17 °C Athens, GR
26/09/2022

Στην αγκαλιά της Ουγκάντας αναπαύεται o αείμνηστος Γέρων Καμπάλας κυρός Ιωνάς

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 9 / 2021 , 21:41 από news_room

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου Καμπάλας κυρού Ιωνά, τέλεσε την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, με αφορμή την μνήμη του προφήτου Ιωνά, του οποίου το όνομα έφερε ο μακαριστός Γέρων Καμπάλας.

Ο Μακαριώτατος, συγκινημένος, απευθυνόμενος προς τους πατέρες της Πατριαρχικής Αυλής ανέφερε πως «Ο αδελφός μας Ιωνάς υπήρξε πολύτιμος για την Εκκλησία της Αλεξανδρείας. Όπου και αν τον έστειλε η Εκκλησία, εργάστηκε με θερμή πίστη προς το Θεό και Ιεραποστολικό ζήλο, γεγονός που μαρτυρεί τη βαριά πνευματική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του. Ήταν σεμνός, σοβαρός, και προπάντων ευλαβής Επίσκοπος με σπουδαία προσφορά στο Πατριαρχείο μας.» Επιπλέον, ευχήθηκε «ο Θεός να τον δεχθεί στη χώρα των αγίων και της αγάπης Του.»

Την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του αείμνηστου Μητροπολίτου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας, παρουσία αρχόντων της χώρας, των τοπικών αρχών της πόλεως, των καθιδρυμάτων του Πατριαρχείου καθώς και πλήθος πιστών, Ορθοδόξων και άλλων χριστιανικών δογμάτων, που προσήλθαν ευλαβικά να αποχαιρετήσουν τον ποιμενάρχη τους. Τον Πρόεδρο της Χώρας εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος της Ουγκάντας κα. Jessica Alupo.

Της Εξοδίου Ακολουθίας προεξήρχε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας, Σεβασμιώτατος Γέροντας Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ. Μακάριος, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μουάνζας κ. Ιερωνύμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γκούλου κ. Σιλβέστρου και του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως. Το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου αναπαύεται ήδη δίπλα στον τάφο του προκατόχου του, Μητροπολίτου κυρού Θεοδώρου.

Να σημειωθεί ότι η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Γέροντος Καμπάλας, με απόφαση της Κυβερνήσεως, έγινε δημοσία δαπάνη, ενώ επίσης αποδόθηκαν τιμές Αρχηγού Κράτους, ως φόρο τιμής για την τεράστια υπηρεσία που προσέφερε στο έθνος της Ουγκάντας, συμπεριλαμβανομένου του συνεχούς αγώνα του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την Αλήθεια και τη γενική καθοδήγηση σε εθνικά ζητήματα ως πρεσβύτερος και κορυφαίος ηγέτης της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Κυριακή των Μυροφόρων στην Ι.Μονή Βαλουκλή 3

Η Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Βαλουκλή

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 5 / 2022 , 16:38 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων, 8 Μαΐου 2022, της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε, κατά το έθος, στο Καθολικό της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βαλουκλή, με την συμμετοχή […]

ΗΠΑ: Προϋπολογισμός ύψους 6 τρισ. δολαρίων για επενδύσεις σε υποδομές, υγεία και παιδεία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 5 / 2021 , 1:33 από news_room Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσίασε σήμερα τον πρώτο προϋπολογισμό του για το 2022, ο οποίος προβλέπει δαπάνες συνολικού ύψους 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό τον «επανασχεδιασμό» της αμερικανικής οικονομίας, αλλά με κίνδυνο να αυξηθεί το χρέος των ΗΠΑ […]

Pin It on Pinterest