24 °C Athens, GR
28/09/2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 9 / 2021 , 23:03 από news_room

Η Χάρις τής Υπεραγίας Θεοτόκου συνήγαγε για μία ακόμη φορά το πλήθος των πιστών στους ιερούς ναούς μας, για να εορτάσουν πανηγυρικά την εορτή τού Γενεσίου τής Θεοτόκου και να αντλήσουν δύναμη από την πλουσιόδωρη Χάρη Της, που προσφέρεται αφειδώλευτα σε πνευματικές ευκαιρίες όπως η σημερινή.

Στην ημικατεχόμενη πρωτεύουσα τής Κύπρου, οι πιστοί συνέρρευσαν ευλαβικά ιδιαίτερα στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς Παναγίας Μακεδονιτίσσης, Παναγίας Χρυσελεούσης και Παναγίας τού Τράχωνα για να τιμήσουν το πρόσωπο τής Μητέρας τού Θεού και να συμψάλουν τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς ύμνους τής Εορτής.

Στον μοναδικής ιστορικής αξίας Ιερό Ναό τής Παναγίας Χρυσελεούσης, χοροστάτησε στον Εσπερινό ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, περιστοιχιζόμενος από κληρικούς τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Σύμφωνα με το Τυπικό, έγινε λιτάνευση τής εικόνας τού Γενεσίου τής Θεοτόκου περιμετρικά του ναού, ψαλλομένων των τροπαρίων τής Λιτής και στη συνέχεια αναπέμφθηκε δέηση υπέρ των επιτελούντων την εορτή. Ακολούθησε αρτοκλασία.

Ο Μακαριώτατος απηύθυνε και λόγο πνευματικό προς τους πιστούς, με τον οποίο τόνισε πως «το απ’ αιώνος σεσιγημένον μυστήριον γίνεται πραγματικότητα στο πρόσωπο τής Κυρίας Θεοτόκου,  η οποία έγινε η επουράνιος γέφυρα που οδήγησε τον άνθρωπο από τη γη στον ουρανό, από την αμαρτωλή ζωή στην αιώνια βασιλεία τού Υιού Της. Διότι ο άνθρωπος από μόνος του δεν μπορούσε να απαλλαγεί από την αμαρτία κι έπρεπε επεμβαίνοντας ο ίδιος ο Θεός, να ανυψώσει τον άνθρωπο στην προτέρα του δόξα.

Έχουμε διερωτηθεί ποτέ μέσα μας το μέγεθος τής φιλανθρωπίας τού Θεού προς εμάς; Πόση συγκατάβαση υπήρξε από τον ίδιο τον δημιουργό μας ώστε να αποστείλει τον Υιό Του, να σταυρωθεί για μας, κι όλα αυτά για τη δική μας σωτηρία;

Το παράδειγμα τής Παναγίας μας πρέπει να είναι οδοδείκτης τής ζωής μας. Ήταν έτοιμη να δεχθεί τον Θεό Λόγο μέσα Της και να χωρέσει τον Αχώρητο. Εμείς πόσο έτοιμοι είμαστε να δεχθούμε τον Θεό στην καρδιά μας; Είναι έξω και περιμένει να εισέλθει. Εμείς συνέχεια ολιγοπιστούμε και αμφιβάλλουμε. Δεν πρόκειται ποτέ ο Θεός να μας αφήσει να πειρασθούμε περισσότερο από ότι μπορούμε. Ούτε με τις ασθένειες, ούτε με τις δοκιμασίες.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Απλοποιείται η διαδικασία καταχώρισης των πραγματικών δικαιούχων μέσω της «Αριάδνης»

Απλοποιείται η διαδικασία καταχώρισης των πραγματικών δικαιούχων μέσω της «Αριάδνης»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 2 / 11 / 2021 , 1:05 από news_room Απλοποιείται η διαδικασία καταχώρισης των πραγματικών δικαιούχων μέσω της «Αριάδνης»  Δίνεται πλέον η δυνατότητα καταχώρισης στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων και από τους αξιωματούχους/συνέταιρους νομικής οντότητας. Η διαδικασία καταχώρισης στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων είναι από σήμερα  εφικτή και για τους συνεταιρισμούς […]

Μεγάλη Δευτέρα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 4 / 2021 , 8:22 από news_room Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ιωσήφ του Παγκάλου και υπενθυμίζει, σύμφωνα με την ευαγγελική περικοπή, το γεγονός της καταρασθείσης και ξηρανθείσης συκής. Ο Ιωσήφ ο Πάγκαλος, ο ενδέκατος γιός του Πατριάρχη Ιακώβ και ιστορικό πρόσωπο […]

Pin It on Pinterest