28 °C Athens, GR
13/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την κατασκήνωση του Αγίου Παύλου Δήμος Αθηναίων: Τριήμερος δωρεάν δερματολογικός έλεγχος σε τρία Δημοτικά Ιατρεία Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου στην Μητρόπολη Λέρου την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 Β. Σπανάκης: «Νέοι Πρότυποι Κανονισμοί Λειτουργίας για τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια» Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιρλανδίας στην Κύπρο Επίσκεψη ρωμαιοκαθολικών φοιτητών-στελεχών του Βατικανού στην Ιερά Σύνοδο Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην επετειακή εκδήλωση: «50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο» Στα ύψη ο υδράργυρος την ερχόμενη εβδομάδα – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εγκαινίασε τον πρώτο Ι. Ναό του Αγίου Παϊσίου στην πέμπτη ήπειρο

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 30 / 9 / 2021 , 1:10 από news_room

«Μόνο με υψηλό επιστημονικό επίπεδο θα διαφυλάξουμε το αγαθό της υγείας», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην Εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ).

Αναλυτικότερα, ως πρόεδρος του Ιδρύματος, επισήμανε ότι «είναι σημαντική η παρουσία και η δράση τέτοιων φορέων στην ελληνική πραγματικότητα. Η ενημέρωση του κόσμου για θέματα καρδιολογικής υγείας και παθήσεων, η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, η διοργάνωση συνεδρίων, η παροχή υποτροφιών σε νέους ιατρούς για σπουδές στον χώρο της Καρδιολογίας και πολλές άλλες δράσεις αποτελούν αληθινή ευεργεσία προς την κοινωνία μας και προς την επιστημονική κοινότητα. Μόνο με υψηλό επιστημονικό επίπεδο θα διαφυλάξουμε το αγαθό της υγείας».

Κατόπιν, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε αναφορά στις δράσεις τις οποίες έχει πραγματοποιήσει το ΕΛΙΚΑΡ τα τελευταία χρόνια σε δημόσιους χώρους για να σημειώσει πως «χιλιάδες συνανθρώπων μας συνάντησαν κατά τη διάρκεια των καθημερινών τους υποχρεώσεων τα συνεργεία του Ιδρύματος, δέχθηκαν ενημέρωση για θέματα υγείας και σε κάποιες περιπτώσεις η διάγνωση κάποιου προβλήματος, το οποίο αγνοούσαν, αποδείχθηκε σωτήρια για την περαιτέρω πορεία της ζωής τους. Αυτή η προσφορά καθιστά αισθητό στην κοινωνία το ότι η γνώση δεν πρέπει να εγκλωβίζεται στους τοίχους των σπουδαστηρίων, αλλά να υπηρετεί τον άνθρωπο. Η επιστήμη γίνεται αφορμή διακονίας και αγάπης. Όχι μόνον αυτό. Όταν η κοινωνική ευαισθησία των επιστημονικών φορέων αφ’ ενός και το υψηλό επίπεδο επιστήμης που καλλιεργείται στην πατρίδα μας αφ’ ετέρου καθίστανται συλλογική συνείδηση, τότε μπορούμε να υπάρξουμε ως κοινωνία ισότιμα στο διεθνές περιβάλλον, να καλλιεργήσουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση, να απορροφήσουμε χωρίς φόβο ό,τι καλό και να το αντιπροσφέρουμε γενναιόδωρα στην ανθρωπότητα».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να συγχαρεί τα μέλη του Ιδρύματος για τα 30 χρόνια προσφοράς του, ιδιαιτέρως όσους βραβεύθηκαν στην αποψινή εκδήλωση, τους διοργανωτές, αλλά και τον καθηγητή Παύλο Τούτουζα, τον γενάρχη αυτής της προσπάθειας.

Το παρών έδωσαν υπουργοί, καθηγητές και διακεκριμένοι επιστήμονες.

Βασικοί σκοποί του Eλληνικού Iδρύματος Kαρδιολογίας, όπως ορίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα της σύστασής του, είναι:

– Η διαφώτιση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους.

– Η διοργάνωση πανελληνίων και διεθνών συνεδρίων, με θέματα που αφορούν στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των νόσων του κυκλοφορικού συστήματος.

– Η διοργάνωση διαλέξεων και ημερίδων.

– Η απονομή υποτροφιών για μετεκπαίδευση στον τομέα της πρόληψης και η ηθική και υλική ενίσχυση ερευνητικών εργασιών.

– Η στενή συνεργασία των γιατρών με τις αρχές και τους κοινωνικούς παράγοντες της χώρας.

– Η λειτουργία πρότυπου ερευνητικού κέντρου, που σκοπό θα έχει την ενασχόληση με την έρευνα για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Ημέρες γαστρονομίας στο Ηράκλειο

Ημέρες γαστρονομίας στο Ηράκλειο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 9 / 2022 , 21:52 από news_room Με μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στη γαστρονομία, το Ηράκλειο απογειώνει την κρητική διατροφή, τα τοπικά προϊόντα, την κουλτούρα, την παράδοση και τον πολιτισμό, συγκεντρώνοντας παραγωγούς, σεφ και καλλιτέχνες στο ενετικό λιμάνι της πόλης. Θέτοντας ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης του τουρισμού τη γαστρονομία, ο δήμος […]

dentrofiteusi_mitropoli_dimitriados_eidiseis_nea_ellada_ekklisia_adologala

Συμμετοχή σχολείων στην δράση “Φυτεύω ένα δέντρο- Δίνω ανάσα στη γη” της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 2 / 4 / 2024 , 13:45 από news_room Την αξία που συντελούν τα δέντρα στην φύση, την καθοριστικότητα στην λειτουργία του πλανήτη αλλά και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο άνθρωπος στην προστασία του περιβάλλοντος διδάχθηκαν , την Πέμπτη 28 Μαρτίου , οι μικροί μαθητές του βρεφονηπιακού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως ‘ […]