25 °C Athens, GR
25/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Υποδοχή της Παναγίας της Ροβέλιστας στο Κομπότι Άρτης Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Άρτης Ξεκίνησε η 12η Κληρικολαϊκή συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Πολυμελή όμιλο ξένων επισκεπτών δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου παλαιού Καίρου Άνοιξε η πλατφόρμα για την έκδοση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Μικρό το ποσοστό διαφοράς του με την Έφη Αχτσιόγλου Κόσοβο: Τέσσερις νεκροί στην πολιορκία ορθόδοξου μοναστηριού Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε Διεθνές Οικουμενικό Συνέδριο στη Ρωμαιοκαθολική Ιερά Μονή Pannonhalma Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο Ετήσιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής

Στον Ιερό Ναό παναγίας Ελεούσης Ποταμού Κέρκυρας λειτούργησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 9 / 2021 , 23:28 από news_room

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας στον Ιερό Ναό Υ.Θ. Ελεούσης Ποταμού Κέρκυρας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε και ομίλησε, στον Ιερό Ναό Υ.Θ. Ελεούσης στο προάστιο Ποταμού, της πόλης της Κέρκυρας.

Στο πολυπληθές εκκλησίασμα, που μάλιστα εξέφρασε την χαρά του και την ικανοποίηση του, απευθύνθηκε, παίρνοντας αφορμή από την καθολική επιστολή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου σήμερα τιμάται η μνήμη του από την Εκκλησία μας. Πρώτον ο ευαγγελιστής Ιωάννης μας λέει ότι « Θεόν ουδείς εώρακεν πώποτε », και είναι γεγονός ότι ο Ιωάννης ο Θεολόγος που θεολόγησε και στο ευαγγέλιο του αλλά και στις καθολικές επιστολές του, έρχεται να μας δώσει να κατανοήσουμε τον Θεό καθώς εστίν. Δεν είναι ποτέ δυνατόν κάποιος από τα δημιουργήματα του Θεού να εξερευνήσει την θεότητα Του. Αυτό θα έμοιαζε με εκείνον ο οποίος θα ήθελε να εξερευνήσει τον πυρήνα του ήλιου από τον οποίο εξαρτάται το πλανητικό σύστημα γύρω απ΄αυτόν.

Δευτερον ο ευαγγελιστής Ιωάννης έρχεται να μας δώσει να κατανοήσουμε τις άκτιστες ενέργειες του Θεού και μας λέει ότι « ο Θεός αγάπη εστί και ο μένων εν τη αγάπη, εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ »(Α’ Ίωάν. δ’ 16), που σημαίνει ότι η αγάπη του Θεού είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμά του δια της οποίας αγάπης έχτισε τον σύμπαντα κόσμο, δια της αγάπης, έπλασε τον άνθρωπο κατ’εικόνα Του και του έδωσε την δυνατότητα να φθάσει στο καθ’ ομοίωση, δηλαδή να γίνει Άγιος, όπως Άγιος είναι ο Θεός. Και τούτο μπορούμε να το παρομοιάσουμε με εκείνον που θέλει να εξερευνήσει τον ήλιο, αλλά αυτό γίνεται ερευνώντας τις ενέργειες του ήλιου, δηλαδή το φώς του ήλιου , την θερμότητα του ήλιου.

Τρίτον η αγάπη του Θεού δεν είναι αισθηματική όπως την θεωρεί ο σύγχρονος άνθρωπος, αλλά είναι αγάπη θυσιαστική. Δια της σταυρικής Του θυσίας εξαγόρασε τον άνθρωπο από την φθορά και την πτώση του και αναδημιούργησε την πεσμένη ανθρώπινη φύση. Γι’ αυτήν την αγάπη μας ομιλεί ο ευαγγελιστής Ιωάννης και επιπλέον μας λέει «Φόβος οὐκ ἔστιν ἐν τῇ ἀγάπῃ, ἀλλ᾿ ἡ τελεία ἀγάπη ἔξω βάλλει τὸν φόβον, ὅτι ὁ φόβος κόλασιν ἔχει, ὁ δὲ φοβούμενος οὐτε τελείωται ἐν τῇ ἀγάπῃ» (Α΄ Ιω. δ΄18), δηλαδή ο φόβος με τον οποίο ο σύγχρονος άνθρωπος απειλείται από τον φόβο της φθοράς, της ασθενείς και του θανάτου, δεν μπορεί να υπερβεί αυτή την απειλητική πνευματική κατάσταση, που σημαίνει ότι είναι αποστασιοποιημένος από την αγάπη του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε του ανθρώπους να μην υποκύπτουν στις απειλές του φόβου και της απελπισίας. Δεν είναι γνωρίσματα του Θεού αλλά είναι γνωρίσματα της φθαρμένης από την αμαρτία κοινωνίας μας. Στο τέλος ευχαρίστησε τον εφημέριο πατέρα Γεώργιο Πετράκη ο οποίος εργάζεται άοκνα μαζί με τους συνεργάτες του και παράγει σπουδαίο πνευματικό έργο.

Σχετικά Άρθρα

Πρόγραμμα Ακολουθιών Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού, Κόρμπι Βάρης – 28 Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 3 / 2021 , 21:40 από news_room Πρόγραμμα Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν Γ΄ Ἐβδομάδος Νηστειῶν 28 Μαρτίου ἔως 4 Ἀπριλίου 2021. (Κεκλεισμένων τῶν θυρῶν ἄνευ πιστῶν) 28/3 Κυριακὴ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ, Ὁσίου Ἰλαρίωνος τοῦ Νέου, Ἠρωδίωνος Ἀποστόλου ἐκ τῶν Ο’. 7:00-10:00 π.μ Ὄρθρος- Θεία Λειτουργία 17:30-18:15: Γ’ Κατανυκτικός Ἑσπερινός 29/3  Δευτέρα […]

Έρευνα στα γραφεία του BBC στο Δελχί από την εφορία της Ινδίας

Έρευνα στα γραφεία του BBC στο Δελχί από την εφορία της Ινδίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 2 / 2023 , 12:45 από news_room Οι ινδικές εφοριακές αρχές πραγματοποίησαν σήμερα έρευνα στα γραφεία του BBC στο Νέο Δελχί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου, μερικές εβδομάδες μετά τη μετάδοση ενός ντοκιμαντέρ επικριτικού για τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι. «Γίνεται έφοδος της […]

Pin It on Pinterest