18 °C Athens, GR
28/11/2021

Τελευταια Νέα
Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Θεματικά πάρκα των Χριστουγέννων – Ποιες πόλεις κάνουν επανεκκίνηση φέτος Μήνυμα Πάπα Φραγκίσκου: Ως προσκυνητής στις πηγές της ανθρωπιάς, θα ξαναπάω στη Λέσβο Ονδούρα: Προεδρικές εκλογές, σε ατμόσφαιρα βίας και διαφθοράς Νεαρός με προορισμό τις Η.Π.Α. κρύφτηκε σε αεροσκάφος για να μεταναστεύσει – Βρέθηκε σώος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Στις κάλπες των 63 δικηγορικών συλλόγων της χώρας θα προσέλθουν Κυριακή και τη Δευτέρα οι δικηγόροι Ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα: “Πέθανα δυο φορές” Αποτελέσματα αρχαιρεσιών του συνδέσμου Μουσικoφίλων Πέραν – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος συνάντησε τον πρόεδρο της Γερουσίας του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας του Καζαχστάν Η αδιαπραγμάτευτη παντοδυναμία του καφέ στους αιώνες – Adologala.gr Εγκαινιάστηκαν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές σε Λέρο και Κω από τους Μ. Σχοινά και Ν. Μηταράκη

Η Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε μεγαλοπρεπώς τον Άγιο Δημήτριο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 10 / 2021 , 22:38 από news_room

Με την δέουσα ιεροπρέπεια και μεγαλοπρέπεια, η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε και φέτος την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, με επίκεντρο τους Πανηγυρίζοντες Ναούς του Αλμυρού και του Βόλου.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέτας Μακρή, του Περιφερειάρχου Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, των Βουλευτών Μαγνησίας κ.κ. Χρήστου Μπουκώρου και Κώστας Μαραβέγια, του Δημάρχου Αλμυρού κ. Ευαγγέλου Χατζηκυριάκου, εκπροσώπων των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών και πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε ότι ο Άγιος Δημήτριος, «αναζητώντας την αλήθεια, συνάντησε τον Χριστό, πίστεψε στην Ανάστασή Του και γνώρισε τί σημαίνει Εσταυρωμένος Ιησούς και ταπεινή αγάπη. Δεν κράτησε την πίστη για τον εαυτό του, αλλά έγινε πρότυπο κατηχητή, θέλοντας να μεταδώσει την αλήθεια του Χριστού στους νέους της Θεσσαλονίκης. Δίδασκε με τον λόγο και το παράδειγμά του. Στην εποχή του διωκόταν απηνώς η πίστη στον Χριστό, καθώς η εξουσία ένιωσε ότι διακυβεύεται η δύναμή της και, για να διασωθεί, οδηγούσε τους Χριστιανούς στο Μαρτύριο…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο θαύμα της νίκης του Νέστορος, με την ευχή του δασκάλου του Δημητρίου, επί του θηριώδους Λυαίου, «γεγονός που αποδεικνύει ότι ανωτέρα της σωματικής ρώμης είναι η ψυχική, η οποία είναι σε θέση να προκαλέσει θαύματα. Σαν κι αυτά που έζησε η πατρίδα μας, ογδόντα χρόνια πριν, κατά την έναρξη του Πολέμου, που θα γιορτάσουμε τις επόμενες μέρες. Οι Έλληνες, ενωμένοι, έδωσαν την μεγάλη μάχη, οι ελάχιστοι απέναντι στους πολλούς, οι αδύναμοι απέναντι στους δυνατούς, οι αληθινά ελεύθεροι απέναντι στους δυνάστες του κόσμου, οι φέροντες το φως απέναντι στο σκοτάδι…».

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε και στην επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση, «κατά την οποία γιορτάζουμε ένα ακόμα θαύμα. Καμία από τις ξένες δυνάμεις δεν πίστευε ότι ο Αγώνας εκείνος θα έχει αίσιο τέλος. Όλες ήταν εναντίον. Το θαύμα της ελευθερίας ξεπήδησε από το άλλο μεγάλο θαύμα, της πίστης που μας κράτησε ζωντανούς και ενωμένους επί 400 χρόνια. Οι πρόγονοί μας πίστεψαν στην Ανάσταση του Γένους, είχαν το δίκαιο μαζί τους και ομολογούσαν ότι η Ελευθερία τους ήταν θέλημα Θεού…».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην κρίσιμη περίοδο που διανύει στην εποχή μας το Κράτος μας: «Στην εποχή της πανδημίας καλούμαστε να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Να αρνηθούμε τον φανατισμό και τον διχασμό, την δαιμονοποίηση των περιστάσεων. Η πανδημία θα φύγει, εμείς, όμως, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να αναλάβουμε ο καθένας μας την ευθύνη του απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους. Μέσα από την ενότητά μας και την κοινή μας στάση, θα επιτύχουμε το θαύμα της απαλλαγής μας από το κακό. Η ευθύνη καταλογίζεται σε όλους μας και αλίμονο σ’ εκείνους που αποτρέπουν τους ανθρώπους από τα μέτρα προστασίας που προτείνει η επιστήμη».

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέτας Μακρή, της Αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη και πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το Μαρτύριο, μέσα στην παράδοση της Εκκλησίας μας δεν είναι ατομικό γεγονός. Ο Μάρτυρας έχει συνείδηση ότι είναι μέλος μιας κοινότητας, της Εκκλησίας του Χριστού. Αυτή την συνείδηση είχε και ο Άγιος Δημήτριος, ως μέλος της Εκκλησίας της Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν μπορεί να υπάρξει ως Χριστιανός, εάν δεν είναι μέλος της Εκκλησίας του Χριστού. Την εμπειρία της αλήθειας και την χαρά του να ανήκουμε στο Σώμα του Χριστού, δεν πρέπει να την κρατούμε για τον εαυτό μας. Όπως έπραξε ο Δημήτριος,  οφείλουμε να γίνουμε ιεραπόστολοι της αλήθειας και στην δύσκολη εποχή μας, διαφυλάσσοντας την ενότητα. Αυτή είναι που κρατά την Εκκλησία ζωντανή, για να φέρνει το Ευαγγέλιο του Χριστού στις ανθρώπινες ψυχές. Γι’ αυτό, ο Διάβολος αυτήν προσπαθεί συνεχώς να διασαλεύσει, διότι γνωρίζει πως, εάν διχάσει και διασπάσει, τότε επιτυγχάνει το έργο του, να οδηγεί τους ανθρώπους στην απομόνωση, στην ανυπακοή, στην ατομική αυτάρκεια…».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος εξήρε το έργο που επιτελείται στην ενορία, κυρίως όσον αφορά στους νέους, αλλά και στην παροχή της απαραίτητης στήριξης στους εμπερίστατους ενορίτες.

Η Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε μεγαλοπρεπώς τον Άγιο Δημήτριο

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Alpha Bank στο πλευρό όσων δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 8 / 2021 , 20:43 από news_room Έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες, Iδιώτες και Επιχειρηματίες, στις περιοχές της χώρας μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές παρέχει η Alpha Bank, υλοποιώντας ειδικές ρυθμίσεις και διευκολύνσεις για την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων και για την αποκατάσταση των ζημιών […]

Ο Υπουργός Υγείας : Οι αποφάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας & των κοινωνικών δραστηριοτήτων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 6 / 5 / 2021 , 23:52 από news_room Ο Υπουργός Υγείας: Οι αποφάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας & των κοινωνικών δραστηριοτήτων Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, με τη συμμετοχή του Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό δρος Κωνσταντίνου Τσιούτη […]

Pin It on Pinterest