26 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026 Παρουσία του Μητροπολίτη Καλλινίκου η πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στη Κόρωνο Νάξου Η Ελλάδα γιορτάζει την Πανσέληνο με μουσική, θέατρο και ανοιχτά μνημεία Κύπρος: Η TechIsland Wildfire Initiative φέρνει νέα εργαλεία κατά των πυρκαγιών Μεταξύ πολέμου και επιβίωσης: Οι Υεμενίτες φοβούνται νέα ανθρωπιστική καταστροφή Ποδόσφαιρο Γυναικών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το WAFCON 2026 Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία

Συνάντηση Επιτρόπου Προεδρίας με Υπουργό Ευρωπαϊκής Γειτονίας & Αμερικής

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 9 / 2021 , 14:24 από news_room

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε συνάντηση με την Υπουργό Ευρωπαϊκής Γειτονίας και Αμερικής κα Wendy Morton, στο FCDO.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε την Υπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις όσο αφορά το κυπριακό και τα Βαρώσια και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσεχή τριμερή συνάντηση, την επόμενη Δευτέρα 27.09.21, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με  τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τον Τουρκοκύπριο Ηγέτη, εκφράζοντας την ελπίδα, στην επικείμενη συνάντηση, να μην επαναληφθούν οι απαράδεκτες αξιώσεις Άγκυρας και Τουρκοκύπριου ηγέτη «περί λύσης δύο κρατών» και «κυριαρχική ισότητα».

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Φωτίου ευχαρίστησε την κα Morton για τη θέση αρχών Ηνωμένου Βασιλείου ως προς το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης, με βάση την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Παράλληλα, ενημέρωσε την Υπουργό, για την τραγική πτυχή του ανθρωπιστικού θέματος των αγνοουμένων, ζητώντας τη συνδρομή του ΗΒ, ώστε η Τουρκική πλευρά να διαθέσει μέσω των αρχείων που έχει, τις ζητούμενες πληροφορίες για τους αγνοούμενους και τις μετακινήσεις οστών.  Ο κ. Φωτίου, επεσήμανε ότι ο πόνος της Ελληνοκύπριας μάνας είναι  ο ίδιος με τον αντίστοιχο πόνο της Τουρκοκύπριας μάνας και ότι η τύχη της πλειονότητας των Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων έχει διευκρινισθεί.

Η κα Morton συμφώνησε με τη σειρά της με τον κ. Φωτίου για σημασία θέματος αγνοουμένων αφού όπως ανάφερε πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό ζήτημα και συμμερίζεται τις ανησυχίες και των δυο κοινοτήτων.  Πρόσθετα, η Υπουργός σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο στηρίζει έμπρακτα το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων.

Ο Επίτροπος Προεδρίας, στο πλαίσιο της συνάντησης με την Υπουργό, ενημέρωσε για σειρά επαφών που είχε με Κύπριους της Διασποράς ΗΒ αλλά και διάφορες παροικιακές μας Οργανώσεις, τονίζοντας τη σημασία που διαδραματίζει η ομογένεια, γεγονός που αναγνώρισε η κα Morton.

Μετά το πέρας της συνάντησης με την Υπουργό, ο Επίτροπος Προεδρίας είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Ευρώπης, στο FCDO, κ. Giles Portman όπου τον ενημέρωσε για θέματα αρμοδιοτήτων του με ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό, θέματα Αγνοουμένων, Εγκλωβισμένων, αλλά και στην καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα.

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν ο Ύπατος Αρμοστής μας στο Λονδίνο, κ. Ανδρέας Κακουρής και ο Αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής, κ. Νικόλας Μανώλης.

Σχετικά Άρθρα

Πυρκαγιές στην Ιερουσαλήμ - Ισραήλ: Πρόεδρος Μακρόν: «Πλήρη αλληλεγγύη προς τον ισραηλινό λαό που αντιμετωπίζει φοβερές πυρκαγιές»

Πυρκαγιές στην Ιερουσαλήμ – Ισραήλ: Πρόεδρος Μακρόν: «Πλήρη αλληλεγγύη προς τον ισραηλινό λαό που αντιμετωπίζει φοβερές πυρκαγιές»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 5 / 2025 , 15:33 από news_room Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς το Ισραήλ και προσέφερε «υλική υποστήριξη» στη χώρα καθώς καταστροφικές πυρκαγιές απειλούν την Ιερουσαλήμ. «Πλήρη αλληλεγγύη προς τον ισραηλινό λαό που αντιμετωπίζει φοβερές πυρκαγιές», ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο γάλλος πρόεδρος μέσω […]

Ψηφιακός τουρισμός στα σκαριά psifiakos_tourismos_sta_skaria_diafimisi_ellada_episkepseis_orasi_vision_pro_eidiseis_nea_eot_adologala

Ψηφιακός τουρισμός στα σκαριά

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 4 / 2024 , 11:36 από news_room Μια νέα τάση παγκοσμίως έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της μέσω της οποίας «παντρεύεται» η τελευταία λέξη της τεχνολογίας με τον κλάδο του τουρισμού. Πρόκειται για τη δυνατότητα κάποιος να «επισκεφθεί» ένα μέρος μέσω Vision Pro, της συσκευής που τοποθετείται στο κεφάλι και […]