21 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Παραγωγική συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 9 / 2021 , 23:12 από news_room

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα συνάντηση με την Πρέσβειρα της Γαλλίας κα Σαλίνα Γκρενέ-Καταλάνο.

Η κα Γκρενέ παρέδωσε πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Γαλλίας κ. Ζαν-Μισέλ Μπλανσέρ για συμμετοχή στην εναρκτήρια εκδήλωση για την πρωτοβουλία ανάδειξης των αρχαίων γλωσσών, σε συνεργασία Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας και Κύπρου και ανταλλάχτηκαν απόψεις για την επίσημη επίσκεψη του κ. Υπουργού στη Γαλλία.

Ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε την Πρέσβειρα και σημείωσε με ικανοποίηση ότι σε κάθε συνάντηση τους καταγράφουν νέα βήματα προόδου στην κατεύθυνση της ακόμα μεγαλύτερης αναβάθμισης των σχέσεων Κύπρου-Γαλλίας και ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες ποτέ δεν ήταν τόσο στενές και παραγωγικές προς όφελος των πολιτών και των δύο χωρών, αλλά και της κοινής δράσης στη βάση αρχών μέσα στην ΕΕ.

Ο Υπουργός, αναφερόμενος στις γενικότερες και πέραν του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) εξελίξεις, ευχαρίστησε επίσης την Πρέσβειρα για τη γενικότερη στάση της Γαλλίας και τη στήριξη του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Κύπρο.
Κατά τη συνάντηση η Πρέσβειρα ανέπτυξε τους πέντε άξονες προτεραιοτήτων της επικείμενης γαλλικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και συζητήθηκε το πλαίσιο και πρωτοβουλίες συνεργασίας.

Ο Υπουργός ενημέρωσε την Πρέσβειρα για την προετοιμασία που έχει γίνει και την έναρξη πιλοτικής εφαρμογής της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας σε όλες τις τάξεις του λυκείου/τεχνικών σχολών στο πλαίσιο της πολιτικής δύο ξένων γλωσσών στη δημόσια εκπαίδευση. Συζητήθηκαν επίσης οι διαδικασίες που θα εφαρμοσθούν για την εισαγωγή της πιστοποίησης της γνώσης της Γαλλικής (DELF) στο δημόσιο σχολείο, σε συνεργασία ΥΠΠΑΝ-Γαλλικού Ινστιτούτου. Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ενίσχυση της θέσης της Κύπρου στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας.

Η κα Γκρενέ-Καταλάνο ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας για την άμεση ανταπόκριση της Κυπριακής Κυβέρνησης και την εξασφάλιση πρόσθετων χώρων, επίπλωσης και εξοπλισμού στο Γαλλο-Κυπριακό Σχολείο προκειμένου να υποδεχτεί και να εντάξει σημαντικό αριθμό νέων μαθητών/τριών που προέρχονται από τον δοκιμαζόμενο Λίβανο.

Σε συνέχεια συνάντησης του κ. Προδρόμου με την Υφυπουργό Νεολαίας της Γαλλίας κα Σάρα Ελ Χαϊρί, κατά την τελευταία σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Υπουργών, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας σε θέματα νεολαίας και σχεδιασμός για πρόγραμμα ανταλλαγής επισκέψεων νέων στις δύο χώρες.

Συμφωνήθηκαν τέλος ενέργειες για την προώθηση σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Στο Αρκαλοχώρι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 9 / 2021 , 13:46 από news_room Στο Αρκαλοχώρι που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό βρίσκονται ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που συμμετέχουν στη σύσκεψη του συντονιστικού για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή. […]

Μπορεί να σταματήσει η ατιμωρησία όσων διαπράττουν εγκλήματα κατά δημοσιογράφων;

Μπορεί να σταματήσει η ατιμωρησία όσων διαπράττουν εγκλήματα κατά δημοσιογράφων;

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 11 / 2022 , 0:10 από news_room Η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων λέει ότι το 80 τοις εκατό των ατόμων που κατηγορούνται για δολοφονίες δημοσιογράφων μένουν ατιμώρητοι. Οι δολοφόνοι των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης ξεφεύγουν από τη δολοφονία. Αυτή ήταν η προειδοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα […]

Pin It on Pinterest