14 °C Athens, GR
21/10/2021

Καστορίας Καλλίνικος : «Θα προσπαθήσω να συνεχίζω το έργο του μακαριστού Σεραφείμ» – Συνέντευξη στο Kastoria FM 9.15

Η-χειροτονία-του-Μητροπολίτη-Καστορίας-κ.κ.-Καλλίνικου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 10 / 2021 , 23:06 από news_room

Συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Kastoria FM έδωσε ο σεβασμιώτατος, νέος, μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος. Ο κ. Καλλίνικος λίγες ημέρες μετά την εκλογή του στον μητροπολιτικό θρόνο της τοπικής εκκλησίας της Καστοριάς και λίγες ώρες αργότερα από την χειροτονία σε επίσκοπο-μητροπολίτη μίλησε στο ραδιόφωνο της πόλης της Καστοριάς και δήλωσε:« Είμαι πολύ χαρούμενος διότι η Καστοριά είναι μία ιστορική πόλη και μητρόπολη και αναμένω πότε θα έρθω για να γνωριστούμε. Στις αρχές Νοεμβρίου υπολογίστε θα έχω έρθει στη Καστοριά».

Στην συνέχεια ο σεβασμιώτατος κος Καλλίνικος σχετικά διευκρίνιση του παρουσιαστή του ραδιοφωνικού σταθμού ότι η Καστοριά είναι βαθιά θρησκευόμενη αλλά και «πεινασμένη» μητρόπολη ο σεβ. κ. Καλλίνικος  αναφέροντας στην απάντηση του σημείωσε : «Έχω γεννηθεί στην Έδεσσα η μητέρα μου ήταν από την Έδεσσα και τη Μακεδονία και έχω μεγαλώσει στην Έδεσσα, οι διαφορές πιστεύω είναι λίγες αλλά γνωρίζω τους Μακεδόνες, γιατί είμαι Μακεδόνας, και μπορεί κανείς να ακούσει τον χειροτονητήριο λόγο μου για το πώς σκέφτομαι την αρχιερωσύνη εγώ και είναι γνήσιος λόγος που εκφράζει την ψυχή μου και δεν υπάρχει ούτε μία λέξη από κάποιον άλλον λόγο και μπορούν εκεί να δούν και να ακούσουν ένα μέρος της ψυχής μου. Το υπόλοιπο μέρος της ψυχής μου και της καρδιάς μου θα μπορέσει κανείς να δεί και να ακούσει για εμένα στον ενθρονιστήριο μου λόγο και βεβαίως από τότε θα είμαι και εγώ πολίτης, κάτοικος και καστοριανός. Μέχρι τότε η γνωριμία δεν θα μπορεί να είναι πιο βαθιά».

Στην συνέχεια ο παρουσιαστής του ραδιοφωνικού σταθμού αναφέρθηκε στον πρώην μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ και ο κος Καλλίνικος σημείωσε ότι : «Ο μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ ήταν γνωστός μου και με γνώριζε και ήταν φίλος με τον πνευματικό μου πατέρα, σεβ. μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο και γνώρισε τα βιβλία του, έλεγε ότι ήτανε ο ναός στον οποίον διακονούσε, τον ονόμαζε ιερά μονή αναπαυσά διότι ο ένας αναπαυότανε με την φιλία του άλλου και θα προσπαθήσω να συνεχίσω το έργο το».

Ερωτηθείς κλείνοντας την συνέντευξη του ο παρουσιαστής ρώτησε τον σεβασμιώτατο κο Καλλίνικο τι ομάδα είναι αφού έχει το ίδιο όνομα με τον ποδοσφαιριστή για να λάβει την απάντηση του  : «Το όνομα μου το έχω από τον πατέρα μου που είναι κεφαλλονίτης και πάντα ήμουν αναγνωρίσιμος από τον ποδοσφαιριστή. Εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα κάποια ομάδα αλλά έχω συμπάθια στους στου δικεφάλους.

Πηγή: Kastoria FM – Επιμέλεια κειμένου : adologala.gr – Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Σε εξέλιξη οι έλεγχοι κτηρίων, στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 8 / 2021 , 6:44 από news_room Μέχρι σήμερα, Σάββατο 14 Αυγούστου 2021 έχουν διεξαχθεί 1.725 αυτοψίες από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: Συγκεκριμένα στην Αττική διενεργήθηκαν συνολικά 720 αυτοψίες, εκ των οποίων 378 στο Δήμο Αχαρνών, 44 στο Δήμο Κηφισιάς, 262 στο Δήμο […]

Την παραίτηση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ζητούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 3 / 2021 , 1:36 από news_room “Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας , τα δικαστήρια παραμένουν κλειστά στις ουσιώδεις λειτουργίες τους , οι πολίτες δεν τυγχάνουν της δέουσας δικαστικής προστασίας και οι δικηγόροι βρίσκονται σε επαγγελματική και οικονομική απόγνωση, χωρίς να υπάρχει στις […]

Pin It on Pinterest