innovative Health, που περιελάμβανε τους επιχειρηματικούς ομίλους Consumer Healthcare, Inflammation & Immunology, Internal Medicine, Oncology, Rare Disease and Vaccines. Δημιούργησε, επίσης, την ομάδα Patient and Health Impact, αφιερωμένη στην αύξηση της πρόσβασης των ασθενών, στην επίδειξη της αξίας των φαρμάκων της Pfizer και στην καινοτομία των επιχειρηματικών μοντέλων. Είναι Διδάκτωρ Κτηνιατρικής και κάτοχος Ph.D. στη Βιοτεχνολογία της Αναπαραγωγής από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Δρ. Ugur Sahin, Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, είναι γιατρός, ανοσολόγος και ηγέτης στην ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων για την καταπολέμηση του καρκίνου και των μολυσματικών ασθενειών. Ο Sahin και ξεκίνησε και επιβλέπει το «Project Lightspeed», την ιστορική ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου mRNA για τον COVID-19, μεταβαίνοντας από τις εργαστηριακές και κλινικές δοκιμές στην υπό όρους έγκριση μέσα σε μια άνευ προηγουμένου περίοδο 11 μηνών. Είναι, επίσης, Πρόεδρος του Επιστημονικού Διοικητικού Συμβουλίου του Helmholtz Institute for Translational Oncology (HI-TRON), στο Mainz.

Διαβάστε επίσης:

 

Ο George D. Yancopoulos, M.D., Ph.D., έχει δημιουργήσει τη Regeneron μαζί με τον Len Schleifer ως Πρόεδρο και Επικεφαλής Επιστημονικό Υπεύθυνο τα τελευταία 30 χρόνια. Η Regeneron εφευρίσκει φάρμακα που μεταμορφώνουν τη ζωή για άτομα με σοβαρές ασθένειες. Είναι κάτοχος περισσότερων από 100 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και κύριος εφευρέτης των εννέα εγκεκριμένων από τον FDA φαρμάκων και τεχνολογιών της Regeneron. Είναι ο βασικός μοχλός της μοναδικής επιστημονικής κουλτούρας και της επιτυχημένης μηχανής ανακάλυψης και ανάπτυξης φαρμάκων της Regeneron, η οποία περιλαμβάνει το πρόγραμμα COVID-19 της εταιρείας για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης πανδημίας με ένα ερευνητικό κοκτέιλ αντισωμάτων. Έλαβε το M.D και το Ph.D. από το Πανεπιστήμιο Columbia και έγινε καθηγητής βιολογίας στα 28 του. Γεννήθηκε το 1959 από Έλληνες γονείς μετανάστες στις ΗΠΑ.

Το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας» καθιερώθηκε το 1986 από το Εθνικό Συμβούλιο του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου, Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική. Το βραβείο πήρε το όνομά του από έναν από τους μεγάλους εκκλησιαστικούς ηγέτες του 20ου αιώνα, τον αείμνηστο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Αθηναγόρα Α’. Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στο Ετήσιο Δείπνο του Τάγματος σε άτομο ή οργανισμό για την εξαίρετη δράση του, το σκοπό και την αφοσίωση, το ενδιαφέρον για τα βασικά δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία όλων των ανθρώπων.

Στην τελετή απονομής των Βραβείων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Adologala.gr

Στους προηγούμενους παραλήπτες περιλαμβάνονται: Πρόεδρος Joseph R. Biden (κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Αντιπροέδρου), πρώην Πρόεδρος Jimmy Carter, ο πρώην Πρόεδρος George H. W. Bush και η Πρώτη Κυρία Barbara Bush, ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo, ο βραβευμένος με Νόμπελ και πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο νομπελίστας Elie Wiesel και η Μητέρα Τερέζα της Καλκούτας.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μόρφου Νεόφυτος: Η προσκύνηση των ιερών εικόνων και των αγίων λειψάνων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 11 / 2021 , 2:04 από news_room Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴ Θεία Λειτουργία τῆς ἑορτῆς τοῦ ὁσίου Σωζομένου τοῦ ἐν Γαλατείᾳ Μόρφου, ποὺ τελέσθηκε στὸ ὁμώνυμο πανηγυρίζον ἱερὸ Ἐξωκκλήσι τοῦ Ὁσίου στὴν κοινότητα Γερακιῶν, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (20.11.2021). Ψάλλει ὁ πρωτοψάλτης τῆς Ἱερᾶς […]

Νέο στάδιο ανάπτυξης της Κίνας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 2 / 5 / 2021 , 18:48 από news_room Πεκίνο | Ένα άρθρο του Προέδρου Xi Jinping σχετικά με το νέο στάδιο ανάπτυξης της Κίνας, τη νέα φιλοσοφία ανάπτυξης και το νέο πρότυπο ανάπτυξης δημοσιεύθηκε την 1η Μαΐου. Το άρθρο του Προέδρου Xi, επίσης γενικού γραμματέα της Κεντρικής […]

Pin It on Pinterest