26 °C Athens, GR
11/08/2022

Τελευταια Νέα
1,7 εκατομμύρια αδικημένοι με το Fuel Pass 2 – Έλαβαν 15€ λιγότερα Την λαϊκή αγορά της Καστοριάς επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Καλλίνικος – Adologala.gr Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενισχύει το αποτύπωμά του στο χάρτη των «πράσινων» αεροδρομίων της Ευρώπης Με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη συναντήθηκε η Υπουργός Πολιτισμούς Λίνα Μενδώνη Δυτική Όχθη: Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής Αμερικής Ελπιδοφόρος: Άμεση διάθεση 350.000$ για την ανοικοδόμηση του Νοσοκομείου του Βαλουκλή – Adologala.gr Οικουμενικός Πατριάρχης: Προσευχηθείτε όλοι για την κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία – Adologala.gr Στον Ιερό Ναό του Απόστολου Βαρνάβα λειτούργησε ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος – Adologala.gr Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονα στους Αγίους Τόπος – Adologala.gr Καταληψίες κατέλαβαν ιδιοκτησία του Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα – Adologala.gr

Οικουμενικός & Πάπας παρευρέθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Λατερανού για την ίδρυση Έδρας Οικολογίας και Περιβάλλοντος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 10 / 2021 , 14:47 από news_room

Οικουμενικός & Πάπας παρευρέθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Λατερανού για την ίδρυση Έδρας Οικολογίας και Περιβάλλοντος

H Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μαζί με την Α. Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο παρέστησαν σήμερα, Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021, στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο του Λατερανού, κατά την τελετή ιδρύσεως της έδρας Οικολογίας και Περιβάλλοντος, που φέρει το όνομα του Πάπα και του Οικουμενικού Πατριάρχου. 

Στο κατάμεστο από Καρδιναλίους, κληρικούς, ακαδημαϊκούς, μέλη του Διπλωματικού Σώματος και φοιτητές αμφιθέατρο μίλησαν η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Εξοχ. κυρία Audrey Azoulay, ο Σεβ. Καρδινάλιος Angelo De Donatis, Καγκελλάριος του Πανεπιστημίου, ο Εντιμ. κ. Vincenzo Buonomo, Πρύτανης και στο τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας.

Η έδρα αυτή της UNESCO, όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές, θα συμβάλει στην καλύτερη γνώση των θεμάτων της προστασίας του περιβάλλοντος, αυτού του δώρου του Θεού προς την ανθρωπότητα.

Το απόγευμα οι δύο Εκκλησιαστικοί Ηγέτες συμμετείχαν στην καταληκτήρια εκδήλωση της ετήσιας συνάντησης που οργάνωσε και εφέτος η κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου στον ιστορικό χώρο του Κολοσσαίου. 

Στην εκδήλωση αυτή παρέστησαν εκπρόσωποι και των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών Μόσχας, Σερβίας και Ρουμανίας, καθώς και των λοιπών Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών και λοιπών Ομολογιών και θρησκευτικών Κοινοτήτων. Την εκδήλωση χαιρέτισε και η Εξοχ. κ. Angela Merkel, Καγκελλάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. 

Το βράδυ ο Πατριάρχης ευλόγησε την τράπεζα στην κατοικία της Πρέσβεως του Λιβάνου στην Ιταλία Εξοχ. κ. Mira Dahir.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ για θέματα ενέργειας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 7 / 2021 , 0:43 από news_room Οι τελευταίες εξελίξεις σε θέματα πολιτικών στον τομέα της ενέργειας, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και οι επενδυτικές προοπτικές στην Ελλάδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαδικτυακής συνάντηση της Ομάδας «Ενέργεια» του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της […]

Το Πασχάλιο μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου

Το Πασχάλιο μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 17:02 από news_room Ας υποδεχτούμε την αυγή που γλυκοχαράζει εντός μας. Ας ζήσουμε στο φως του Χριστού! Φως γεμάτο από αγάπη και έλεος για όλα τα δημιουργήματα! Φως χωρίς ίχνος κατάκρισης για κανέναν! Φως καθαρότατο και διαυγέστατο, γεμάτο ταπείνωση και ειλικρίνεια! Ας […]

Pin It on Pinterest