27 °C Athens, GR
28/09/2022

Μακρόν & Τέντρος εγκαθιστούν την ακαδημία του ΠOY στη Λιόν

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 9 / 2021 , 23:17 από news_room

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς εγκατέστησαν στη Λιόν το παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης του ΠΟΥ που θεωρείται “πιο απαραίτητο από ποτέ” με την κρίση της Covid-19.

“Η επένδυση στα συστήματα υγείας είναι ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστούμε για τις επόμενες πανδημίες”, προειδοποίησε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων.

“Αυτό που μας διδάσκει επίσης αυτή η κρίση, είναι ότι δεν βγαίνουμε από μια παγκόσμια πανδημία αν δεν έχουμε μια παγκόσμια στρατηγική”, πρόσθεσε ο Μακρόν συνηγορώντας εκ νέου υπέρ της αλληλεγγύης μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών.

Από την πλευρά του, ο Τέντρος, που ταξίδεψε από τη Γενεύη όπου είναι η έδρα του ΠΟΥ, υπογράμμισε ότι η πανδημία ήταν “μια ισχυρή υπενθύμιση της αξίας των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και του λόγου για τον οποίο χρειάζονται πληροφόρηση, δεξιότητες και τα πιο πρόσφατα εργαλεία”. Ζήτησε “τη δέσμευση όλων των χωρών” για να “εξασφαλιστεί η επιτυχία” της Ακαδημίας.

Η Ακαδημία της Λιόν, εξοπλισμένη με τεχνολογίες αιχμής στην εκπαίδευση όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα και ένα κέντρο προσομοίωσης εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων παγκοσμίου επιπέδου, φιλοδοξεί να καταρτίσει εκατομμύρια εργαζομένους στην υγεία παγκοσμίως.

Το σχέδιο για τη δημιουργία της ακαδημίας ξεκίνησε το 2019 και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της στις αρχές του 2024, έχει στόχο να δέχεται σχεδόν 16.000 ανθρώπους ετησίως για μαθήματα δια ζώσης ή υβριδικά.

Προορίζεται να είναι “η δομή εκπαίδευσης αναφοράς στο θέμα της δημόσιας υγείας”, είχε δηλώσει τον Μάιο ενώπιον του ΠΟΥ ο Μακρόν, ο οποίος είχε πει τον Μάιο ότι το κράτος θα επένδυε εκεί περισσότερα από 120 εκατομμύρια ευρώ.

Χρηματοδοτούμενο επίσης από τις τοπικές συλλογικότητες, οι εγκαταστάσεις της ακαδημίας, έκτασης 11.000 τ.μ, βρίσκονται στο ερευνητικό κέντρο βιοτεχνολογίας της Gerland στη Λιόν, στην κεντρική Γαλλία, που στεγάζει το Διεθνές Κέντρο Έρευνας κατά του Καρκίνου και φαρμακευτικούς ομίλους όπως η Sanofi.

Η πρώην υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ανιές Μπουζέν, που εντάχθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ΟΥ τον Αύγουστο, θα διευθύνει την ακαδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η ΓΣΕΕ για την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares «Η φετινή παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας επικεντρώνεται κυρίως στη δράση που αναλήφθηκε για το Διεθνές Έτος 2021 για την Εξάλειψη της Παιδικής Εργασίας. Είναι η πρώτη παγκόσμια ημέρα, μετά την επικύρωση της Σύμβασης 182 της ΔΟΕ για την απαγόρευση των χειρότερων μορφών εργασίας των παιδιών και την άμεση […]

Απαγορεύεται η παρουσία ατόμων σε οικίες – Τηλεργασία για τον δημόσιο τομέα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 12 / 2020 , 15:47 από news_room Απαγορεύεται η παρουσία ατόμων σε οικίες πέραν των μόνιμα διαμενόντων – Τηλεργασία για τον δημόσιο/ευρύτερο δημόσιο τομέα Λόγω της άσχημης επιδημιολογικής εικόνας που παρατηρείται στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού στην κοινότητα, απαγορεύεται […]

Pin It on Pinterest