25 °C Athens, GR
28/09/2022

Συμμετοχή της Πρόεδρου της Βουλής στην 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 9 / 2021 , 22:14 από news_room

Άρχισαν σήμερα στη Βιέννη οι εργασίες της 5ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων, την οποία συνδιοργανώνουν η Διακοινοβουλευτική Ένωση και το Αυστριακό Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη. Στη Διάσκεψη συμμετέχουν πέραν των εκατόν Προέδρων εθνικών κοινοβουλίων, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου.

Τις εργασίες της Διάσκεψης κήρυξαν ο Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης κ. Duarte Pacheco, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κ. Abdulla Shahid και oι Πρόεδροι του Εθνικού και Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Αυστρίας κ. κ. Wolfgang Sobotka και Peter Raggl, αντίστοιχα.

Σε ομιλία της με θέμα «Επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης που έχει στο επίκεντρο την ευημερία του ανθρώπου και τη διατήρηση του περιβάλλοντος αντί την οικονομική ανάπτυξη», η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι ο στόχος για δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος πρέπει να παραμείνει αδιαπραγμάτευτος κατά τον σχεδιασμό των εθνικών στρατηγικών για ανάκαμψη από την πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε, δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς προστασία του περιβάλλοντος, που συνδέεται άρρηκτα με την ευημερία του ανθρώπου και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι οι ενισχυμένες προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης αποτελούν ευκαιρία για την οικοδόμηση ενός οικονομικού μοντέλου πιο βιώσιμου και πιο ανθεκτικού, το οποίο θα συμβάλει ταυτόχρονα στη βελτίωση της ευημερίας των ανθρώπων. Η κα Δημητρίου υπογράμμισε την κοινή δέσμευση που καλούνται να αναλάβουν τα κοινοβούλια προς στήριξη των προσπαθειών για ανάκαμψη μετά την πανδημία, η οποία όχι μόνο θα επανεκκινήσει την παγκόσμια οικονομία, αλλά θα συμβάλει και στην επιτυχή εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι πολιτικές και δράσεις που προωθούνται προς ανάκαμψη από την πανδημία, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής, δεν μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο κράτος δικαίου και στις αρχές της χρηστής διακυβέρνησης, που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την επικράτηση συνθηκών παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας. Δυστυχώς, επισήμανε η κα Δημητρίου, η περίπτωση της Κύπρου, είναι ενδεικτική των ελλειμμάτων διεθνούς συνεργασίας και συλλογικής ευθύνης. Σαράντα εφτά χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής, ο Κυπριακός λαός εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες της παραβίασης βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρά τα πολυάριθμα περί Κύπρου ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και άλλες διεθνείς και ευρωπαϊκές αποφάσεις, τόνισε, η Τουρκία δεν έχει τεθεί μέχρι σήμερα προ των ευθυνών της για τις σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην Κύπρο.

Τονίζοντας, τέλος, την κατεπείγουσα ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, ως άρρηκτα συνδεδεμένης με μια ισχυρή οικονομία και την ευημερία των ανθρώπων, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότιη εκπλήρωση των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα θα αποτελέσει λυδία λίθο όσον αφορά την ύπαρξη συλλογικής βούλησης και αποφασιστικότητας για τη διάσωση του πλανήτη μας και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση : Open Call - Virtual Workspaces της Lola Arias

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση : Virtual Workspaces της Lola Arias

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 1 / 2021 , 23:52 από news_room Open Call: Virtual Workspaces της Lola Arias My Documents Μοιραστειτε την οθονη σας 5, 19 Φεβρουαριου & 1, 5 Μαρτιου 2021 Υποβολή Αιτήσεων έως 5.2.2021 Μια σειρά εργαστήριων υπό τον γενικό τίτλο Virtual Workspaces γίνονται ένας συμβολικός, εικονικός χώρος […]

Έκτακτη σύσκεψη στην Αστυνομία με αφορμή την διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 30 / 8 / 2020 , 16:34 από Το πρώτο θέμα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, θα είναι πως θα χειριστούν τα πρόσωπα που έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία περί λοιμοκάθαρσης. Έκτακτη σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί, ενδεχομένως τη Δευτέρα, με αφορμή την εκδήλωση μεγάλου αριθμού ατόμων που […]

Pin It on Pinterest