18 °C Athens, GR
24/10/2021

Τελευταια Νέα
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έφτασε στο Ξενοδοχείο St. Regis – Adologala.gr Αρχιερατικό Συλλείτουργο στις 14 Νοεμβρίου στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα, Αλίμου για την αδελφοποίηση των Δήμων Κυθήρων & Αλίμου Στις Η.Π.Α. Έφτασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για τα 30έτη Πατριαρχικής διακονίας του Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου Η Aνακομιδή των λειψάνων του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού Λαμπρή εκδήλωση στο Σύδνεϋ για την επέτειο της 30ετηρίδος του Οικουμενικού Πατριάρχη Τον Πατριάρχη Θεόφιλο επισκέφθηκε ο Γενικός Ηγούμενος των Φραγκισκανών – Adologala.gr Σουηδία : Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τον σουηδικό φιλελληνισμό διοργάνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας ΗΠΑ: Κοινό μέτωπο ελληνικών & τριών ακόμα οργανώσεων στο Κογκρέσο για την αποφυγή της πώλησης των F-16 στην Τουρκία Πάπας: «Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου θα επισκεφθώ την Ελλάδα και την Κύπρο»

Ιταλία: Οι πρώτες προβολές ψήφων επιβεβαιώνουν τα exit poll

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 4 / 10 / 2021 , 20:36 από news_room

Ιταλία: Οι πρώτες προβολές ψήφων επιβεβαιώνουν τα exit poll

Οι πρώτες προβολές επί πραγματικών ψήφων (το 5% επί του συνόλου) επιβεβαιώνουν τα exit poll των ιταλικών δημοτικών εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, οι προβολές δείχνουν ότι στο Μιλάνο ο κεντροαριστερός απερχόμενος δήμαρχος, Μπέπε Σαλα, λαμβάνει το 56% των ψήφων και μπορεί να επανεκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

Οι πρώτες προβολές της δημόσιας τηλεόρασης Rai επιβεβαιώνουν, επίσης, ότι και στη Νάπολη και την Μπολόνια, οι προοδευτικοί υποψήφιοι (με τη στήριξη των Πέντε Αστέρων) Γκαετάνο Μανφρέντι και Ματέο Λέπορε, έχουν τεράστιο προβάδισμα, με ποσοστό άνω του 60%.

Στο Τορίνο όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος: ο κεντροαριστερός Στέφανο Λορούσο, βάσει προβολών λαμβάνει το 44,3% και ο κεντροδεξιός Πάολο Νταμιλάνο το 40,4%. Στην Τεργέστη προηγείται, με μεγάλη διαφορά, ο κεντροδεξιός Ρομπέρτο Ντιπιάτσα, με ποσοστό 46.5%.

Σε ό,τι αφορά τη Ρώμη και την περιφέρεια της Καλαβρίας δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί οι προβολές βάσει πραγματικών ψήφων. Τα exit poll, όμως, στην ιταλική πρωτεύουσα δείχνουν ότι μπορεί να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο, ο κεντροδεξιός Ενρίκο Μικέτι και ο κεντροαριστερός Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Όσο για την Καλαβρία τα exit poll παρουσιάζουν καθαρό προβάδισμα της κεντροδεξιάς παράταξης.

Οι πρώτες πολιτικές εκτιμήσεις είναι ότι η Λέγκα φαίνεται να χάνει μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων και ότι υπάρχουν σημαντικές απώλειες και για τα Πέντε Αστέρια. Σταθερές παραμένουν κεντρώες δυνάμεις όπως η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ αύξηση παρουσιάζουν τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας. Θετικό είναι το μήνυμα για το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους δημάρχους των μεγάλων πόλεων, τέλος, υπάρχει η αίσθηση ότι η κεντροδεξιά παράταξη δεν επέλεξε, σε αρκετές περιπτώσεις «δυνατά» πρόσωπα και ότι δεν έδωσε την εντύπωση μιας ομοιογενούς συμμαχίας.

Η δε κεντροαριστερά κερδίζει- όπως φαίνεται- σε τρεις μεγάλες πόλεις από τον πρώτο γύρο, αλλά οι απώλειες των Πέντε Αστέρων σε αρκετές περιοχές της χώρας, δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα μιας μελλοντικής συμμαχίας των δυο αυτών δυνάμεων για τις βουλευτικές εκλογές.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Προσευχή για ασθενή του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 2 / 2021 , 4:39 από news_room Προσευχή για ασθενή του Αγίου Λουκά του Ιατρού Εις το όνομα του Πατρός του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Άγιε Ιεράρχα, ομολογητά, διδάσκαλε της αληθείας και ανάργυρε ιατρέ Λουκά, σοι κλίνομεν τα γόνατα της ψυχής και του σώματος και […]

Βραβεύση πρωτευσάντων μαθητών από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ

Βράβευση πρωτευσάντων μαθητών από τον Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 2 / 2021 , 14:26 από news_room Βράβευση πρωτευσάντων μαθητών από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ Πραγματοποιήθηκε τήν Δευτέρα 1.2.2021 καί σήμερα Τετάρτη 3.2.2021, σέ ξεχωριστές ἡμέρες – τηρουμένων ὅλων τῶν μέτρων κατά τῆς πανδημίας, ἡ βραβεύση (καί ἡ ἀπονομή τιμητικῶν ἐπαίνων) τῶν πρωτευσάντων μαθητῶν […]

Pin It on Pinterest