Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Στο δικαστήριο για δεύτερη ημέρα ο πρίγκιπας Χάρι, για την υπόθεση υποκλοπών Δωδεκανησιακά καφενεία και «Σπίτια» στην Αμερική Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Σιών Ιερουσαλήμ: Ο Πατριάρχης Θεόφιλος λειτούργησε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ναό της Ρωσικής Αποστολής Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Γιάννης Φλωρινιώτης Οικουμενικός: «Η χριστιανική μαρτυρία θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική εάν οι Χριστιανοί ήμασταν ενωμένοι» Ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Μητροπολίτη Πολωνίας Σάββα 15 Ιουνίου στην ΕΡΤ η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων Παράδοση Ιερών Λειψάνων από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στον Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως Γεώργιο Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Καθεδρικό Ναό της Αδελαΐδος προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Εκλογές νέων Επισκόπων από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας – Η πρώτη Ι. Σύνοδος μετά από 2 χρόνια διακοπής (Εικόνες)

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 10 / 10 / 2021 , 2:13 από news_room

Εκλογές νέων Επισκόπων από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας – Η πρώτη Ι. Σύνοδος μετά από 2 χρόνια διακοπής (Εικόνες)

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, στην συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στο Μπαλαμάντ μετά από δύο χρόνια διακοπής,  στις 7 του μηνός Οκτωβρίου 2021,  εξέλεξε τον Αρχιεπίσκοπο Νήφων Σάϊκαλι της Σεχμπά, Μητροπολίτη και μέλος της Ιεράς Συνόδου. Η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε επίσης τον Επίσκοπο Γρηγόριο Χιούρι ως Πατριαρχικό Εφημέριο και Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου και τον Αρχιμανδρίτη Αρσένιο Νταχντάλ ως Βοηθό Επίσκοπο του Πατριάρχη, με τον τίτλο Επισκόπου Ιεράπολης. Ομοίως, ο Αρχιμανδρίτης Mousa al-Khasi εξελέγη ως Βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη, με τον τίτλο Επισκόπου Λάρισας (Shaizer).

Οι συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου της Αντιόχειας ξεκίνησαν στο Μπαλαμάντ, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Ιωάννη Ι, και με τη παρουσία των Μητροπολιτών, των μελών της Συνόδου.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι η ατζέντα της Συνόδου αφορούσε ορισμένα εκκλησιαστικά ζητήματα, την κατάσταση των αρχιεπισκοπών και ζητήματα δημοσίων υποθέσεων καθώς και την εκλογή των ώς άνω επισκόπων και μητροπολιτών.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την έναρξη της ιεράς συνόδου :

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών στο Κέντρο Επεξεργασίας Παραβάσεων του Συστήματος Φωτοεπισήμανσης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 10 / 2021 , 23:14 από news_room Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Επεξεργασίας Παραβάσεων του Συστήματος Φωτοεπισήμανσης όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο εργασιών και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε σχέση με τη λειτουργία του Συστήματος. Στο συγκεκριμένο […]

H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου

H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 12 / 2022 , 16:27 από news_room Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε χθές Δευτέρα μεσημέρι η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου. Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ιατρίδη, όπου καλωσόρισαν τον νέο Ποιμενάρχη ο Τοποτηρητής, Μητροπολίτης πρώην Ηλείας […]

Pin It on Pinterest