11 °C Athens, GR
08/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ολοκληρώθηκε η Δεύτερη Ημέρα του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2023 Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου του υμνογράφου στους Αγίους Τόπους Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη: «Επιτακτική η ανάγκη για μια νέα φαρμακευτική πολιτική» Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Αμαθούντος Νικόλαου στη Λεμεσό Έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σήμερα η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2024 στη Μητρόπολη Σαν Φρανσίσκο Έναρξη Πανελληνίου Συνεδρίου και Απονομή του πρώτου «Βραβείου Γιάννη Κυριόπουλου» στον Ηλία Μόσιαλο Ο Μητροπολίτης Θήρας Αμφιλόχιος στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου στη Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ)

Ο Κερκύρας Νεκτάριος στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 21 / 9 / 2021 , 18:42 από news_room

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και με την ευκαιρία του μνημοσύνου των ιδρυτών, ευεργετών και μουσικών της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κέρκυρας, λειτούργησε στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος. Η Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας ιδρύθηκε το 1840 με την επωνυμία  «Άγιος Σπυρίδων», για να εξυπηρετεί τις λατρευτικές και λιτανευτικές ανάγκες του Ιερού Προσκυνήματος.

Κατά την ομιλία του έλαβε αφορμή από το αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής, όπου ο Απόστολος Παύλος απευθυνόταν στους χριστιανούς της Γαλατίας και του τόνισε ότι δεν πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσκολλημένοι στη τυπικότητα των διατάξεων του μωσαϊκού νόμου, γιατί αυτός χρησίμευε για να οδηγήσει τους ανθρώπους στη χάρη του Θεού και η χάρις του Θεού ήλθε στον κόσμο με το απολυτρωτικό έργο του Κυρίου μας. Ο Σταυρός του Χριστού είναι εκείνος ο οποίος μας υπενθυμίζει την μεγάλη δωρεά που προσέφερε ο Κύριος μας σε μας τους ανθρώπους γι’ αυτό και ο απόστολος Παύλος λέγει για τον εαυτό του «ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί ο Χριστός » (Γαλ.2:16-20), που σημαίνει αυτή η προτροπή του αποστόλου ότι η ζωή του χριστιανού δεν μπορεί να είναι χωρισμένη από τον ίδιο τον Χριστό και για να γίνει πιο κατανοητός συνεχίζει και λέγει «ει γαρ α κατέλυσα ταύτα πάλιν οικοδομώ παραβάτην εμαυτόν συνίστημι» ( Γαλ.2:18 ), που σημαίνουν αυτά τα λόγια ότι τα έργα της αμαρτίας που είναι ξένα στη χάρη του Θεού, τα γκρεμίσαμε και τα αποδιώξαμε στη ζωή μας. Απαρνηθήκαμε  την ζωή της αμαρτίας καθώς με το βάπτισμα μας γίναμε μέλη της εκκλησίας του Χριστού, που ταυτόχρονα γίναμε και μέτοχοι της χάριτος του Θεού. Εάν λοιπόν επιστρέψουμε ξανά, όπως ο σύγχρονος κόσμος με τον πολιτισμό του και την τεχνολογική του εξέλιξη, η οποία μάλλον προάγει στη νέα τάξη πραγμάτων, τότε συστήνουμε τον εαυτό μας ως παραβάτη της ομολογίας  μας έναντι της πίστεως μας στον εσταυρωμένο Κύριο μας.

Ο Σταυρός του Κυρίου μας ας είναι το σύμβολο της νίκης, εναντίον του πειρασμού και τότε που σταυρώθηκε ο Χριστός μας και σήμερα που προκαλείται η εκκλησία του Χριστού μας, από τον ίδιο πειρασμό. Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πολυπληθές προσκυνητές που επισκέπτονται το νησί του Αγίου Σπυρίδωνος από όλα τα ορθόδοξα κράτη ζητώντας τις πρεσβείες του Αγίου, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καζάν κ. Κύριλλο, ο οποίος ταξίδεψε μέχρι το νησί της Κέρκυρας για να προσκυνήσει τον Άγιο Σπυρίδωνα και με τον οποίο συνδέεται με δεσμούς πνευματικούς και φιλικούς.

Σχετικά Άρθρα

Εορτή Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Νέας Φιλαδέλφειας – 20 & 21 Ιουνίου 2021

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 18 / 6 / 2021 , 23:04 από news_room Κατά την Μεγάλη Εορτή της Πεντηκοστής και του Παναγίου Πνεύματος πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Νέας Φιλαδέλφειας. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Πρόγραμμα Εορτής Κυριακή 20 Ιουνίου (Πεντηκοστής) Ώρες 07.00π.μ. – 10.30π.μ.: Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Εσπερινός της […]

Ο Υπουργός Μεταφορών ενημερώθηκε για το ανανεωμένο Master Plan του Λιμανιού ‘& της Μαρίνας Λάρνακας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 9 / 2021 , 22:56 από news_room Την απόλυτη ικανοποίηση του, όσον αφορά στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, ο οποίος ενημερώθηκε σήμερα για το ανανεωμένο Master Plan του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας. Συγκεκριμένα, ο κύριος Καρούσος, ο οποίος […]