22 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Εκπρόσωποι τοπικών ορθόδοξων Εκκλησιών συμμετείχαν στους εορτασμούς στη Λαύρα της Αγίας Τριάδος – Αγίου Σεργίου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 10 / 2021 , 2:41 από news_room

Στις 8 Οκτωβρίου 2021, που η Εκκλησία μνημονεύει την κοίμηση του αγίου Σεργίου, καθηγουμένου του Ράντονεζ, θαυματουργού πασών των Ρωσιών, στον Ναό της Κοίμησης στη Λαύρα της Αγίας Τριάδος – Αγίου Σεργίου ετελέσθη Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών ορθόδοξων Εκκλησιών.

Στην κοινή πανηγυρική αρχιερατική Λειτουργία προεξήρχε ο πατριαρχικός έξαρχος της Μητρόπολης Μόσχας μητροπολίτης Κρουτίτσι και Κολόμνα Παύλος. Σ’ αυτή μετείχαν οι ιεράρχες της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης και ο αντιπρόσωπος του πατριάρχη Σερβίας παρά τω πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών επίσκοπος Μοραβίτσκι Αντώνιος. Μεταξύ των συλλειτουργών ήταν επίσης ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ, ο αντιπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Τσεχικών Χωρών και της Σλοβακίας παρά τω Πατριαρχικώ Θρόνω της Μόσχας αρχιμανδρίτης Σεραφείμ (Σεμιατόφσκι), ο αντιπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική παρά τω πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών πρωθιερέας Δανιήλ Αντρεγιούκ.

Εορταστικές Θείες Λειτουργίες ετελέσθηκαν επίσης σε άλλους ναούς της Μονής.

Στη Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αγίας Τριάδος προΐστατο ο υπεύθυνος των υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βοσκρεσένσκ Διονύσιος. Μαζί με τον σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο αναπληρωτής υπεύθυνος των υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας επίσκοπος Ζελενογκράντ Σάββας και ο έξαρχος επίσκοπος της Λαύρας της Αγίας Τριάδος – Αγίου Σεργίου επίσκοπος Σεργκιέγεφ Πασάντ και Ντμίτροφσκι Θωμάς.

Τη Θεία Λειτουργία στον Ναό της Τράπεζας ετέλεσε ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Ιερών Μονών και Μοναχικού Βίου μητροπολίτης Κασίρα Θεόγνωστος. Συλλειτούργησε μεταξύ των άλλων και ο αντιπρόσωπος του πατριάρχη Βουλγαρίας παρά τω πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών αρχιμανδρίτης Θεόκτιστος (Ντιμιτρόφ).

Της εορταστικής δοξολογίας στην πλατεία της Λαύρας προεξήρχε στο αρχιερατικό συλλείτουργο ο μητροπολίτης Κρουτίτσι και Κολόμνα Παύλος. Ο υπεύθυνος των υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βοσκρεσένσκ Διονύσιος διάβασε το συγχαρητήριο μήνυμα του Αγιώτατου πατριάρχη Κυρίλλου προς τη σύναξη των αρχιερέων, τον έξαρχο, τους μοναχούς και τους προσκυνητές της Μονής.

Σχετικά Άρθρα

Παρουσίαση επιχειρημάτων από τους συνηγόρους του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ

Παρουσίαση επιχειρημάτων από τους συνηγόρους του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 2 / 2021 , 4:46 από news_room Παρουσίαση επιχειρημάτων από τους συνηγόρους του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ. Μια «άδικη» διαδικασία, μια πράξη «πολιτικής εκδίκησης»: οι συνήγοροι του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησαν σήμερα την απαλλαγή του πρώην προέδρου χαρακτηρίζοντας «παράλογη» την παραπομπή του σε δίκη στη Γερουσία με την κατηγορία της […]

Έκθεση φωτογραφίας προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Εστία της Ν. Σμύρνης

Έκθεση φωτογραφίας προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Εστία της Ν. Σμύρνης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 2 / 2023 , 20:09 από news_room Βαρθολομαίου Οικουμενικού Πατριάρχου Γενέθλιον φιλόδωρον Εν Αθήναις Έκθεση: «ΙΜΒΡΟΣ Νήσος Παιπαλόεσσα» Κυριακή της Ορθοδοξίας, ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Τέταρτη στάση της Παιπαλόεσσας Ίμβρου στην Ελλάδα. Τέταρτο άναμμα καντήλας προσευχής, τιμής, μνήμης, ελπίδας. Μετά την συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη και την Πατριαρχική Μονή Βλατάδων, τις επάρχουσες φιλόξενες πόλεις […]