31 °C Athens, GR
27/09/2021

Τελευταια Νέα
Εκτέλεση προϋπολογισμού: Μειωμένο το έλλειμμα στο οκτάμηνο Περέμβαση της Σ. Ορφανίδου στη Διακοινοβουλευτική Συνάντηση της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την καταπολέμηση του καρκίνου Ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Δένδια-Τζ. Πάιατ Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Τατοΐου από σήμερα Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ενδέχεται να μην πάει στη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή Πορτογαλία: Οι σοσιαλιστές κέρδισαν τις δημοτικές εκλογές, αλλά ηττήθηκαν στη Λισαβόνα Τι πιστεύει η νέα γενιά για το μέλλον της εργασίας, σύμφωνα με έρευνα Στο Αρκαλοχώρι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης Μ. Συρεγγέλα: Στηρίζουμε τους γονείς που αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες Ο Επίσκοπος Μελιτινής Μάξιμος στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας

Ο Υπουργός Μεταφορών ενημερώθηκε για το ανανεωμένο Master Plan του Λιμανιού ‘& της Μαρίνας Λάρνακας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 9 / 2021 , 22:56 από news_room

Την απόλυτη ικανοποίηση του, όσον αφορά στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, ο οποίος ενημερώθηκε σήμερα για το ανανεωμένο Master Plan του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Καρούσος, ο οποίος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Kition Ocean Holdings Ltd στο Λιμάνι Λάρνακας, ενημερώθηκε για τις υπερσύγχρονες και καινοτόμες υποδομές του έργου, την πορεία των εργασιών, καθώς και τα οφέλη της μεγαλεπήβολης αυτής επένδυσης, η οποία αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην πόλη του Ζήνωνα.

Σε δηλώσεις του, μετά από μία σύντομη ξενάγηση στο χώρο, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανέφερε ότι άλλο ένα έργο, το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εξαγγείλει και θέσει ως προτεραιότητα, αρχίζει να υλοποιείται. Πρόκειται, τόνισε, για τη μεγαλύτερη επένδυση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Κύπρο και η οποία ξεπερνά τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Εμείς, συμπλήρωσε ο κύριος Καρούσος, είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με την πρόοδο που επιτελείται, καθώς όλα κυλούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Την ίδια στιγμή έκανε ειδική αναφορά στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που όπως είπε, θα έχουν το Λιμάνι και η Μαρίνα Λάρνακας, λόγω της μηδενικής εκπομπής ρύπων. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι σύμμαχος του επενδυτή, στην διαδικασία υλοποίησης του έργου, ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Τέλος, ο κ. Καρούσος ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Σταύρο Μιχαήλ, καθώς επίσης την ομάδα Αξιοποίησης Λιμένων του Υπουργείου που έχει δουλέψει για την ετοιμασία της προσφοράς, την υπογραφή της Συμφωνίας και την επίβλεψη υλοποίησης του Έργου.

Ευχαριστώντας τον κ. Καρούσο για την επίσκεψη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Ltd, κ. Πάνος Αλεξάνδρου διαβεβαίωσε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν ευλαβικά, επιβεβαιώνοντας την άψογη συνεργασία με την κυβέρνηση. Δουλεύουμε πυρετωδώς, υπέδειξε ο κ. Αλεξάνδρου, ώστε την 1η Απριλίου, η Kition Ocean Holdings Ltd να αναλάβει την πλήρη διαχείριση του Λιμανιού και της Μαρίνας, με στόχο να αρχίσουν άμεσα τα έργα αναβάθμισης και υποδομής για υλοποίηση του εμβληματικού αυτού έργου.

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Ltd υπέδειξε ότι η συγκεκριμένη επένδυση, μακροχρόνια, θα αποφέρει στο κράτος έσοδα πέραν των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας γύρω στις 4,000 θέσεις εργασίας, για την πλήρωση των οποίων θα δοθεί προτεραιότητα σε ντόπιο προσωπικό. Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στην αναβάθμιση της διατηρητέας αποβάθρας, η οποία θα μετατραπεί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σε σήμα κατατεθέν για τη Λάρνακα.

Σημειώνεται ότι, η από κοινού ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4 φάσεις, σε βάθος χρόνου δωδεκαετίας, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της Λάρνακας και μετατρέποντας την σε μια σύγχρονη και ασφαλή ευρωπαϊκή πόλη.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Εκτέλεση προϋπολογισμού: Μειωμένο το έλλειμμα στο οκτάμηνο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 9 / 2021 , 14:08 από news_room Μειωμένο σε σχέση με τον στόχο παρουσιάζεται το έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού, το οκτάμηνο του 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με τα οριστικά στοιχεία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την […]

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν δυόμιση κιλά κοκαΐνης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 3 / 2021 , 2:00 από news_room Κατασχέθηκαν -2.655- γραμμ. κοκαΐνης, -840- γραμμ. κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, -103- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), -19- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβη, -4- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πιστόλι και το χρηματικό ποσό των -4.070- ευρώ Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της […]

Pin It on Pinterest