13 °C Athens, GR
02/12/2021

Τελευταια Νέα
Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στη Κατεχόμενη Καρπασία (Εικόνες) – Adologala.gr Η Εορτή του Αγίου Νεοιερομάρτυρος Φιλούμενου του Αγιοταφίτη στη Σαμάρεια – Adologala.gr Δωρεά στην Ι.Μ. Χαλκίδος προσέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Θυάτειρα» Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ Η ΠτΔ εγκαινίασε την έκθεση «Αναζητώντας την αθανασία. Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου» Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιου – Adologala.gr Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Την Κύπρο επισκέπτεται ο Προκαθήμενος των Ρωμαιοκαθολικών Πάπας Φραγκίσκος (Εικόνες) – Adologala.gr Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου – 3η διάλεξη Επίσκεψη του Πατριάρχη των Μαρωνιτών στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο – Adologala.gr Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου: Ο όσιος Γέροντας Ελπίδιος (1913 – 1983) – Adologala.gr «IMAGINAIRY» Η νέα digital έκθεση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από το Athens Digital Arts Festival “Ψηφιακὸ Αποσφράγισμα Αγιωνύμων Νήσων” – E’ Κύκλος ψηφιακών σεμιναρίων Επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου με εντυπωσιακή φωταγώγηση στο Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΝ (Εικόνες) – Adologala.gr To Harvard University προσφέρει δωρεάν online courses & σεμινάρια – Adologala.gr Οικουμενικός Πατριάρχης σε Πρόεδρο Ερντογάν : Έκκληση να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή Χάλκης ΗΠΑ: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας σκότωσε με εννέα σφαίρες πολίτη σε αναπηρικό αμαξίδιο

«Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας – Adologala.gr

«Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 21 / 10 / 2021 , 16:16 από news_room

«Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας – Adologala.gr

Με τον εκκλησιαστικό ύμνο Χριστός Ανέστη και με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε, κατά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία της 20ης Οκτωβρίου ε.έ. στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Μπουκόμπας, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β’, την Ποιμαντική του επίσκεψη στην Επισκοπή Μπουκόμπας, η οποία ως Φοίνιξ αναγεννήθηκε από τις στάχτες της και ζει την δική της Ανάσταση.

Ο Μακαριώτατος, συλλειτουργών μετά των Θεοφ. Επισκόπων Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου, Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σιλβέστρου και του Πατριαρχικού Επιτρόπου Μπουκόμπας Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χρυσοστόμου, ομίλησε στον λαό της Μπουκόμπας για τη δύναμη της Ιεραποστολής και το έργο που επιτέλεσαν όλοι όσοι πέρασαν από την Αφρικανική γη, με σκοπό τη σπορά και την καλλιέργεια του λόγου του Χριστού.

Συγκεκριμένα, όπως υπογράμμισε ο Πατριάρχης, τα βήματα των ορθοδόξων Ιεραποστόλων δεν χάθηκαν μέσα στη ζούγκλα. Πάτησαν το χώμα, το χώμα άνθισε, έβγαλε λουλούδια πνευματικά και έγιναν δένδρα για να ξεκουράζονται στη σκιά τους οι πονεμένοι άνθρωποι. Έγιναν ποτάμια για να ξεδιψάσουνε οι διψασμένες ψυχές τόσων Αφρικανών.

Συνεχίζοντας την εμπνευσμένη πατρική προσλαλιά του, ο Πνευματικός Πατέρας ολόκληρης της Αφρικανικής Ηπείρου, απηύθυνε πνευματικές νουθεσίες στον Πατριαρχικό Επίτροπο της Μπουκόμπας π. Χρυσόστομο, τονίζοντάς του πως το χωράφι του Χριστού πρέπει να είναι καλλιεργημένο. Κι αν έλθουν ζιζάνια να μην απογοητευτεί, ο Κύριος θα είναι κοντά του, τα δάκρυα της Παναγίας μας θα είναι οι σταγόνες της βροχής που θα ποτίζουν τη γη και θα αυξάνουν τους καρπούς.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Μακαριώτατος, ευχαρίστησε τους συλλειτουργούντες επισκόπους που βρέθηκαν κοντά του, αλλά και τον π. Χρυσόστομο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πατριάρχης, με την απόφαση τους να κατέλθουν στην Μπουκόμπα και να βοηθήσουν το εκεί Ιεραποστολικό έργο, αποδεικνύουν τους λόγους του ψαλμωδού «Οὐκ ἔστιν ἡ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ βρῶσις καὶ πόσις» αλλά αγώνας, δάκρυα και αυτοθυσία για το συνάνθρωπο.

Προ της απολύσεως ο Προκαθήμενος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας, χειροθέτησε 3 Αρχιερατικούς Επιτρόπους και 2 πνευματικούς, αμείβοντας έτσι τις προσπάθειες και τους αγώνες τους για την πρόοδο της Επισκοπής.

Ακολούθησε εορταστική εκδήλωση από τις Ενορίες της Επισκοπής, αλλά και από την Νεολαία προς τιμήν του Πατριάρχου στο προαύλιο του Ναού των Αγίων Αποστολών.

Έπειτα, ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση με τον Κυβερνήτη της Μπουκόμπα κ. Τσάρλς Μπούγκε, τον οποίο ενημέρωσε για το πολυεπίπεδο έργο του Πατριαρχείου σε όλη την Αφρικανική Ήπειρο.

Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την περιοχή Ικίμπα, όπου τον υποδέχθηκαν οι Ιερείς και οι κάτοικοι της περιοχής. Εκεί ο Μακαριώτατος, ετέλεσε τα εγκαίνια των Κατασκηνώσεων Κασίκιζι «ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ».

Η τρίτη ημέρα της παρουσίας της Α.Θ.Μ. στην Μπουκόμπα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Γυμνάσιο «ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΘΕΝΗΣ», όπου τον περίμεναν 200 και πλέον μαθητές και τον υποδέχθηκαν με χαρά και αγαλλίαση. Ο Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές, στους οποίους ευχήθηκε να έχουν πρόοδο στα μαθήματα τους, να είναι επιμελείς για να καταφέρουν να ακολουθήσουν το τρένο της ζωής και τους διαβεβαίωσε πως πάντοτε η Ορθόδοξη Εκκλησία και ιδιαίτερα ο Πνευματικός Πατέρας και Πατριάρχης τους Θεόδωρος θα είναι πάντοτε στο πλευρό τους.

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, και πριν την αναχώρηση του από την Μπουκόμπα για το Νταρ Ες Σαλάμ, την πρωτεύουσα της Τανζανίας, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίας Μακρίνας Κιμπούγιε, όπου τέλεσε την ακολουθία της ρασοφορίας τριών δοκίμων μοναχών και τον αγιασμό της νέας πτέρυγας κελλιών της Μονής.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μοναστήρι της Αγίας Μακρίνας βρίσκεται πάνω από την ” Σπιναλόγκα ” της Τανζανίας, τρία χωριά τα οποία κατοικούνται αποκλειστικά από ασθενείς του AIDS, την φροντίδα και την μόρφωση των οποίων έχει αναλάβει Ιεραποστολικό κλιμάκιο της Επισκοπής, αποτελούμενο από ιατρούς και εκπαιδευτικούς.

«Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας - Adologala.gr «Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας - Adologala.gr «Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας - Adologala.gr «Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας - Adologala.gr «Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας - Adologala.gr «Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας - Adologala.gr «Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας - Adologala.gr «Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας - Adologala.gr «Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας - Adologala.gr «Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας - Adologala.gr «Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας - Adologala.gr «Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας - Adologala.gr «Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας - Adologala.gr «Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας - Adologala.gr «Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας - Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος : «Η Αλήθεια Τιμά Όσους έχουν το Κουράγιο να την Υπερασπιστούν»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 3 / 2021 , 18:03 από news_room Η ΑΛΗΘΕΑ ΤΙΜΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ! Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου: Θόρυβος προέκυψε και πάλιν περί του σοβαροτάτου ζητήματος των αμβλώσεων και απεκαλύφθησαν πολλών καρδιών διαλογισμοί, με αφορμή μια […]

Μνήμη του Οσίου Πανηγυρίου του Κυπρίου – 15 Μαΐου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 5 / 2021 , 11:02 από news_room Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Πανηγυρίου του Κυπρίου. Ο Όσιος Πανηγύριος καταγόταν πιθανόν από το χωριό Μαλούντα της Λευκωσίας. Φαίνεται να ακολούθησε τον ασκητικό βίο από νεαρή ηλικία και να βίωσε ζωή αναχωρητή σε ασκητήριο δίπλα […]

Pin It on Pinterest