24 °C Athens, GR
24/09/2021

Τελευταια Νέα
Δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα ΜΜΕ Κύθηρα : Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Παραγωγική συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Μεξικό: Ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων σε έναν καταυλισμό μεταναστών από την Αϊτή Ο ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης παρατείνει την ισχύ των συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου σε Δήμους & Περιφέρειες Πάρκο Τρίτση : Άνοιξε τις πόρτες του το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή» (Φωτορεπορτάζ) 40ημερο Ιερό Μνημόσυνο Μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Κλήμεντος Το Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Εγκαινίασε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Συνάντηση Επιτρόπου Προεδρίας με Υπουργό Ευρωπαϊκής Γειτονίας & Αμερικής Σε ΗΠΑ και Ιταλία η Υπουργός Ενέργειας – Θα έχει σημαντικές επαφές στα θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος & επιχειρήσεων

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 9 / 2021 , 22:49 από news_room

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα συνάντηση, στο Γραφείο του, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες και Μονές του εξωτερικού που υπάγονται στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής, καθώς και προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους Απόδημους και πιθανές δράσεις και εκδηλώσεις με τα οργανωμένα σύνολα της Διασποράς μας, στις οποίες το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια που γίνεται για  να κρατηθεί ο απόδημος Ελληνισμός στις ρίζες, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό τους.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι η στήριξη του Πατριαρχείου και του ίδιου του Πατριάρχη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Απόδημοί μας είναι καθοριστικής σημασίας και τον ευχαρίστησε για αυτό.

Αναφορά έγινε και στο Τριμερές Πρόγραμμα ΝΟΣΤΟΣ, αφού πρόσφατα πραγματοποιήθηκε το ΝΟΣΤΟΣ IV με τη συμμετοχή νέων Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Αίγυπτο, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Πατριάρχη στο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας.

Ο Επίτροπος Προεδρίας διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη, για τη  συνεχή στήριξη της  Κυπριακής Κυβέρνησης προς το Πατριαρχείο, αλλά και στο δύσκολο έργο που επιτελεί ο ίδιος και το Πατριαρχείο σε χώρες της Αφρικής που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και ιδιαίτερα εκεί όπου υπάρχουν οργανωμένα σύνολα των Αποδήμων μας.

Από πλευράς του, ο Πατριάρχης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Επίτροπο Προεδρίας, και την Κυβέρνηση για τη συνεχή στήριξη στο έργο του Πατριαρχείου και ιδιαίτερα για το μεγάλο έργο που πραγματοποιείται στο Γέρι, όπου κύριος στόχος είναι να βοηθηθούν οι χιλιάδες επαναπατρισθέντες από την Αφρική που ανέρχονται στις 35 χιλιάδες.

Εξέφρασε, επίσης, ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμβολή του στην απόφαση του Προέδρου της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, για παραχώρηση χώρου ανέγερσης πολιτιστικού κέντρου στο Κάιρο. Το κέντρο αυτό θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Απόδημο Ελληνισμό και όχι μόνον, αλλά και ένα σημαντικό εργαλείο για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, της Ιστορίας, των παραδόσεων και του πολιτισμού μας.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Σερρών Θεολόγος: «Διπλόν θαύμα της πίστεως και της εθνικής αναστάσεως εορτάζομεν σήμερον»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 3 / 2021 , 0:04 από news_room Η εφετεινή 25η Μαρτίου αποτελεί ημέρα ορόσημο για την πατρίδα μας, η οποία εορτάζει μία από τις ενδοξότερες σελίδες της ιστορίας της, καθώς συμπληρώνονται 200 έτη από της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Κατ’ αυτήν την ημέρα η αγία μας […]

Πάσχα «ONline» από την Περιφέρεια Αττικής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 23:26 από news_room Για δεύτερη χρονιά, οι απαραίτητοι για τον περιορισμό της πανδημίας περιορισμοί δεν θα μας επιτρέψουν να γιορτάσουμε τις Άγιες ημέρες του Πάσχα με τον παραδοσιακό τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια Αττικής θα φέρει για μια ακόμα φορά […]

Pin It on Pinterest