27 °C Athens, GR
25/09/2021

Τελευταια Νέα
Ν. Υόρκη : Ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ομογένειας που διοργάνωσε το The Hellenic Initiative Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συγχαίρει τους αθλητές Γ. Αντετοκούνμπο & Εμ. Καραλή Στην αγκαλιά της Ουγκάντας αναπαύεται o αείμνηστος Γέρων Καμπάλας κυρός Ιωνάς Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας υπό την προεδρία του Πατριάρχη Κυρίλλου Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νικόλαο Ταγαρά στην Ι.Α.Α. Ο Πατριάρχης των εν Τουρκία Αρμενίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο O νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΣΕΠ στο Φανάρι Επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωταθλητή στο BodyBuilding στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μάικ Μπλούμπεργκ: Καλό σημάδι προόδου & ανάκαμψης το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του Κυρ. Μητσοτάκη

Συμμετοχή της Πρόεδρου της Βουλής στην 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 9 / 2021 , 22:14 από news_room

Άρχισαν σήμερα στη Βιέννη οι εργασίες της 5ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων, την οποία συνδιοργανώνουν η Διακοινοβουλευτική Ένωση και το Αυστριακό Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη. Στη Διάσκεψη συμμετέχουν πέραν των εκατόν Προέδρων εθνικών κοινοβουλίων, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου.

Τις εργασίες της Διάσκεψης κήρυξαν ο Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης κ. Duarte Pacheco, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κ. Abdulla Shahid και oι Πρόεδροι του Εθνικού και Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Αυστρίας κ. κ. Wolfgang Sobotka και Peter Raggl, αντίστοιχα.

Σε ομιλία της με θέμα «Επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης που έχει στο επίκεντρο την ευημερία του ανθρώπου και τη διατήρηση του περιβάλλοντος αντί την οικονομική ανάπτυξη», η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι ο στόχος για δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος πρέπει να παραμείνει αδιαπραγμάτευτος κατά τον σχεδιασμό των εθνικών στρατηγικών για ανάκαμψη από την πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε, δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς προστασία του περιβάλλοντος, που συνδέεται άρρηκτα με την ευημερία του ανθρώπου και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι οι ενισχυμένες προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης αποτελούν ευκαιρία για την οικοδόμηση ενός οικονομικού μοντέλου πιο βιώσιμου και πιο ανθεκτικού, το οποίο θα συμβάλει ταυτόχρονα στη βελτίωση της ευημερίας των ανθρώπων. Η κα Δημητρίου υπογράμμισε την κοινή δέσμευση που καλούνται να αναλάβουν τα κοινοβούλια προς στήριξη των προσπαθειών για ανάκαμψη μετά την πανδημία, η οποία όχι μόνο θα επανεκκινήσει την παγκόσμια οικονομία, αλλά θα συμβάλει και στην επιτυχή εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι πολιτικές και δράσεις που προωθούνται προς ανάκαμψη από την πανδημία, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής, δεν μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο κράτος δικαίου και στις αρχές της χρηστής διακυβέρνησης, που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την επικράτηση συνθηκών παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας. Δυστυχώς, επισήμανε η κα Δημητρίου, η περίπτωση της Κύπρου, είναι ενδεικτική των ελλειμμάτων διεθνούς συνεργασίας και συλλογικής ευθύνης. Σαράντα εφτά χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής, ο Κυπριακός λαός εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες της παραβίασης βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρά τα πολυάριθμα περί Κύπρου ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και άλλες διεθνείς και ευρωπαϊκές αποφάσεις, τόνισε, η Τουρκία δεν έχει τεθεί μέχρι σήμερα προ των ευθυνών της για τις σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην Κύπρο.

Τονίζοντας, τέλος, την κατεπείγουσα ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, ως άρρηκτα συνδεδεμένης με μια ισχυρή οικονομία και την ευημερία των ανθρώπων, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότιη εκπλήρωση των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα θα αποτελέσει λυδία λίθο όσον αφορά την ύπαρξη συλλογικής βούλησης και αποφασιστικότητας για τη διάσωση του πλανήτη μας και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Διενέργεια 20.000 δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων στα σχολεία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 25 / 6 / 2020 , 14:02 από adologala.gr Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα διεξαγωγής των 20.000 διαγνωστικών ελέγχων για τη νόσο COVID-19, σε εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό των σχολείων και σε μαθητές και μαθήτριες. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε με […]

Νέο ρεκόρ για το Bitcoin: Ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 60.000 δολαρίων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 3 / 2021 , 20:00 από news_room Το διάσημο κρυπτονόμισμα ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 60.000 δολαρίων, ενισχυμένο, σύμφωνα με τους αναλυτές από το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού που εγκρίθηκε από το […]

Pin It on Pinterest