15 °C Athens, GR
05/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη Γεωργία Καρασιώτου επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Με επιτυχία η παρουσίαση της έκδοσης της Ι.Μ. Παντοκράτορος στην Αθήνα Τελέστηκε η κηδεία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αντρέα Στυλιανού Το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να αποφασίσει τη Δευτέρα εάν ο Τραμπ μπορεί να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο του 2024 Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Χειροτονία Επισκόπου Ιππώνος Στεφάνου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στο Καϊρο της Αιγύπτου Χειροτονία νέου Διακόνου Δημητρίου Λεονταράκη στον Άγιο Βασίλειο Πειραιώς Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών o Μητροπολίτης Κηφισίας Ιερατική Σύναξη κληρικών Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως: Υπάρχουν Μητροπολίτες, οι οποίοι δεν χαίρονται για την παρουσία Πατριαρχικών Μονών στο έδαφός τους

Συναντήσεις του Επιτρόπου Προεδρίας στο Λονδίνο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 / 9 / 2021 , 4:09 από news_room

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σειρά επαφών με ομογενειακές Οργανώσεις, στο Λονδίνο.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου συζητήθηκαν τρόποι στήριξης των συμπατριωτών μας που πλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι προώθησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόσο των θέσεων μας όσον αφορά το εθνικό μας θέμα όσο και για το ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων.

Ο Επίτροπος Προεδρίας είχε παράλληλα συνάντηση με τον Σύνδεσμο Αποδήμων Κυπρίων Ριζοκαρπάσου, κατά την οποία τους ενημέρωσε για τη σημερινή κατάσταση με τα σχολεία μας στο Ριζοκαρπασο, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμενοι μας. Πρόσθετα, ο Επίτροπος Προεδρίας παρουσίασε τις νέες δράσεις και σχέδια τόσο για τους εγκλωβισμένους όσο και για τους επανεγκατεσταθέντες.

Στη συνέχεια, ο κ. Φωτίου συναντήθηκε με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων Ηνωμένου Βασιλείου κατά την οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην τραγική πτυχή του θέματος των αγνοουμένων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους προώθησης του θέματος τόσο σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Ακολούθως, ο Επίτροπος Προεδρίας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Οργάνωσης ΝΕΠΟΜΑΚ, όπου επισημάνθηκε η σημασία της συνεχούς εμπλοκής της νέας γενιάς στα δρώμενα της ομογένειας. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε αναφορά σε συγκεκριμένες δράσεις που θα μπορούσε να αναλάβει η νέα γενιά των Κυπρίων αποδήμων μας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Επίτροπος Προεδρίας απήυθυνε χαιρετισμό στον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Σχολείο Manor Hill στο βόρειο Λονδίνο, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε τα παιδιά και τους γονείς, για τη συνεχή στήριξη τόσο του ίδιου όσο και της Κυπριακής Κυβέρνησης, στο δύσκολο έργο που επιτελούν για την προώθηση και τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, της Ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Τέλος, ο Επίτροπος Προεδρίας ευχαρίστησε το Διευθυντή του Σχολείου κ. Μιχάλη Έλληνα για τη διαχρονική προσφορά και στήριξη του στα νέα παιδιά της Διασποράς μας.

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν ο Ύπατος Αρμοστής μας στο Λονδίνο κ. Ανδρέας Κακουρής, ο Γενικός Πρόξενος κ. Θεόδωρος Γκότσης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου κ.  Χρίστος Καραολής.

Σχετικά Άρθρα

Σχέδια Επιδότησης Επιτοκίων Νέων Στεγαστικών και Επιχειρηματικών Δανέιων από το Υπουργείο Οικονομίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 11 / 2020 , 21:55 από ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ  1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΤΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ, ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι σύμφωνα με […]

Υπογραφή μνημονίου συναντίληψης Κύπρου-Ελλάδας υπέγραψαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό

Υπογραφή μνημονίου συναντίληψης Κύπρου-Ελλάδας υπέγραψαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 6 / 2022 , 12:33 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας με τον οποίον υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου – Ελλάδας Στις εξαίρετες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι […]