6 °C Athens, GR
16/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Μεγάρων Αντιπροσωπεία της Πα.Δ.Ε.Ε. περιόδευσε στον Έβρο Σε λειτουργία αναβάθμισης server το “Άδολο Γάλα” – Για τεχνικούς λόγους η διακοπή ενημέρωσης από Σάββατο βράδυ με Κυριακή πρωί Αυστραλίας Μακάριος: «Το έργο της ιερωσύνης δεν είναι ανθρώπινο, αλλά αγγελικό και ουράνιο» Αρχίζουν οι εργασίες αναστύλωσης του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πεντασχοινίτου στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας Οι αλλαγές στην αγοραστική συμπεριφορά και οι νέες συνήθειες πληρωμών των καταναλωτών Επίθεση με μαχαίρι έξω από πανεπιστήμιο του Τόκιο – Τρεις τραυματίες Καζακστάν: Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πτώματα 225 ανθρώπων μεταφέρθηκαν στα νεκροτομεία της χώρας Παρατείνονται για μία εβδομάδα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Ανοικτά αύριο τα καταστήματα στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων

Μητροπολίτης Πειραιώς : «Ο Άγιος Νεκτάριος σε αυτή την κρίσιμη εποχή που ζούμε έρχεται να μας κηρύξει ένα μήνυμα αισιοδοξίας»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 9 / 2021 , 22:15 από news_room

Μητροπολίτης Πειραιώς : «Ο Άγιος Νεκτάριος σε αυτή την κρίσιμη εποχή που ζούμε έρχεται να μας κηρύξει ένα μήνυμα αισιοδοξίας»

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ τιμήθηκε πανηγυρικά η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου θησαυρίζεται τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του στην Ακολουθία του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έννοια της δικαιοσύνης η οποία «διαφοροποιεί τον άνθρωπο από όλα τα έμβια όντα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Όλοι οι άνθρωπο ποθούν την δικαιοσύνη» επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας ότι η έννοια της δικαιοσύνης «είναι μία απαίτηση της ψυχής και είναι μία απόδειξη πλήρης, της ενθέου καταγωγής μας, γιατί ο Θεός είναι δίκαιος» και εμείς ως εικόνες του Θεού «ζητούμε το δίκαιο. Όχι απλώς το ποθούμε».

Τονίζοντας πως «η δικαιοσύνη των ανθρώπων είναι πεπερασμένη, έχει όρια και εναπόκειται στην ευθυκρισία, στην αντιληπτικότητα, στην ευγένεια, στο ήθος των δικαστών», υπογράμμισε ότι «η ψυχή μας, η καρδιά μας και η σκέψη μας έχει εσωτερικά πληροφόρηση, επειδή έχουμε αυτή την συγγένεια με το Θεό. Είμαστε η πνοή Του». «Δεν είμαστε ένα σώμα απλώς» είπε ο Σεβασμιώτατος συμπληρώνοντας πως «αλλοίμονο εάν ο άνθρωπος ήταν μόνο σώμα».

Αναφέροντας πως «ο άνθρωπος έχει μέσα του τον ουρανό. Είναι εικόνα του Θεού, του Δημιουργού του και ξέρει ότι αυτή η δικαιοσύνη δεν μπορεί να μείνει ανενεργός, δεν μπορεί να μείνει χωρίς πλήρωση». Εξήγησε πως η δικαιοσύνη  που όλοι την επιζητούμε, «εάν στον κόσμο αυτό δεν προβάλλεται, γνωρίζουμε ότι θα αποδοθεί όντως και ουσιαστικώς ενώπιων Εκείνου ο Οποίος έχτισε τα πάντα». «Γι’ αυτό και η Εκκλησία προβάλλει ως ασφαλή πυξίδα  της ζωής την κρίση Θεού. Όχι των ανθρώπων», συμπλήρωσε.

Κάνοντας λόγο για το Ευαγγελικό χωρίο «μη κρίνετε κατ΄ όψιν», τόνισε πως «δεν πρόκειται η ζωή μας, η ύπαρξή μας, η υπόστασή μας να κριθεί στην ατελεύτητη αιωνιότητα από την ανθρώπινη κρίση, αλλά από την ουσιαστική, αλάνθαστη, αλάθητη κρίση του Παναγίου Θεού».

Αναφερόμενος στο γεγονός της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, αλλά και σε γεγονότα του βίου του, υπογράμμισε πως «αυτός ο άνθρωπος είναι ο κατεξοχήν μάρτυς της δικαιοσύνης. Είναι αυτός που απέρριψαν οι άνθρωποι, αυτός που συκοφάντησαν» και που εκδιώχθηκε από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. «Υπέμεινε αγογγύστως τον Σταυρό της συκοφαντίας και των ύβρεων. Δεν είναι απλό πράγμα να σε λέγουν ανήθικο και ψεύτικο και να το υπομένεις. Είναι Σταυρός και πόνος και οδύνη», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε πως «ο Θεός κατέδειξε την αλήθεια αυτού του Ιερού ανθρώπου και μας έδωσε μήνυμα να μην κρίνουμε κατ’ όψιν, «αλλά να έχουμε τη Χάρη του Θεού σε οποιαδήποτε κρίση και σκέψη μας και να επικαλούμεθα το Έλεος του Κυρίου για να εκφέρουμε γνώμη για οποιονδήποτε άνθρωπο».

«Ο Άγιος Νεκτάριος σε αυτή την κρίσιμη εποχή που ζούμε έρχεται να μας κηρύξει ένα μήνυμα αισιοδοξίας» είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας πως «η μοναδική αξία είναι η κρίση του Θεού. Αυτή πρέπει να υπολογίζουμε γιατί αυτή είναι για πάντα και είναι μοναδική και ανεπανάληπτη».

Υπογραμμίζοντας πως ο Άγιος «μας διδάσκει το μήνυμα της νίκης και της εμπιστοσύνης στην κρίση του Κυρίου μας», ανέφερε πως είναι παράδειγμα υπομονής, καρτερίας, πίστεως και εμπιστοσύνης στο Θεό» ευχόμενος παράλληλα να «γίνει το φωτεινό μας υπόδειγμα για την δική μας ζωή και το δικό μας αγώνα».

Τέλος, προέτρεψε όλους να εμπιστευθούν στο Θεό «όλα τα πράγματα, σε όλες τις καταστάσεις της ζωής. Δώστε σε Εκείνον την προτεραιότητα να δράσει, να κινηθεί».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω – 16 Μαρτίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 3 / 2021 , 0:35 από news_room Η Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη των Μαρτύρων Σαββίνου, Ιουλιανού και Ρωμανού και του οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω. Ο Όσιος Χριστόδουλος, κατά κόσμον Ιωάννης, καταγόταν από τα περίχωρα της Νίκαιας της Βιθυνίας και γεννήθηκε στα χρόνια του Βασιλείου […]

Η Βουλγαρία έστειλε σήμερα 350 στρατιώτες στα σύνορά της με την Τουρκία προς υποστήριξη της αστυνομίας εξαιτίας μιας αυξανόμενης πίεσης μεταναστευτικών ροών, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Γκεόργκι Παναγιότοφ. «Από σήμερα Δευτέρα υπάρχουν στρατιώτες στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα για να υποστηρίξουν τη συνοριακή αστυνομία. Έχουν σταλεί 350 άτομα μαζί με περίπου 40 μονάδες εξοπλισμού, είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο bTV. Περισσότερα από 6.500 άτομα που εισήλθαν παράνομα στη χώρα, ως επί το πλείστον Αφγανοί υπήκοοι, έχουν συλληφθεί από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο στη Βουλγαρία, αριθμός υπερτριπλάσιος συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Η Βουλγαρία βρίσκεται στα εξωτερικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στο δρόμο για τους μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη. Ένα συρματόπλεγμα, σε πολλά σημεία κατεστραμμένο, καλύπτει τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα μήκους 259 χλμ. Το κοινοβούλιο είχε αποφασίσει τον Αύγουστο να στείλει 400 έως 700 στρατιώτες στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία και την Ελλάδα για να βοηθήσουν ιδιαίτερα στην κατασκευή φρακτών. Το φτωχότερο μέλος της ΕΕ, η Βουλγαρία, δεν έχει δεχθεί ποτέ μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο, οι περισσότεροι από τους οποίους φεύγουν από την χώρα πριν καν λάβουν απάντηση σχετικά με το καθεστώς τους ως πρόσφυγες.

Βουλγαρία: Η Σόφια στέλνει 350 στρατιώτες στα σύνορα με την Τουρκία εν μέσω αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Η Βουλγαρία έστειλε σήμερα 350 στρατιώτες στα σύνορά της με την Τουρκία προς υποστήριξη της αστυνομίας εξαιτίας μιας αυξανόμενης πίεσης μεταναστευτικών ροών, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Γκεόργκι Παναγιότοφ. «Από σήμερα Δευτέρα υπάρχουν στρατιώτες στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα για να υποστηρίξουν τη συνοριακή αστυνομία. Έχουν σταλεί 350 άτομα μαζί με περίπου 40 […]

Εκκλησιαστικές Ειδήσεις & Νέα από τον Κόσμο

Pin It on Pinterest