24 °C Athens, GR
26/09/2022

Θερμή υποδοχή στον Αρχιμανδρίτη Γεδεών επεφύλαξαν τα μέλη της Κοινότητας του Τζάκσον Χάιτς

Θερμή υποδοχή στον Αρχιμανδρίτη Γεδεών επεφύλαξαν τα μέλη της Κοινότητας του Τζάκσον Χάιτς

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 10 / 2021 , 22:36 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ήταν λίγο πριν από την επιβολή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας που ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος διόρισε στην Κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς τον Αρχιμανδρίτη Γεδεών Βαρύτιμο. Σχεδόν αμέσως μετά επιβλήθηκε η καραντίνα, με αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι οι ακολουθίες τελούνταν κανονικά, εντούτοις οι πιστοί δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αυτές δια ζώσης.

Χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος μέχρι να ανοίξουν και πάλι οι πόρτες του ναού για τους πιστούς και πάλι όμως με τήρηση των μέτρων προστασίας.

Έτσι φτάσαμε στο φθινόπωρο και μετά από πολλές αναβολές η κοινότητα είχε την περασμένη Κυριακή την ευκαιρία να παραθέσει επίσημο γεύμα και να υποδεχθεί τον ιερατικώς της προϊστάμενο, τον Αρχιμανδρίτη Γεδεών, όπως αρμόζει.

Πράγματι οι πιστοί και πολλά μέλη της κοινότητας έδωσαν το παρών τους στην Θεία Λειτουργία και στο γεύμα που ακολούθησε, υποδεχόμενοι τον Αρχιμανδρίτη Γεδεών, ο οποίος ωστόσο, καθόλη την διάρκεια της Πανδημίας προχώρησε σε σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την ενδυνάμωση της κοινότητας.

Αυτή η όρεξη για δουλειά και η θετική ενέργεια που έφερε μαζί του ο νέος προϊστάμενος, ήταν ενδεικτική της συμμετοχής στο γεύμα στο οποίο παρακάθισε και ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κουτσάκης, που διετέλεσε προϊστάμενος της κοινότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν αποχωρήσει για να αναλάβει νέα καθήκοντα σε ιερά μονή στην Μυτιλήνη.

Ο π. Ιάκωβος πρόσφερε στον Αρχιμανδρίτη Γεδεών έναν χρυσό σταυρό, αμέσως μετά την θεία λειτουργία.

Στην συνέχεια μοίρασε και το αντίδωρο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ενορίτες.

Στο γεύμα που ακολούθησε στην κοινοτική αίθουσα παρακάθισαν πολλά από τα μέλη του Κοινοτικού συμβουλίου.

Ωστόσο μια ελαφριά αδιαθεσία εμπόδισε τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Φώτη Γερασόπουλο να παραστεί. Τον εκπροσώπησε επάξια ο Α ‘ Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Κουτσοθανάσης.

Νέο κεφάλαιο

Η ταμίας της Κοινότητας κ. Αμαλία Μπουρνιά, που ήταν και υπεύθυνη της διοργανωτικής επιτροπής του γεύματος, καλωσόρισε εκ μέρους της Κοινότητας τον Αρχιμανδρίτη Γεδεών και τόνισε ότι πλέον «ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο για την ιστορική αυτή κοινότητα».

Η κ. Μπουρνιά αναφέρθηκε εν συντομία στις επιμέρους πρωτοβουλίες της Κοινότητας που ξεκίνησαν από την όρεξη για δράση του νέου Αρχιμανδρίτη και περιλαμβάνουν την συντήρηση των αγιογραφιών, χάρη και στις δωρεές των πιστών και των μελών της κοινότητας.

Παράλληλα, επεσήμανε, η κ. Μπουρνιά ξεκίνησαν τα μαθήματα αγιογραφίας με δάσκαλο τον Αγιογράφο κ. Μιλτιάδη Αφεντούλη, ο κύκλος μελέτης της Αγίας Γραφής, κάθε άλλη Τετάρτη, καθώς και το κατηχητικό σχολείο.

Η επόμενη πρωτοβουλία που θα λάβει σύντομα σάρκα και οστά είναι η διοργάνωση του φεστιβάλ της κοινότητας το 2022, με την ευκαιρία της κυριώνυμου ημέρας της εορτής της Κοινότητας.

Για πρώτη φορά μάλιστα, όπως δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο Αρχιμανδρίτης Γεδεών, θα γίνει προσπάθεια να συμμετέχουν στο φεστιβάλ με δικά τους περίπτερα και επιχειρηματίες από την γύρω περιοχή.

Η κ. Μπουρνιά αφού ευχαρίστησε όλους, όσους πρόσφεραν τόσο την οικονομική όσο και την εθελοντική υποστήριξη για το γεύμα, πρόσφερε εκ μέρους της Κοινότητας μια ανθοδέσμη στον Αρχιμανδρίτη Γεδεών και προετοίμασε τον ίδιο και το κοινό για την όμορφη έκπληξη που ακολούθησε.

Τα παιδιά της κοινότητας σήκωσαν ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν το «καλωσόρισες π. Γεδεών» στα αγγλικά (Welcome Father Gedeon) και τραγούδησαν το τραγούδι «Τα Χριστιανόπουλα».

Εκ μέρους της Φιλοπτώχου, η ακούραστη πρόεδρος, που με προσωπική εθελοντική εργασία βοηθάει το έργο της Κοινότητας, η κ. Γεωργία Σιδερίδη, πρόσφερε στον π. Γεδεών έναν χρυσό σταυρό.

Συγκινημένος ο π. Γεδεών αναφέρθηκε στην ιστορική κοινότητα που διακονεί για ενάμιση χρόνο και υπογράμμισε «ότι η ευθύνη και το βάρος της διακονίας είναι πολύ μεγάλη».

Ο Αρχιμανδρίτης Γεδεών ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου καθώς επίσης και την πρόεδρο και τα μέλη της Φιλοπτώχου.

Στο γεύμα παρακάθισαν μεταξύ άλλων ο ιεροψάλτης της Κοινότητας ο κ. Γρηγόρης Μανινάκης, με την σύζυγό του, ο αγιογράφος κ. Μιλτιάδης Αφεντούλης με την σύζυγό του, τα μέλη του Δ.Σ. της κοινότητας και άλλοι.

Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο π. Γεδέων κάλεσε κοντά του μια δραστήρια εθελόντρια την κ. Μαρία Σινάνη και της ζήτησε να σβήσει το κεράκι στη τούρτα για τα γενέθλιά της.

Ως δώρο, με την ευκαιρία των γενεθλίων Αρχιμανδρίτης Γεδεών της πρόσφερε έναν σταυρό

Η επόμενη εκδήλωση στο πρόγραμμα της Κοινότητας είναι η συμμετοχή της νεολαίας σε εξόρμηση για να παρακολουθήσει αγώνα μπάσκετ στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν» όπου η ομάδα των «ΝΥ Knicks» θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια ομάδα του Γιάννη Αντετοκούμπο.

Πηγή: Anamniseis.net

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές βολές των Μονάδων Πυροβολικού

Ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές βολές των Μονάδων Πυροβολικού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 11 / 2021 , 16:01 από news_room Το τετραήμερο από 15 έως 18 Νοεμβρίου 2021, οι Μονάδες Πυροβολικού της ΕΦ, πραγματοποίησαν Εκπαιδευτικές Βολές Πυροβολικού επί θαλασσίων στόχων, στο Πεδίο Βολής Κιτίου. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα, αποτέλεσε το επιστέγασμα του Β’ Κύκλου εκπαιδεύσεως των οπλιτών του Πυροβολικού, που […]

Θαλάσσια Σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας - adologala nea kypros eidiseis nea enimerosi

Προκήρυξη ανοικτού ευρωπαϊκού διαγωνισμού για τη θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 25 / 11 / 2021 , 15:57 από news_room Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ανακοινώνει την προκήρυξη ανοικτού ευρωπαϊκού διαγωνισμού για την επιλογή ανάδοχου θαλάσσιου μεταφορέα, ο οποίος θα εκτελεί τη θαλάσσια μεταφορά επιβατών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στα πλαίσια της Υπηρεσίας Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος, σύμφωνα με τους Ενωσιακούς Κανόνες. […]

Pin It on Pinterest