6 °C Athens, GR
16/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου στο Φανάρι Ο Μητροπολίτης Καστορίας στην Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων και το Νεστόριο Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Μεγάρων Αντιπροσωπεία της Πα.Δ.Ε.Ε. περιόδευσε στον Έβρο Σε λειτουργία αναβάθμισης server το “Άδολο Γάλα” – Για τεχνικούς λόγους η διακοπή ενημέρωσης από Σάββατο βράδυ με Κυριακή πρωί Αυστραλίας Μακάριος: «Το έργο της ιερωσύνης δεν είναι ανθρώπινο, αλλά αγγελικό και ουράνιο» Αρχίζουν οι εργασίες αναστύλωσης του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πεντασχοινίτου στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας Οι αλλαγές στην αγοραστική συμπεριφορά και οι νέες συνήθειες πληρωμών των καταναλωτών Επίθεση με μαχαίρι έξω από πανεπιστήμιο του Τόκιο – Τρεις τραυματίες Καζακστάν: Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πτώματα 225 ανθρώπων μεταφέρθηκαν στα νεκροτομεία της χώρας

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυρ. Μητσοτάκη είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 9 / 2021 , 3:15 από news_room

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθές 7 Σεπτεμβρίου 2021 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, όπως και για τις κοινωνικές δράσεις της.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο για το διαρκές ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας για το έργο που επιτελεί η Εκκλησία και στον πνευματικό-εκπαιδευτικό τομέα. Υπογράμμισε επίσης τον ρόλο της Αρχιεπισκοπής ως βασικού άξονα συσπείρωσης του Ελληνισμού της Αυστραλίας και σύνδεσμο μεταξύ των ομογενών. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει με επιτυχία ο Αρχιεπίσκοπος για την επικράτηση πνεύματος συνδιαλλαγής και ευρείας συναίνεσης μεταξύ των Ομογενών, προσπάθειες που αποδίδουν καρπούς.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να μεταφέρει στην Ελληνική παροικία τις ευχαριστίες του για το διαρκές ενδιαφέρον της για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και για τη συνδρομή και συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην άμεση ανταπόκριση μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το καλοκαίρι τη χώρα μας, με έμπρακτη αλληλεγγύη, καθώς οι Ομογενείς προσέφεραν περισσότερα από 500.000 δολάρια Αυστραλίας υπέρ των πυρόπληκτων με έρανο μεταξύ του πληρώματος της Εκκλησίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μέτρα του υπουργείου Ενέργειας για φθηνότερο ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 9 / 2020 , 11:03 από adologala.gr Πακέτο παρεμβάσεων με στόχο τη μείωση του κόστους της ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες θέτει σε εφαρμογή το ΥΠΕΝ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των μεγάλων καταναλωτών που επενδύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, δυνατότητα συμμετοχής […]

Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 4 / 2021 , 14:04 από news_room Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου. Η βέλτιστη προετοιμασία και η διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού μεταξύ όλων των υπηρεσιών και συναρμόδιων φορέων στο […]

Εκκλησιαστικές Ειδήσεις & Νέα από τον Κόσμο

Pin It on Pinterest