17 °C Athens, GR
24/10/2021

Τελευταια Νέα
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έφτασε στο Ξενοδοχείο St. Regis – Adologala.gr Αρχιερατικό Συλλείτουργο στις 14 Νοεμβρίου στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα, Αλίμου για την αδελφοποίηση των Δήμων Κυθήρων & Αλίμου Στις Η.Π.Α. Έφτασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για τα 30έτη Πατριαρχικής διακονίας του Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου Η Aνακομιδή των λειψάνων του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού Λαμπρή εκδήλωση στο Σύδνεϋ για την επέτειο της 30ετηρίδος του Οικουμενικού Πατριάρχη Τον Πατριάρχη Θεόφιλο επισκέφθηκε ο Γενικός Ηγούμενος των Φραγκισκανών – Adologala.gr Σουηδία : Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τον σουηδικό φιλελληνισμό διοργάνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας ΗΠΑ: Κοινό μέτωπο ελληνικών & τριών ακόμα οργανώσεων στο Κογκρέσο για την αποφυγή της πώλησης των F-16 στην Τουρκία Πάπας: «Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου θα επισκεφθώ την Ελλάδα και την Κύπρο»

Με σημαντικό πλεόνασμα έκλεισε το 2020 για τον Δήμο Αθηναίων, παρά την πανδημία

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 4 / 10 / 2021 , 20:53 από news_room

Με σημαντικό πλεόνασμα έκλεισε το 2020 για τον Δήμο Αθηναίων, παρά την πανδημία

Με πλεόνασμα 18,4 εκατ. ευρώ και παρά την πανδημία, έκλεισε το 2020 για τον Δήμο Αθηναίων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ισολογισμού και των Αποτελεσμάτων Χρήσεως οικονομικού έτους 2020, που συζητήθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, που ήταν και ο εισηγητής, οι υποχρεώσεις του δήμου προς τρίτους (ιδιώτες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία), εξυπηρετούνται κανονικά και ο δήμος δεν οφείλει. Επίσης, ο δείκτης ρευστότητας παραμένει υψηλός, παρά τη μείωση των ταμειακών διαθεσίμων με την καταβολή 14 εκατ. ευρώ για την εξόφληση υποχρεώσεων και επιπλέον αμοιβών για το προσωπικό που προσελήφθη λόγω πανδημίας. Τα παραπάνω, υπογράμμισε, «αποδεικνύουν την στιβαρή και φερέγγυα κατάσταση του δήμου».

Ακόμη σημείωσε, ότι «υπάρχει μια τεράστια διαφορά με το παρελθόν. Στην οικονομική κρίση ο δήμος είχε επιλέξει το δρόμο των οριζόντιων αιματηρών περικοπών, παγώνοντας έργα και υπηρεσίες. Εμείς πράξαμε ακριβώς το αντίθετο. Διεύρυνε ο δήμος το έργο και τις υπηρεσίες του. Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα των τελευταίων ετών. Μόνο για το 2020 έφθασε τα 114 εκατ. ευρώ». Ακόμη, τόνισε ότι «η επιβάρυνση του χρέους είναι υγιής. Με εξυπηρετούμενα δάνεια, λόγω της ταμειακής ρευστότητας του δήμου. Παραμένουμε με υπερηφάνεια ένας από τους καλύτερους δήμους της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Οίκο Αξιολόγησης, Moody’s».

Από την «Ανοιχτή Πόλη», ο Κώστας Αλεξίου επισήμανε ότι δεν αποτυπώνεται «το καθαρό νούμερο της υστέρησης εσόδων στα lockdown» και τα έργα του «Φιλόδημου» που εκτελεί ο δήμος είναι εκείνα που είχαν εγκριθεί επί Σκουρλέτη στο υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης, ανέφερε ότι στα οικονομικά στοιχεία, είναι «σοβαρό πρόβλημα το πώς υπολογίζονται οι αποσβέσεις. Δεν έχει στόχευση στο να αποτυπώνονται πλήρως και απολύτως τα σοβαρά θέματα, όπως καταγράφονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα». Πέραν αυτών, χαρακτήρισε «άρτιο» τον ισολογισμό, «κατόρθωμα» ότι υπήρξε πλεόνασμα, παρά τις συνθήκες και «άθλο» τα εισπραχθέντα ανταποδοτικά.

Ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ» Γιώργος Μπρούλιας, επισήμανε ότι και επί προηγούμενης δημοτικής Αρχής ήταν πλεονασματικοί οι προϋπολογισμοί, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικές οι διαφορές και οι καταστάσεις με την οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών. Εκτός των άλλων, πρόσθεσε, ο δήμος τώρα είχε «90 εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα». Ακόμη σημείωσε, ότι «ευχάριστο γεγονός» είναι η μείωση των δανείων και των τοκοχρεολυσίων. «Ο προγραμματισμός αυτός ξεκίνησε το 2015» είπε. Τέλος, ανέφερε ότι καταγράφεται χαμηλή εκτέλεση απορρόφησης έργων.

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Στέλιος Λάμπρου, ανέφερε ότι «τα έργα καρκινοβατούν», παρέμεινε «καθηλωμένη η κρατική χρηματοδότηση παρά τις αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας», η κυβέρνηση «δεν έδωσε ούτε τα προϋπολογισθέντα, με ανοχή της δημοτικής Αρχής, ενώ την ίδια περίοδο της πανδημίας το μεγάλο κεφάλαιο χρηματοδοτήθηκε πλουσιοπάροχα».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα για την Ελλάδα», Γιώργος Καραμπελιάς, ζήτησε τα έργα του δήμου να στρέφονται στις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, στις οποίες τείνουν να δημιουργηθούν γκέτο.

Τέλος, η Ντίνα Ρέππα, επικεφαλής της παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα», είπε ότι πρόκειται για ισολογισμό «ταξικής μεροληψίας».

 

Πηγή φωτογραφίας: @AthensMayor

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Θ. Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του «Σημάντρου» – Ευκαιρία και για αποφυγή συνωστισμού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 14:25 από news_room Άρχησε σήμερα Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2020 η τέλεση της Θείας Λειτουργίας της ενορίας μας στο Παρεκκλήσιο των Ταξιαρχών του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Σήμαντρο». Κάθε Κυριακή πρωί, στις 9.00 θα τελείται ο Όρθρος και αμέσως μετά (10.15) η Θεία […]

Ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων «Τουρισμός για όλους» 2020

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 25 / 7 / 2020 , 16:37 από adologala.gr Περιγραφή Λαμβάνοντας υπόψη την με α.π. 9022/17.6.2020 Κ.Υ.Α. (Β’ 2393) Πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους και τα οριζόμενα στην με α.π. 9126/17.6.2020 (ΑΔΑ: ΨΡ73465ΧΘΟ-51Θ) Δημόσια Πρόσκληση προς Δικαιούχους και Παρόχους Καταλυμάτων για το Πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους, και έπειτα από […]

Pin It on Pinterest