21 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Συμμετοχή της Πρόεδρου της Βουλής στην 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 9 / 2021 , 22:14 από news_room

Άρχισαν σήμερα στη Βιέννη οι εργασίες της 5ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων, την οποία συνδιοργανώνουν η Διακοινοβουλευτική Ένωση και το Αυστριακό Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη. Στη Διάσκεψη συμμετέχουν πέραν των εκατόν Προέδρων εθνικών κοινοβουλίων, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου.

Τις εργασίες της Διάσκεψης κήρυξαν ο Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης κ. Duarte Pacheco, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κ. Abdulla Shahid και oι Πρόεδροι του Εθνικού και Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Αυστρίας κ. κ. Wolfgang Sobotka και Peter Raggl, αντίστοιχα.

Σε ομιλία της με θέμα «Επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης που έχει στο επίκεντρο την ευημερία του ανθρώπου και τη διατήρηση του περιβάλλοντος αντί την οικονομική ανάπτυξη», η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι ο στόχος για δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος πρέπει να παραμείνει αδιαπραγμάτευτος κατά τον σχεδιασμό των εθνικών στρατηγικών για ανάκαμψη από την πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε, δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς προστασία του περιβάλλοντος, που συνδέεται άρρηκτα με την ευημερία του ανθρώπου και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι οι ενισχυμένες προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης αποτελούν ευκαιρία για την οικοδόμηση ενός οικονομικού μοντέλου πιο βιώσιμου και πιο ανθεκτικού, το οποίο θα συμβάλει ταυτόχρονα στη βελτίωση της ευημερίας των ανθρώπων. Η κα Δημητρίου υπογράμμισε την κοινή δέσμευση που καλούνται να αναλάβουν τα κοινοβούλια προς στήριξη των προσπαθειών για ανάκαμψη μετά την πανδημία, η οποία όχι μόνο θα επανεκκινήσει την παγκόσμια οικονομία, αλλά θα συμβάλει και στην επιτυχή εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι πολιτικές και δράσεις που προωθούνται προς ανάκαμψη από την πανδημία, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής, δεν μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο κράτος δικαίου και στις αρχές της χρηστής διακυβέρνησης, που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την επικράτηση συνθηκών παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας. Δυστυχώς, επισήμανε η κα Δημητρίου, η περίπτωση της Κύπρου, είναι ενδεικτική των ελλειμμάτων διεθνούς συνεργασίας και συλλογικής ευθύνης. Σαράντα εφτά χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής, ο Κυπριακός λαός εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες της παραβίασης βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρά τα πολυάριθμα περί Κύπρου ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και άλλες διεθνείς και ευρωπαϊκές αποφάσεις, τόνισε, η Τουρκία δεν έχει τεθεί μέχρι σήμερα προ των ευθυνών της για τις σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην Κύπρο.

Τονίζοντας, τέλος, την κατεπείγουσα ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, ως άρρηκτα συνδεδεμένης με μια ισχυρή οικονομία και την ευημερία των ανθρώπων, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότιη εκπλήρωση των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα θα αποτελέσει λυδία λίθο όσον αφορά την ύπαρξη συλλογικής βούλησης και αποφασιστικότητας για τη διάσωση του πλανήτη μας και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Εσθονία - 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Εσθονία – 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 1 / 11 / 2022 , 23:24 από news_room Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Εσθονία – 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε σήμερα την πρώτη του επίσκεψη στην Εσθονία, με την οποία συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών. […]

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στην Ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 3 / 2021 , 19:59 από news_room Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴν Ἀκολουθία τῆς Α΄ Στάσεως τῶν Χαιρετισμῶν τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, ποὺ τελέσθηκε στὴν ἱερὰ μονὴ Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας στὴν κοινότητα Κούρδαλι τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (19.3.2021).

Pin It on Pinterest