27 °C Athens, GR
17/08/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για τους αποδήμους θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κώου Ναθαναήλ – Adologala.gr Μουσουλμάνους και Χριστιανούς Αιγυπτίους δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας – Adologala.g Ενεργειακή κρίση και αυξήσεις τροφίμων αυξάνουν την ακραία φτώχεια – Τι οικονομικό ανάχωμα θα δούμε από τον Σεπτέμβρη του 2022 Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια – Adologala.gr Συλλυπητήρια Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου στον Κόπτη Προκαθήμενο για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε Κοπτική Εκκλησία – Adologala.gr Βέρμιο-Παναγιά Σουμελά: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Μάνα του Ποντιακού Ελληνισμού – Adologala.gr Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Οι προσφυγοπούλες Παναγιές κουβαλούν τον πόνο των πατέρων μας» – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Φιλιππούπολη – Adologala.gr Το MaGic CiRcuS Show στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά

Σε νοσοκομείο των Η.Π.Α, προληπτικά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά από αδιαθεσία – Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Αγ. Σοφίας στην Ουάσιγκτον

Pan-Orthodox Chorastasia held at Saint Sophia Cathedral in Washington, DC on Sunday, October 24, 2021.

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 10 / 2021 , 23:50 από news_room

Σε νοσοκομείο των Η.Π.Α, προληπτικά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά από αδιαθεσία – Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Αγ. Σοφίας στην Ουάσιγκτον

Ο παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αφού έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και αφού διανυκτέρευσε το πρωί της 24ης Οκτωβρίου 2021 αισθάνθηκε αδιαθεσία από το πολύωρο ταξίδι αλλά και το τζετ λακ και γιατροί τον προέτρεψαν να ξεκουραστεί και να παραμείνει για εξετάσεις σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον. Η κατάσταση του δεν εμπνέει κάτι το ανησυχητικό και ο Προκαθήμενος των Ορθοδόξων θα διανυκτερεύσει σήμερα στο νοσοκομείο, προληπτικά.

Την ίδια ώρα, λίγο αργότερα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία πλήθους ιεραρχών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής καθώς και του σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου και του σεβ. Μητροπολίτη Προικονήσου κ.κ. Ιωσήφ. Στην ακολουθία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέροντος Χαλκηδόνος κ.κ. Εμμανουήλ και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι άλλων εκκλησιών.

Φωτογραφίες από την ακολουθία της Θείας Λειτουργίας : 

Pan-Orthodox Chorastasia held at Saint Sophia Cathedral in Washington, DC on Sunday, October 24, 2021. Pan-Orthodox Chorastasia held at Saint Sophia Cathedral in Washington, DC on Sunday, October 24, 2021. Pan-Orthodox Chorastasia held at Saint Sophia Cathedral in Washington, DC on Sunday, October 24, 2021. Pan-Orthodox Chorastasia held at Saint Sophia Cathedral in Washington, DC on Sunday, October 24, 2021. Pan-Orthodox Chorastasia held at Saint Sophia Cathedral in Washington, DC on Sunday, October 24, 2021.

Κατά την ακολουθία ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στην σύντομη ομιλία του σημείωσε αφού καλωσόρισε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ.κ. Εμμανουήλ και τους λοιπόν ιεράρχες. κληρικούς και λαϊκούς :«Έχουμε την άφατη ευλογία σήμερα να εγκαταστήσουμε τους νεοσύστατους «Γερουσιαστές για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό». Και αυτό είναι, πράγματι, μια διάκριση της υψηλότερης τάξης. Οι Γερουσιαστές είναι μια ελίτ ομάδα κληρικών, λαϊκών και λαϊκών, που υπηρέτησαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής με διάφορες και εξαιρετικά σημαντικές ικανότητες για δεκαετίες. Αντιπροσωπεύουν μια συλλογική μνήμη της θεσμικής Εκκλησίας που είναι ανεκτίμητη για το μέλλον μας ως μια αναπτυσσόμενη και ευημερούσα Κοινότητα εν Χριστώ. Η σημερινή προαγωγή τους από τον Σεβασμιώτατο Γέροντα Μητροπολίτη Χαλκηδόνας Εμμανουήλ φανερώνει τη σημασία και την ανεκτίμητη αξία τους για το σύνολο της Αρχιεπισκοπής. Αυτοί οι ευσεβείς άνδρες και γυναίκες ενώπιον σας σήμερα είναι οικονόμοι διαφόρων διακονιών εντός της Εκκλησίας. Αλλά όλοι έχουν «εκατονταπλάσια παραγωγή» μέσα από τη συγκομιδή ηγεσίας τους. Σκύβουν το κεφάλι για να λάβουν την ευλογία Σου για να συνεχίσουν την υπηρεσία τους σε αυτήν την Επαρχία και στη Μεγάλη Εκκλησία του Χριστού. Καθώς υπηρετούν ως αυτεπάγγελτα μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, οι συμβουλές και η καθοδήγησή τους είναι ανεκτίμητες. Παρακαλούμε ταπεινά να τους χαρίσεις την αρχιπατρική σου ευλογία, ώστε με υγεία και πνευματική ευημερία να συνεχίσουν να διακονούν το Σώμα του Χριστού. Παρακαλούμε τις προσευχές σας για αυτούς τους Γερουσιαστές της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, ώστε να υψώνουν πάντα τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού – το έμβλημά μας – και να μεγαλώνουν την εκτίμηση των ελληνικών ιδεωδών και της Παιδείας μας, εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.

Στην συνέχεια οι παρευρισκόμενοι αρχιερείς και κληρικοί παρακάθησαν σε γεύμα στο οποίο ο σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος αφού τους ευχαρίστησε και τους καλωσόρισε σημείωσε (ακολουθεί ολόκληρος ο χαιρετισμός :

Αξιότιμοι Προσκεκλημένοι,

Θα ήθελα να καλωσορίσω προσωπικά όλους εσάς σε αυτό το εορταστικό γεύμα ευχαριστώντας για τη συμμετοχή σας στη Θεία Λειτουργία που μόλις τώρα ολοκληρώσαμε.

Λέω, «ολοκληρώθηκε», αλλά για εμάς τους Ορθοδόξους, έχουμε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος να παραμένουμε σε κοινωνία ο ένας με τον άλλον ανά πάσα στιγμή, και ειδικά εδώ σε αυτή τη «Γιορτή Αγάπης».

Η παρουσία μας εδώ σήμερα επιβεβαιώνει την καθολική κοινωνία που ενώνει όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο. γιατί έχουμε έναν «Οικουμενικό» Πατριάρχη. Και ο Παναγιώτατος υπηρέτησε όλη την Ορθοδοξία σε αυτή τη διακονία του ελέους για τριάντα χρόνια — τον μακροβιότερο Πατριάρχη στην ιστορία της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί στις Ηνωμένες Πολιτείες — ένα ευημερούν και ισχυρό έθνος με σχετικά πρόσφατη εμφάνιση στην παγκόσμια σκηνή — πρέπει να έχουμε κατά νου τις σχέσεις μας με όλες τις μητρικές μας Εκκλησίες.

Διαβάστε επίσης:

Είμαι ιδιαίτερα βαθύτατα ευγνώμων για την επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, αφού η σεβαστή παρουσία του και μόνο θυμίζει όλες τις Οικουμενικές Συνόδους που έγιναν στη σφαίρα της Κωνσταντινούπολης. Υπάρχει η Νίκαια, καθώς και η Έφεσος και η Χαλκηδόνα. Αυτοί δεν είναι πρώην Άγιοι της Μεγάλης Εκκλησίας, αλλά μάλλον αρχαίοι και ιστορικοί Άγιοι που εξακολουθούν να αντηχούν με τον απόηχο του ένδοξου παρελθόντος τους.

Όλοι εδώ έχουμε συνδέσεις με τις μεγάλες παραδόσεις της Πενταρχίας – είτε άμεσα είτε έμμεσα. Και έτσι, δεν μπορούμε ποτέ να ξεχάσουμε αυτούς τους μεγάλους «Οίκους της Ορθοδοξίας». γιατί πληροφορούν κάθε πτυχή της Παράδοσης της Εκκλησίας.

Ας ευχηθούμε λοιπόν συλλογικά στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας Βαρθολομαίο – που αδιάκοπα και ανιδιοτελώς μας οδηγεί στην τελειότητα της πίστης μας και στη δόξα της Ορθοδοξίας μας – πολλά πολλά χρόνια ακόμη με υγεία και δύναμη στην γόνιμη, δυναμική και θεόπνευστη Πατριαρχική του διακονία.

Φωτογραφίες : Δ. Πανάγος – Πηγή : GOA

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επισκέψεις Ν. Χαρδαλιά σε μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αττική

Επισκέψεις Ν. Χαρδαλιά σε μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αττική

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 11 / 4 / 2022 , 17:00 από news_room Μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αττική επισκέφθηκε, σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ανακοινώθηκε, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επισκέφθηκε το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), το 725 Τάγμα Μηχανικού (725 […]

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σχετικά με την προκλητική επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 27 / 11 / 2020 , 0:39 από Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σχετικά με την προκλητική, επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας: Όπως γνωρίζετε, η Τουρκία, κλιμακώνοντας  την  προκλητική, επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της,  ανακοίνωσε ότι επεκτείνει  μέχρι και τις 29/11,  τις  σεισμικές της έρευνες. Η Τουρκία, […]

Pin It on Pinterest